23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista

23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ryder Cup

Sergio Garcia Ryder Cup-joukkueen apulaiskapteeniksi

Sergio Garcia sai apulaiskapteenin paikan, Anthonyt Kim odottelee onko hän maanantaina julkaistavien USA:n neljän villin kortin saavan pelaajan joukossa © Getty Images

Mikäli Ryder Cup ratkaistaisiin joukkueiden apulaiskapteenien pelivireen kautta, olisi Eurooppa varsin vahvoilla. Colin Montgomerie nimesi viimeisimpänä, neljäntenä ässänään tiimiinsä mukaan 30-vuotiaan Sergio Garcian joka lienee kaikkien aikojen nuorin kapteenin roolissa ollut pelaaja. Garcia loisti Ryder Cupissa jo syksyllä 1999 Jesper Parnevkin parina. Hän oli joukkueen runkopelaaja myös vuosina 2002,2004,2006 ja 2008. Mikäli espanjalainen palaa seuraavna Ryder Cupin järjestämisvuosina ”omalle tasolleen”, hänellä on kaikki mahdollisuudet nousta kaikkein aikojen pistekuninkaaksi eurooppalaisista.

Garcialla on kokemuspohjaista tietoa ja tunnetta Ryder Cup-pelien voittamisesta. Hän on pelannut 24 ottelua, voittanut niistä 14 ja tasannut nejä. Tappioita on vain kuusi, ottelua kohden pisteitä on siis 0,66.

Kaikkien aikojen pisterohmu euroista on Nick Faldo jonka kokonaispistemäärä on 25, Garcian siis 16.

Nimitystä apulaiskapteeniksi voidaan pitää hieman yllättävänä, sillä Garcia on vaikuttanut golfiin lopen kyllästyneeltä käytännössä koko kauden. Hän on suunnitelllut seuraavaksi kilpailukseen lokakuun loppupuolella pelattavaa Espanjan osakilpailua joka pelataan hänen lapsuutensa kotikentällä.

Kolme aiemmin nimettyä ovat Thomas Björn, Paul McGinley ja Darren Clarke jotka kaikki ovat aiemmin uralllaan pelanneet ja (voittaneet) useaan otteeseen Ryder Cupissa. Huomionarvoista on sekin, että Montya avustava nelikko lähti alunperin tavoittelemaan paikkaa pelaajana joukkueeseen.Lohdutuspalkinto tai ei, Björn on tehnyt pitkän päivätyön ET:n pelaajaneuvoston puheenjohtajana, McGinleylle Ryder Cup on tuottanut uran suurimmat onnistumiset, Darren Clarke on Tourin pelaajista edelleen suosituimpia kolleegoidensa sekä yleisön silmissä.

Björn hapuili jo karsinnan alkuvaiheilla menettäen mahdollisuutensa, McGinley, Clarke ja Garcia olivat vielä keväällä kukin potentiaalisia pelaajavaatteiden sovittajia joukkueeseen.

USA:n kapteeni Corey Pavin nimesi helmikuussa apumiehikseen nelikon Tom Lehman, Davis Love III, Jeff Sluman,Paul Goydos. Näistä Lehman ja Sluman pelaavat jo Pavinin tavoin Champions Tourilla, Love III ei ole entisessä vireessään pelaajana. Tourin älykkäimpien miesten sarjaan luokiteltu Goydos puolestaan ei ole koskaan ollut lähelläkään Ryder Cupia pelaajana.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje