11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Amatöörigolf - Kilpagolf

Suomen miehet ylittivät odotukset MM-kisoissa – Elias Haavisto loisti ja oli 11:s

Matti Lindholm (vas.), Markus Luoma, Jussi Pitkänen, Elias Haavisto, Antti-Jussi Lintunen ja Mikael Mustonen.

Suomen ote ei herpaantunut kisan viimeisenä päivänä, vaan joukkue piti paketin hienosti kasassa loppuun asti.

Amatöörien MM-kisat, Eisenhower Trophy, saatiin päätökseen lauantaina helteisessä Ranskassa. Suomi jatkoi huikeaa virettään ja alitti parin jo neljäntenä päivänä putkeen, tänään vaativalla Le Golf Nationalilla.

Päivän parhaasta tuloksesta vastasi Antti-Jussi Lintunen, joka löi viiden birdien ja kahden bogin myötä tauluun 68/-3. Elias Haavisto komppasi hienosti pelaten 69/-2 heikon alun jälkeen, joten joukkueen päivän tulokseksi muodostui -5. Markus Luoman päivän tulos oli 76/+5.

Suomen kokonaistulos oli -16 ja sijoitus kymmenes 71 maan joukossa.

Sijoitus on miesten osalta paras tasan 20 vuoteen. Vuonna 2000 Suomi oli yhdeksäs joukkueella, jossa pelasivat Mikko Ilonen, Toni Karjalainen, Tuomas Tuovinen ja Panu Kylliäinen.

”Lähdettiin tänään 10.tiiltä ja takaysi pelasi haastavana, lipunpaikat olivat tosi kireät ja tuulikin oli eri suunnasta. Sinniteltiin kuitenkin ja saatiin hyödynnettyä viimeiset yhdeksän reikää hyvin”, valmentaja Jussi Pitkänen summasi lauantaita.

Suomen tulos -5 oli päivän parhaita. Tasaisuus ja virheiden välttäminen olikin sinivalkoisten vahvin ase Ranskassa.

”Pojat olivat pirun kovia! Todella ehjä viikko kaikkiaan, vaikka pöljä päivä jäi puuttumaan. Kaikki päivät alle parin ja nousimme koko ajan tuloslistalla. Kaikki yhdessä sovitut tavoitteet saavutettiin”, Pitkänen jatkoi.

Viikon huippusuorituksesta nousi erityisesti esiin Elias Haaviston tappavan tasainen varmuus. Kierrokset 68–68–70–69 haastavilla maailmanluokan areenoilla toivat yhteistuloksen -11, jolla Haavisto oli 11. henkilökohtaisessa sarjassa. Erittäin kovassa seurassa sijoitusta hyvällä syyllä pitää erittäin kovana.

”Jokainen osa-alue toimi. Hyvä pallonlyönti palkittiin näillä kentille, joten olin jatkuvasti pelipaikoilla. Tänään oli ensimmäinen kerta koko viikolla, että jouduin taistelemaan – olen ylpeä, miten sain käännettyä heikon alun”, Haavisto sanoi.

Vuodesta 2012 MM-joukkueen kapteenina ja fysiona toiminut Matti Lindholm lisäsi, että Haavisto on hänen tapaamistaan pelaajista kaikista tasapainoisin kokonaisuudessaan: harjoittelu, tekemisen taso, itseluottamus ja itsensä kantaminen kentällä.

”Kundit ovat tehneet ahkerasti töitä omien ja maajoukkuekoutsien kanssa, ja se näkyy. Kaikilla on hyvät rutiinit tekemisessä ja he ovat tietoisia myös palautumisestaan. Upea viikko ja kokemus, jonka pohjavalut luotiin jo miesten EM-kisoissa heinäkuussa”, Lindholm kommentoi.

Joukkueesta välittyi koko viikon ajan rento läsnäolo, joka siirtyi myös tuloksiin.

”Vaatii mukavaa tekemistä ja yhdessäoloa myös kentän ulkopuolella puristamisen sijaan, ja siitä saatiin nyt mahtava tulos”, Pitkänen päätti.

MM-kulta meni tiukan taistelun jälkeen Italia tuloksella -31. Ruotsi jäi hopealle lyönnin päähän ja pronssimitalit ripustettiin yhdysvaltalaisten kaulaan tuloksella -27. Eurooppalaisittain kisa oli jättipotti, sillä kymmenen parhaan joukossa oli kahdeksan eurooppalaista joukkuetta. Kisaa hallinnut Japani ei saanut konettaan toimimaan kahtena viimeisenä päivänä, ja hiipui seitsemänneksi.

World Amateur Team Championships 31.8.–3.9.
Suomi, yhteistulos -16, sijoitus 10.

Antti-Jussi Lintunen (75)-71-70-68/ -2
Markus Luoma 74-(75)-68-(76)/ +7
Elias Haavisto  68-68-(70)-69/ -11

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje