Suomalaisilla jämäkkä ote LET:llä – Nuutinen kärkiryhmään Solheim Cup -voittajan seuraksi - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ladies European Tour

Suomalaisilla jämäkkä ote LET:llä – Nuutinen kärkiryhmään Solheim Cup -voittajan seuraksi

Sanna Nuutinen pelaa jälleen vahvaa turnausta. Kuva: Tristan Jones/LET

Upean nousun tehnyt Ursula Wikström oli yksi kolmannen kierroksen parhaista.

Suomalaiset LET-pelaajat näyttäisivät olevan syttymässä viikonvaihteessa kauden kovimpaan suoritukseensa. Kun Barcelonan lounaispuolella meneillään olevassa turnauksessa on enää yksi kierros pelaamatta, löytyy 15:n joukosta peräti neljä suomalaista.

Parhaisiin asemiin itsensä lauantaina hilasi tuloksen 67 pelannut Sanna Nuutinen, joka on kolmantena yhteistilanteessa viisi alle. Helsinkiläisen tyylipuhdas sisälsi neljä birdieä eikä yhtään paria heikompaa reikätulosta.

Jaetulta kahdeksannelta sijalta kärkitrioon noussut Nuutinen iloitsi hyvin sujunutta lyöntipeliään kolmannen kierroksen jälkeen.

”Tosi stediä (vakaata) lyömistä tänään. Putit ovat rullanneet hyvin koko viikon. Mulla on koutsi Niklas Dahlgren mukana täällä ja ollaan pitkin viikkoa työstetty perusasioita svingissä ja putissa. Siitä on ollut iso apu”, hän sanoi.

Väylät Club de Golf Terramar -kentällä ovat kapeat. Tämän lisäksi paksu karheikkoheinä korostaa tarkkojen avausten merkitystä.

”Raffit ovat paikoittain sellaista pinaattia, että joutuu lyömään vain wedgen väylälle. Väyläosumat ovat siis todella tärkeitä ja tänään onnistuin tiiltä.”

Nuutisella on tältä kaudelta plakkarissa kuukausi sitten Tsekissä pelatun kisan jaettu kakkostila, jota hän pitää uransa kovimpana suorituksena. Kakkoskiertueella on tullut lisäksi voitto ja kuusi muuta top 10 -sijoitusta.

Sunnuntaina hän pelaa Estrella Damm Mediterranean Ladies Openin kärkiryhmässä paalulla olevan Saksan Laura Fünfstückin ja pari viikkoa sitten käydyn Solheim Cupin voittoisaan Europan joukkueeseen kuuluneen Espanjan Carlota Cigandan kanssa.

Eroa Fünfstückiin Nuutisella on viisi ja päivän parhaan tuloksen (65) pelanneeseen Cigandaan kolme lyöntiä. Kolmikko aloittaa finaalikierroksen sunnuntaina kello 11.15 Suomen aikaa.

Nuutistakin kovempaa suoritukseen lauantaina ylsi maailmanlistalla suomalaisista korkeimmalla sijalla (320:s) oleva Ursula Wikström (-1). 39. sijalta seitsemänneksi nousseen 66 lyönnin tulos oli päivän toiseksi parasta valuuttaa.

Wikström teki kierroksellaan kuusi birdieä ja yhden bogeyn.

”Putteri toimi muutaman kylmän päivän jälkeen taas hyvin. Löin myös missit sopiviin paikkoihin ja onnistuin myös jotenkin välttämään pahat ja pitkät raffit”, kertoi Wikström, jolta puuttuu vielä top 10 -sijoitusta LET-kiertueelta kuluvalta kaudelta.

Kakkostilaa kisan puolivälissä jakanut Noora Komulainen (+1) ei saanut kolmannella kierroksella peliään toimimaan toivotulla tavalla. Tulos 75 pudotti hänet tulosluettelossa 13:nneksi.

Lyönnin päässä Komulaisesta oleva, tuloksen 70 pelannut Krista Bakker mahtuu hänkin mukavasti 15. sijaa jakavien joukkoon. Elina Nummenpää (+5) on niukasti top 30:n ulkopuolella.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje