23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista

23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista
Amatöörigolf - Kilpagolf

Suomen miehet klassisin periaattein Ranskan MM-kisoihin – ”Mennään hetki ja päivä kerrallaan”

Elias Haavisto, Antti-Jussi Lintunen ja Markus Luoma muodostavat Suomen MM-trion Eisenhower Trophyssä. Kuva:: SGL

Joukkueella riittää parannettavaa edellisistä MM-kilpailuista.

Golfin amatöörien MM-kilpailut jatkuvat keskiviikkona Ranskassa miesten turnauksella. Suomen joukkueessa pelaavat Elias Haavisto, Antti-Jussi Lintunen ja Markus Luoma, jotka debytoivat MM-tasolla.

Kisakenttinä ovat naisten turnauksesta tutut Le Golf National (Albatross Course) sekä Golf de Saint-Nom-La-Brèteche (Red Course). Ensin mainittu isännöi vuoden 2018 Ryder Cupia, ja Le Golf Nationalilla pelataan myös kahden vuoden kuluttua pidettävien Pariisin olympialaisten golfturnaukset.

Luoma ja Haavisto olivat käyneet tutustumaan kenttiin jo aiemmin keväällä, joten harjoituspäivät ovat kuluneet rennosti viimeistelyjä tehden ja pelisuunnitelmaa hioen. Pinnat ovat selvästi kovemmat kuin naisten kisan aikaan, joten pallo rullaa enemmän. Golf de Saint-Nom-La-Brètechen kenttä on vaativampi takatiiltä pelattuna, eikä sen uskota olevan samanlainen birdie-automaatti kuin naisten kisassa.

”Kentät vaativat hyviä lyöntejä, set-up on mielenkiintoinen ja kova testi. Nationalin muodokkailla griineillä lag-puttaminen nousee suureen arvoon. Saint-Nomilla taas tavoitteena on olla aggressiivisen konservatiivinen ja pitää pallo lipun alapuolella”, Luoma sanoi.

Joukkueella ei ole tarkkaa sijoitustavoitetta Eisenhower Trophyssä, mutta periaatteet ovat klassiset – tehdään asiat niin hyvin kuin pystytään, niin sijoitukset seuraavat.

”Mennään hetki ja päivä kerrallaan. Kentät ovat priimakunnossa, ja on etuoikeus olla täällä. Muistetaan nauttia joka hetkestä”, Elias Haavisto sanoi.

Joukkueen tulokseen lasketaan jokaiselta kilpailukierrokselta kaksi parasta henkilökohtaista kierrostulosta. Edellisissä MM-kisoissa vuonna 2018 miehet päätyivät sijalle 37. Mestaruutta puolustaa Tanska, jonka mestaruusjoukkueessa esiintyneet kaksoisveljekset Nicolai ja Rasmus Højgaard ovat ammattilaiseksi siirryttyään päässeet voittojen makuun myös DP World Tourilla.

Jussi Pitkäsen ja Mikael Mustosen valmentama Suomi käynnistää urakkansa Golf de Saint-Nom-La-Brètechen Red Coursella. Miehet pelaavat päivän viimeisissä ryhmissä alkaen kello 14.36 Suomen aikaa, Saudi-Arabian ja Equadorin joukkueiden kanssa.

Lauantaina päättyvissä kilpailuissa on mukana 71 maata.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)