27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][11]
KilpailuaSuomalaista

27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][11]
KilpailuaSuomalaista
Finnish Tour - Kilpagolf

Satama ja Salko voittoon FT:llä

Henri Satama on kovassa syysvireessä. Kuva: Juha Hakulinen

Nurmijärven Golfklubia edustava Henri Satama pelasi oikeaan paikkaan parhaan kierroksensa Pickalan turnauksessa. Finaalipäivän tulos 68 takasi hänelle voiton kauden toiseksi viimeisessä kisassa Finnish Tourilla.

Kokonaistulokseen 211 (-5) päätynyt Satama jätti toisen sijan jakaneet Janne Kasken ja Harri Murtosen kahden lyönnin päähän.

Sataman voiton sinettinä toimi sisääntulon virheetön peli, jota täydensi kolme birdietä. Etuysillä hänen saldonsa oli kaksi birdietä ja yksi bogi.

Pickalan kisa oli Satamalle neljäs tämän kauden FT:llä. Kausi alkoi Vanajanlinnassa kolmannella sijalla, Peuramaalla hän oli kuudes ja Paltamossa viikko sitten toinen.

”Kierros oli todella hyvää peliä alusta loppuun ja sain etuysillä muutaman tärkeän putin sisään. Eilen vähän energiat loppuivat, mutta tänään oli täydet tankit käytössä”, Satama kertoi Golfpisteelle.

”Voitto oli ensimmäinen ammattilaisena ja siinä mielessä todella tärkeä. Tänään oli kyllä vahva tunne koko kierroksen. Seuraavaksi katseet kääntyvät Vuosaaren kisaan ja ensi kuun vaihteessa pelaan ET:n esikarsinnoissa Portugalissa.”

Kisan parhaat amatöörit olivat 15. sijaa jakaneet Joonas Tiusanen, Tuukka Ylihärsilä ja Mikko Kauniskangas.

Petra Salko alitti ensimmäisen kerran parin kokonaistuloksessa. Kuva: Juha Hakulinen

Petra Salko alitti ensimmäisen kerran parin kokonaistuloksessa. Kuva: Juha Hakulinen

Naisten kilpailun voitto meni Petra Salkolle (-3). Hän päihitti toiseksi tulleen EM-hopeamitalisti Marika Vossin kahdella lyönnillä. Anna Kuitunen (+1) kiilasi kolmanneksi.

”Finaalikierros oli aika samanlainen mitä kaksi ensimmäistäkin. Paljon birkkuja jäi ihan reunalle vain tänään, mutta ei mitään suurempia ongelmia”, Salko kertoi.

”Olen kisasta todella tyytyväinen, pelasin ensimmäistä kertaaa kokonaistuloksen alle parin. Nyt on taas yksi tavoite saavutettu ja voidaan siirtää katseet korkeammalle. Pelaan FT:n finaalikisan ohella ehkä vielä yhden kansainvälisen kilpailun syksyn aikana.”

Salko nousee voittonsa ansiosta FT:n rankingissa toiseksi. Hän on sijoittunut vuoden jokaisessa viidessä kilpailussaan seitsemän joukkoon. Kauden paras saavutus ennen Pickalaa oli Nordcenterin kisan kolmas tila.

Finnish Tourin päätösturnaus pelataan ensi viikolla Vuosaaressa.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje