9.4.–16.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[5][8]
KilpailuaSuomalaista

9.4.–16.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[5][8]
KilpailuaSuomalaista
Amatöörigolf - Kilpagolf

Suomen tytöille upeasti kaksi top 5 -sijoitusta alle 16-vuotiaiden EM-kilpailuissa

Anastasia Hekkonen (vas.) ja June Weckman jäivät vain kahden lyönnin päähän pronssista. Kuva: SGL

Joukkuekilpailussa Suomi venyi kymmenen parhaan joukkoon. Tsekki vei yllättäen voiton.  

Lauantain finaalipäivä alle 16-vuotiaiden EM-kilpailuissa European Young Mastersissa Linna Golfissa päästiin pelaamaan hyvissä olosuhteissa, sillä ennusteet eivät onneksi pitäneet paikkaansa.

Suomalaisista Anastasia Hekkonen ja June Weckman olivat koko päivän mitalitaistossa mukana, mutta loppusuoralla tarvittavat putit eivät pudonneet. Tytöt pelasivat päivittäin samat tulokset 71–75 –71. Kaiken kaikkiaan loistava suoritus kotiyleisön edessä ja molemmille jaettu viides sija yhteistuloksella +1..

”Paljon oli hyvää, mutta totta kai aina voisi mennä paremminkin. Ihan tyytyväinen olen suoritukseen. Mahtava viikko tällä tiimillä, ja aina on kiva tutustua ulkomaisiin pelaajiin”, Hekkonen summasi viikkoa.

Pienesti molemmilla tytöillä jäi hampaankoloon, mutta ainakin Weckmanilla on revanssimahdollisuus sillä hän pääsee ikänsä puolesta kilpailemaan Young Mastersissa vielä ensi vuonnakin.

Suomella oli onnistunut viikko Linna Golfissa pelatussa European Young Mastersissa. Kuva: Oscar Lindell

Tyttöjen sarjan voitto näytti pitkään menevän finaalipäivään kärjestä lähteneelle Inez Belchiorille. Portugalilaisen tuplabogi 17.väylälle kuitenkin tasoitti tilanteen, ja kärkiryhmässä pelannut Islannin Perla Sol Sigurdbrandsdottir hallitsi hermonsa parhaiten vieden EM-kultaa tuloksella -2 (72−72−70). Sigurdbrandottir on historian ensimmäinen islantilainen Young Masters -mestari.

Lyönnin päässä oli tasatuloksessa -1 kolme pelaajaa, joten mitalit jaettiin parhaimman viimeisen päivän tuloksen perusteella. Hopeaa pokkasi Tsekin Kristina Lebova (75−72−68) ja pronssia Espanjan Anna Canado (75−70−70) Belchiorin (72−69−74) jäädessä lopulta neljänneksi.

Suomen poikien päivän valopilkku oli arvokisojen ensikertalainen Alex Laine, joka naputti taululle Linna Golfin ihannetuloksen 72. Yhteistuloksella +9 (75−78−72) Laine päätyi jaetulle 22.sijalle. Leevi Hellbergin, +8 (70−78−76), avauspeli ei ollut tarkimmillaan ja tulos lauantaina 76. Hellbergin loppusijoitus oli pykälän parempi, 21.

”Hieno ja hauska viikko kaikkiaan. Tänään viheriöillä tekeminen oli vahvaa, upotin monta parimetristä puttia”, neljä birdietä kirjannut Laine kertoi.

Perla Sol Sigurdbrandsdottir sai joukkuekaveriltaan tuhdin onnitteluhalauksen. Kuva: SGL

Pojissa kilpailua hallinnut Ruotsin Neo Berg ei saanut konettaan käyntiin aiempien päivien kaltaisesti vaan etuysin bogisuma pudotti hänet lopulta mitaleilta. Kultaa nappasi tasaisen varmasti pelannut Hollannin Denny Kloeth -8 (70−68−70). Hopealle kiri Irlannin Jack Murphy -6 (68−74−68) paremman viimeisen päivän ansiosta, ja puolustava EYM-mestari espanjalainen Jorge Siyuan Hao -6 (69−71−70) joutui tyytymään pronssimitaliin.

Joukkuekisan voiton vei nimiinsä Tsekki yhteistuloksella -9. Espanja ylsi samaan tulokseen, mutta sen poisjätetyt neljännen pelaajan kierrokset olivat heikompia. Pronssia otti Italia -5. Suomen (+6) heikompi toinen kisapäivä karisti mitalitoiveet, mutta 9.sijasta voi olla ylpeä kovassa seurassa.

”Onnistunut viikko ja järjestelyt huippuluokkaa – mahtava kisa kaiken kaikkiaan. Joukkueena top10-sijoitus oli hieno saavutus ja iso ryhtiliike viime vuodesta. Superonnistumisella olisi voitu taistella mitaleista, mutta se ei silti himmennä lopputulosta”, valmentaja Mikael Mustonen sanoi.

Hollannin Denny Kloeth vastaanotti kultamitalin Suomen Golfliiton puheenjohtajalta Hanna Hartikaiselta. Kuva: SGL

Lauantaita ja joukkuetuloksen parin alitusta Mustonen piti hienona lopetuksena.

”Tytöt etenkin osoittivat, että heidän tasonsa riittää ikäluokan parhaita vastaan peruspelilläkin. He olivat varmoja läpi kisan. Myös Alexilta loistosuoritus tänään.”

Pelaajien tulevia kehityskohteita suunnitellessa ja muihin vertaillessa viikon anti on myös ollut selvä.

”Tyttöjen kohdalla kehityskohteena ovat vajaat lyönnit. Pojat taas tarvitsevat varmuutta pelillisesti, etenkin tiiltä griinille. Hyvä on riittävän hyvää, mutta huono ei vielä riitä”, Mustonen sanoi.

Lähde: tiedote 

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje