5.12.–12.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][10]
KilpailuaSuomalaista

5.12.–12.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][10]
KilpailuaSuomalaista
Amatöörigolf - Kilpagolf

Suomalaisille kolme mestaruutta Aulangolla – ”Sanattomaksi vetää voittaa kisa, jonka Oliver Lindell on voittanut”

Matias Karjalahti otti kultaa kolmen lyönnin erolla seuraaviin. Kuva: Golfpiste

Matias Karjalahti ja June Weckman pitivät päätöspäivänä pintansa. Topi Käyhkö kiri lopussa P16-sarjan voittoon.

Matias Karjalahti (+2) oli yksi iloisimmista mestareista perjantaina Hämeenlinnan Aulangolla päättyneessä kansainvälisessä Finnish International Junior Championship -turnauksessa.

Koko kilpailun hurjimman tuloksen, 65, torstaina Eversti-kentällä tykittänyt Karjalahti iski kolmantena päivänä tauluun lukemat 74 jättäen Migel Mutikaisen sekä sveitsiläiset Tim Franzlin ja Jason Imwinkelriedin kolmen lyönnin päähän.

”Sanattomaksi vetää voittaa kisa, jonka Oliver Lindell on joskus voittanut. Olin omasta mielestäni henkisesti kaikki kolme päivää vahva. Tänään oli peli eiliseen verrattuna sijoituksen pitämistä. Muutamia virheitä tuli, mutta silti tarpeeksi vähän, jotta pystyin voittamaan”, Karjalahti sanoi.

”Alkuun lyöminen oli hieman erilaista, mutta kun sain päivän parhaan lyönnin, niin siitä alkoi rullaamaan mukavasti. Migel (Mutikainen) ja sveitsiläiset totta kai yrittivät horjuttaa, mutta eivät onnekseni siihen pystyneet”, P14-sarjan mestari jatkoi.

Voitto avasi tähän asti FJT Challenge -kiertueella pelanneelle Karjalahdelle, 14, paikan Finnish Junior Tourille, jossa hän on kiertueen nuorimpia pelaajia.

”Olen iloinen myös Migelin menestyksestä, koska olemme hyviä kavereita keskenämme. Olen tuntenut hänet jo yhdeksänvuotiaasta. Kiritämme kentällä toinen toistamme, ja saamme siitä energiaa.”

Tulen varmasti muistamaan sen kierroksen koko loppuelämäni.

Miro Veijalaisen valmentama Karjalahti innostui fiilistelemään toisen kierroksen hehkeää 65 lyönnin tulosta, jollaista ei tämän ikäluokan kilpailuissa Suomessa ole tiettävästi aiemmin nähty.

”Lähestymiset osuivat torstaina lipulle ja löin palloa griinille pitkältä matkalta. Putit upposivat ja sain flow-tilan päälle. Sitten se vain jatkui. Yksi chippikin meni tuurilla sisään. Tulen varmasti muistamaan sen kierroksen koko loppuelämäni.”

Karjalahden alkukausi lähti hieman vaimeammin liikkeelle, mutta nyt näyttää paremmalta.

”Talvella valmentajan kanssa haimme svingissä erilaista liikkeellelähtöä ja sitä, miten palloon tullaan. Oikeastaan koko paketti huollettiin uusiksi. Hyvin tuntuu toimivan nyt”, Viipurin Golfin pelaaja totesi.

Migel Mutikainen ei saanut perjantaina putteja reikään toivomallaan tavalla. Kuva: Golfpiste

Karjalahti pelasi Aulangolla kauden pääkilpailunsa. Se olisi ollut syksyllä käytävä Evian Juniors Cup, mikäli Golfliitto olisi Ranskaan joukkueen lähettänyt.

”Eihän sitä tiedä, olisinko sinne edes valittu. Mutta jos olisin ja joukkue olisi lähtenyt, niin se olisi ollut itselleni kauden tärkein kilpailu.”

Pickala Golfia edustava Migel Mutikainen kertoi olleensa hieman pettynyt, kun voittoa ei tullut, mutta tunnusti Karjalahden paremmuuden.

”Matias ansaitsi voiton. Eilinen kierros häneltä oli todella upea! Tänään putteri oli itsellä viileä ja putit eivät vain uponneet. Tykkään paljon kolmepäiväisistä kisoista, ja etenkin kentillä, jotka antavat paljon mahdollisuuksia.”

”Tänään emme päässeet Matiaksen kanssa ihan samaan fiilikseen kuin eilen. Kisa oli rankka, sillä sää oli kuuma ja piti huolehtia energiatasoista. Mutta hieno kisa!” hopeaa ottanut Mutikainen sanoi.

Mutikaiselle tulee myöhemmin kesällä kuukauden tauko kotimaan kisoihin, kun hän matkustaa Yhdysvaltoihin pelaamaan World Championship U.S. Kids Golf -turnausta. Mukaan kilpailu- ja treenimatkalle lähtee myös Aulangon kilpailun P16-sarjassa mukana ollut Max Sundholm. Kisa pelataan kuuluisassa Pinehurstin golfkeskuksessa.

June Weckman (-2) kirkasti viimevuotisen hopeansa kullaksi. Hän pelasi 16-vuotiaiden tyttöjen sarjan kolmannella kierroksella tuloksen 70, ja jätti toiseksi sijoittuneen Julie Fredriksenin viiden lyönnin päähän.

Viime vuonna Weckman otti ison yllätysvoiton naisten reikäpelin SM-kisoissa.

Kisan avauspäivänä viisi alle -tuloksen pelanneen Weckman kahdeksan lyönnin johto hupeni torstaina yhteen lyöntiin. Molemmat säkenöivät finaalikierroksen etuysillä, mutta sisääntulon puolivälissä tulleet virheet haihduttivat tanskalaisen voittohaaveet.

”Lyönti tuntui todella hyvältä varsinkin ensimmäisenä ja viimeisenä päivänä. Rytmi oli toisena päivänä vähän hukassa, ja peli ei onnistunut niin hyvin kuin olisin toivonut. Mutta kaikin puolin oli hieno kisa ja mukava pelata”, Weckman sanoi.

June Weckmanin viimevuotinen hopea kirkastui kullaksi tyttöjen P16-sarjassa Kuva: Golfpiste

Weckman asuu Kontiolahdella Karelia Golfin kentän vieressä. Hän edustaa kuitenkin Siilinjärven Tarinagolfia, seuraa, jossa oma valmentaja Janne Eskola työskentelee. Viime vuonna Weckman otti ison yllätysvoiton naisten reikäpelin SM-kisoissa oltuaan tuolloin vasta täyttänyt 15 vuotta.

”Oli tarkoitus lähteä vain kokeilemaan sinne. Ihan hyvin se sitten sujui.”, hän naureskeli.

Syksyllä Joensuussa lukion iltalinjan aloittava Weckman toivoo pääsevänsä alle kuukauden kuluttua Tsekissä pelattavaan Young Mastersiin. Golfliitto ei lähetä tänä vuonna joukkuetta tyttöjen EM-kisoihin, mutta syksyllä hän osallistuu kahden muun pelaajan kanssa World Junior Golf Championshipiin. Turnaus käydään Kanadassa.

P16-sarjassa Oulun Golfkerhon Topi Käyhkö (par) kiilasi lopussa hermoilleen Sveitsin Max Tabonen edelle, ja otti mestaruuden yhden lyönnin marginaalilla. Käyhkö pelasi jokaisella kierroksella tuloksen 72. Golf Talman Joel Himanen (+3) oli kolmas.

Nuorempien tyttöjen sarjassa tanskalaiset veivät nelosvoiton. Ykkönen oli Jessica Dyreskov, jonka lopputulos 208 (-8) oli koko turnauksen parasta antia. Hyvinkään Golfin Oona Nousiainen (+21) oli parhaana suomalaisena viides.

Finnish International Junior Championship on myös mainittujen ikäluokkien lyöntipelin virallinen SM-turnaus. Kilpailu on pelattu aiempina vuosina Vierumäellä.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (4 kpl)

 • Sergio says:

  Siis mitä ihmettä! Golfliitto ei lähetä tyttöjä EM -kisoihin eikä poikia kv -turnaukseen? Karsiiko liitto kuluja nuorten kilpailuttamisesta ja käyttää rahat ammattilaiskilpailujen järjestämiseen? Mikä oikein on golfliiton ydintoimintaa, amatöörigolf vai ammattilaisgolf?

 • Night Driver says:

  Aika katkeria kommentteja pelaajilta ja vanhemmilta Golfliiton toimintaan kisapaikalla. ”junioreiden kv- toiminnan rahat on siirretty toimiston Dubain talvimatkaan” ”junioreiden maajoukkuetoiminta on ajettu alas” ”Golfliitto on vienyt parhailta junioripelaajilta tavoitteet pois” ”Golfliiton junioripolun kehittäminen on pahasti epäonnistunut”.

  Tilannetta kuvaa hyvin, että yhtään maajoukkuevalmennuksesta vastaavaa ei näkynyt kisapaikalla (yksi fysiikkavalmentaja oli paikalla hetken yhtenä päivänä). Ehkä ei kiinnosta tai sitten LET-kisassa oli parempi VIP-teltta.

 • Liddell says:

  Pisstää vihaksi tuommoiset toimiston vässyköt jotka vievät nuorilta lupauksilta mahdollisuudet. Jos ei heitä kiinnosta niin ei pitäisi olla tuolla töissä ja jääkööt sinnne dubaihin vaikka rakennusmiehiksi, kun ei ole varaa itse matkustella vaan liiton rahoilla mennään. Heti pitäisi kyllä toi toimiston talvimatka kieltää, ja opetella vähän kunnioitusta ja arvoja heidän eikä olla noin eläimiä otamalla nuorisogolfille suunnattuja varoja omiin itsekkäisiin käyttöihinsä. Olen nähnyt sivusta noita valmentajia ja liittojen eri ’vastuurooleissa’ olevia vätyksiä jotka eivät välitä yhtään toiminnasta vaan suojaavat omaa napaansa. Sanotaan vain että heistä eivät edes lapsensakaan ole ylpeitä ja aikuisina ihmisinä he ovat kyllä torakan ja katkaravun välimaastossa moraaliltaan. Liiton toimintaan nyt selkärankaa.

 • Kolopalloilija53 says:

  Eikös golfliitto lähtenyt talvellakin Dubaihin maajoukkueen kanssa leireilemään sellaisella kokoonpanolla, että mukana oli suunnilleen saman verran taustajoukkoja kuin pelaajiakin? Tiettyjä asioita kulukuuri koskee ja tiettyjä ei…