Suomen naisten ja tyttöjen EM-joukkueet taistelevat paikasta kahdeksan parhaan joukkoon - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
Amatöörigolf - Kilpagolf

Suomen naisten ja tyttöjen EM-joukkueet taistelevat paikasta kahdeksan parhaan joukkoon

Kerttu Hiltunen oli tiistain lyöntipelikierroksen paras suomalainen. Kuva: Janne Tarmio

Naisten joukkueen kuopus, Kerttu Hiltunen oli yksi päivän harvoista parin alittajista. 

Golfin amatöörien EM-joukkuekisoissa avauspäivänä vauhtiin pääsivät naiset ja tytöt, sillä 2. divisioonassa pelaavat miehet ja pojat aloittavat kahden päivän lyöntipelikarsintansa vasta keskiviikkona.

Suomen esitys tiistaina oli positiivinen. Naiset ovat seitsemäntenä tuloksella +15, kun kahdeksan parasta jatkaa mitalipeleihin toisen lyöntipelikierroksen jälkeen.

Royal County Downin kenttä haastoi pelaajat, eikä merkittäviä eroja joukkueiden välille juuri päässyt syntymään. Erityisesti kentän loppuväylillä kova sivutuuli aiheutti isoja tuloksia suurelle osalle pelaajista.

Suomalaisten tuloskorteissa oli paljon birdiejä, mutta vastapainoksi muitakin tapahtumia. Joukkueen parhaasta tuloksesta ja yhdestä päivän harvoista parin alituksista vastasi joukkueen kuopus, Kerttu Hiltunen tuloksella 72 (-1).

”Pelaaminen oli tänään todella tasaista, löin melkein kaikki väylät ja griinit. Puttiin oli myös kova luotto. Pääsin aamulla pääsi pelaamaan heikommassa tuulessa, eikä pieni sadekuurokaan haitannut”, Hiltunen kuvaili kierrostaan.

Hiltusen päivän motto: ”Tää on niin vitsin kivaa”, kuvastaa koko joukkueen tunnelmia Pohjois-Irlannissa.

Vaativan links-kentän olosuhteet parhaiten selvitti yllättäen Tsekki (+1). Sen takana ovat tuulisiin olosuhteisiin tottuneet Skotlanti (+9), Tanska (+10) ja Englanti. (+10)

Portugalissa tytöt pelasivat tasaisesti, ja joukkue on hyvissä asemissa yhdeksäntenä tuloksella +18. Kahdeksan joukkoon on matkaa vain yksi lyönti, joka on luonnollisesti keskiviikon tavoite, mutta lisää birdiejä tarvitaan kortteihin. Arvokisojen ensikertalaisista pääosin koostuvan joukkueen päivän erityiset onnistujat olivat tuloksen 73 (+1) pelanneet Emilia Väistö ja Kia Sormunen.

”Pientä jännitystä oli ilmassa aamulla, mutta tytöt hoitivat homman tyylikkäästi. Solid alku, vähän jäi hampaankoloon ja huomenna parannetaan – silloin pelit vasta oikeasti alkaa”, valmentaja Pasi Purhonen sanoi.

Johtopaikkaa Montado Golf Resortissa ensimmäisen päivän jälkeen hallussaan pitää Ranska tuloksella -14. Espanja kärkkyy lyönnin päässä.

Lähde: tiedote

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje