11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Challenge Tour - Kilpagolf

Seuraava italialaissankari?

Andrea Pavanille ennustetaan ammattilaiskentillä valoisaa tulevaisuutta. © Getty Images

Italian ammattilaisgolfissa elettiin 90-luvulla lähes tyystin Constantino Roccan saavutusten varassa. Kun Rocca siirtyi veteraanisarjoihin, oli hänen jättämänsä aukko ammottavaakin suurempi. Taustalla kuitenkin kypsyi loistavia nuoria pelaajia, joiden esityksistä italiaanot ovat saaneet viime aikoina nauttia.

Francesco ja Edoardo Molinari pelasivat itsensä eurooppalaisten sydämiin viime syksyn Ryder Cupissa, mutta teini-ikäisen Matteo Manasseron sensaatiomaiset otteet hakevat vertaistaan. Selvästi uusi Seve, ovat innokkaimmat jo julistaneet kahden ET-voiton nuorukaisesta.

Viime vuonna maailman amatöörilistalla viidenneksi rankattu Andrea Pavan kuuluu tällä viikolla Florencessa pelattavan CT-turnauksen menestyssuosikkeihin. Myös Hämeenlinnan EM-kisoissa elokuussa esiintynyt italialainen oli loppuvuodesta mukana ET:n karsinnoissa, mutta tuolloin ei paikkaa pääkiertueelle vielä irronnut.

Mugello Tuscany Open pelataan samalla Poggio dei Medicin kentällä, jossa Pavan voitti kuusi vuotta sitten Italian amatöörien reikäpelimestaruuden. Loppuottelussa Pavan nitisti Federico Colombon, joka on myös mukana viikonvaihteen turnauksessa.

”Reikäpelikisa on ainoa kerta kun olen pelannut kyseisellä kentällä, joten voittoprosenttini siellä on 100. Toivottavasti jatkuu samalla tavalla”, 22-vuotias Pavan sanoi. ”En paljon muista kentästä, mutta tietenkin jotain muistoja palailee mieleen. Varmasti Federico [Colombo] haluaa minusta revanssin.”

Teksasin yliopistossa opiskellut Pavan pelaa Florencessa kauden kolmannen CT-turnauksensa. Hän sijoittui Kenya Openissa 20:nneksi ja viime viikon Ranskan Disneylandin kisassa 33:nneksi.

Viimeisin italialaisvoittaja Challenge Tourilla on Alessendro Tadini, joka taisteli kaudella 2010 ykköstilan Sveitsin turnauksessa.

Ranskan kisan sankarilla Nicolas Meitingerillä on Florencessa mahdollisuus ottaa toinen peräkkäinen voitto CT:llä ensimmäisen kerran sitten vuoden 2007 (Ian Pyman).

Pariisissa epätasaisuudesta kärsinyt Antti Ahokas pystyy parhaassa tapauksessa kamppailemaan voitosta Florencessa. Mugello Tuscany Openissa ei ole mukana muita suomalaisia.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje