27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][14]
KilpailuaSuomalaista

27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][14]
KilpailuaSuomalaista
Amatöörigolf - Kilpagolf

Suomalaistytöt ja -miehet kuudensina EM-kisoissa

Matilda Castrén toi Suomen tytöille ainoan pisteen viimeisenä turnauspäivänä.

Pitkin Eurooppaa pelatut joukkueiden väliset EM-kisat päättyivät lauantaina. Suomalaisten menestys työttöjen ja miehien osalta oli hyvää, naisten ja poikien esitys ei ollut parhaasta päästä.

Miehet hävisivät omassa viimeisessä kohtaamisessaan Tanskalle lukemin 3-2, ottelussa ratkottiin sijalukuja 5-6. Tanska voitti foursomen ja kaksi neljästä singleottelusta. Suomelle pisteet toivat Kalle Samooja ja Tapio Pulkkanen. Mikael Salmisella oli vielä mahdollisuus kääntää ottelu Suomelle. Viimeisessä henkilökohtaisessa ottelussa pelannut Salminen kuitenkin hävisi 2&0. Miesten kisoissa finaali on vielä kesken, mutta näyttää vahvasti siltä, että Englanti voittaa Ruotsin.

Suomen tytöt kohtasivat lauantaisessa ottelussaan niin ikään Tanskan. Juutit olivat suomalaisia parempia lukemin 2-1. Suomen ainoan pisteen toi hyvin koko kisoissa esiintynyt Matilda Castrén. Tyttöjen kisat voitti Ranska, joka pudotti Suomen reikäpelien ensimmäisessä vaiheessa.

Miehille sijoitus on kaikkien aikojen historian paras. Viime vuonna tytöt sijoittuivat Kokkolassa pelatuissa kisoissa viidensiksi, joten pientä pudotusta viime kisoista tuli.

Suomen naiset hävisivät viimeisenä päivänä Islannille, joten karuna kohtalona EM-kisoissa oli sijoittuminen tuloslistan häntäpäähän. Poikien kisoissa Suomi sijoittui oman flightinsa toiseksi viimeiseksi, sijalle 15. Suomi voitti viimeisenä päivänä Sveitsin.

EM-kisoissa miehet ja tytöt paransivat otteittaan

Anne Hakula oli talkoissa kaatamassa Belgiaa.

Anne Hakula oli talkoissa kaatamassa Belgiaa.

Suomen miehet voittivat Saksan lukemin 2-3. Voitto Saksasta tarkoittaa sitä, että Suomi pelaa seuraavaksi sijoista 5-6. Vastaansa suomalaiset saavat Tanskan. Tanska voitti perjantaina Walesin.

Toni Hakula ja Miro Veijalainen voittivat foursome-ottelussa saksalaiset 1&0. Suomen muut pisteet kotiin toivat Kalle Samooja, ja pirteästi torstainakin pelannut Mikael Salminen. Samooja ja Salminen voittivat ottelunsa 2&1.

Suomalaistytöt hävisivät ottelunsa torstaina Ranskalle, joka jatkoi hyviä otteitaan myös perjantaina ja voitti Ruotsin. Suomalaistytöt ryhdistäytyivät nopeasti ja murskasivat Belgian 3-0. Näin ollen myös tytöt pelaavat sijoista 5-6. Suomalaiset kohtaavat seuraavaksi Tanskan.

Belgia-kohtaamisessa Anne Hakula ja Karina Kukkonen voittivat aamuisen ottelunsa 2&1. Matilda Castrén voitti oman ottelunsa ylivoimaisesti 6&5 ja Emily Penttilä 4&3.

—–

Suomen miehet taistelivat EM-kisoissa, mutta hävisivät Englannille 4-3

Mikael Salminen pelasi oman single-ottelunsa hyvin ja voitti sen luvuin 2&1. Toivottavasti lippiksessä killuu tulevaisuuden tähtäin - Augusta National.

Mikael Salminen pelasi oman single-ottelunsa hyvin ja voitti sen luvuin 2&1. Toivottavasti lippiksessä killuu tulevaisuuden tähtäin – Augusta National.

Foursomeissa Suomi sai Englannilta yhden pisteen, kun Toni Hakula ja Tapio Pulkkanen voittivat oman ottelunsa luvuin 5&3. Toisessa ottelussa englantilaiset olivat parempia luvuin 5&4 ja päihittivät Kalle Samoojan sekä Mikael Salmisen.

Mikael Salminen paransi peliään henkilökohtaisissa otteluissa ja voitti omansa 2&1. Suomen kolmannen pisteen toi Miro Veijalainen, joka voitti Tommy Fleetwoodin 3&1.

Suomen tytöt kohtasivat neljännesvälierissä Ranskan. Yllätys muhi aamun peleissä, kun Suomi voitti molemmat foursomet. Henkiläkohtaisissa single-otteluissaan ranskalaiset ryhdistäytyivät ja voittivat kaikki kolme. Suomi jäi siis Ranskan taakse luvuin 3&2. Ranska kohtaa välierissä Ruotsin.

Portugali antoi suomalaispojille opetuksen Turkissa, kun Suomi hävisi luvuin 4&1. Suomen ainoan pisteen voitti Henri Tuovinen, joka voitti ottelunsa 3&2.

Tyttöjunorit ja miehet mitalitaistoon EM-kisoissa

18-vuotiaiden tyttöjen selviäminen kahdeksan joukkoon oli äärimmäisen tiukalla, sillä samalla tuloksella Saksa jäi yhdeksänneksi.

”Me pääsimme mitalipeleihin sen johdosta, että kaksi heikointa tulostamme olivat saksalaisten vastaavia parempia, kertoi joukkuen ensikertalainen Matilda Castren joka on pelannut varsin hyvän alkukauden.

Emily Penttilä teki keskiviikkona kahdella viimeisellä birdiet ja sai avauspäivän tapaan tuloksekseen 72. Henkilökohtaisessa sarjassa hän jakoi kymmenettä sijaa, pelaajia oli 76, joukkueita 19. Edellisvuonna Kokkolassa maajoukkue pääsi niinikään kahdeksan joukkkoon. Ensimmäisessä ottelussa Ruotsi oli vahvempi, lopullinen sijoitus oli kuitenkin kahden voiton myötä viides.

Torstaina tytöt kohtaavat väkivahvan karsintavoittaja Ranskan, jonka pelaajat voittivat suomalaiset keskimäärin neljällä lyönnillä kierrosta kohden. Ennakkosuosikki on selvä, reikäpeliotteluissa voi kuitenkin tapahtua paljon yllätyksiä.

Mikael Salminen oli lyöntipeleissä Suomen joukkueen yllättäjä.

Mikael Salminen oli toisen päivän tähti miesten maajoukkueessa Ruotsissa Avauspäivän hyvän tuloksen (71) jälkeen SHG:n kasvatti teki keskiviikkona kuusi birdietä ja sai tuloksekseen 68. Hän on häkelyttävästi kaikki pelaajat huomioiden henkilökohtaisella tuloslistalla jaetulla toisella sijalla Miesten yltäminen kärkisijoille lyöntipelikarsinnassa on todella loistava signaali tulevia henkilökohtaisia EM-kisoja silmälläpitäen.

Suomalaismiehet olivat lopulta kahden lyöntipelikierroksen jälkeen kuudensia. Johdossakin käyneen joukkueen tulos oli +11. Lyöntipelikarsintojen voiton korjasi Tanska tuloksella +1.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje