25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista

25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista
Finnish Tour - Kilpagolf

Kovavireinen Sakke Siltala pääsi tuulettamaan uransa ensimmäistä Finnish Tour -voittoa

Sakke Siltalan voitto tuli hienon esityksen jälkeen. Kuva: Juha Hakulinen

Oona Kurosen voitto naisten sarjassa tuli kovan taistelun päätteeksi.

Kärkipaikalta Lakeside Golfissa pelatun Infra Kiri Openin päätöspäivään lähtenyt Sakke Siltala piti haastajat takanaan ja otti uransa ensimmäisen Finnish Tour -voiton lopulta näytöstyyliin. Siltalan kolmen kierroksen yhteistulos oli -7 (69–69–71).

Kankaisten Golfia edustavan Siltalan loistavista otteista saatiin esimakua jo muutama viikko sitten, kun hän pesi joukon PGA Tour -voittajia US Openin karsinnassa, ja jäi lopulta vain parin lyönnin päähän paikasta ensi viikolla pelattavaan major-turnaukseen.

Se oli vain ajan kysymys, milloin tämä voitto tulee.

Lakesidesta tullut voitto ei senkään takia ollut Siltalalle yllätys.

”Olen pelannut todella stedisti viimeiset kolme-neljä kuukautta. Se oli vain ajan kysymys, milloin tämä voitto tulee. Tämä oli myös ensimmäinen kilpailu tänä kesänä Suomessa ja vielä ensimmäinen kisa uusilla Takomon raudoilla”, Siltala nosti esiin.

Sunnuntaina pelaajien riesana oli jälleen vesisade, joka yltyi ajoittain reippaaksikin. Vesisade ja tiukka kenttä pitivät pelaajat varpaillaan koko ajan. Siltala ei kuitenkaan haasteista hämmentynyt.

”Varmaan toistan itseäni, mutta täällä pelikirjan luominen ja siinä pysyminen on tärkeää. En Suomesta hirveän montaa kapeampaa golfkenttää löydä. Siihen linjaan pitää vain luottaa, minkä tiillä otat. Jollain muulla kentällä voit vetää sankarilyöntejä, mutta älä ainakaan täällä niitä yritä, varsinkaan tämän päivän kelissä”, voittaja ohjeisti.

Vaikka on pelannut hyvää golfia, voitto tuo vielä lisää itseluottamusta.

Siltalan kausi jatkuu kansainvälisillä viheriöillä, kun hän suuntaa seuraavaksi Irlantiin, jossa pelataan British Amateur. Kilpailu käynnistyy 17. kesäkuuta.

”Tämä oli hyvä buusti. Vaikka on pelannut hyvää golfia, voitto tuo vielä lisää itseluottamusta.”

Yleisen sarjan muutkin palkintosijat menivät amatööreille, kun toiselle sijalle sijoittui Saku Ellilä (-2) ja kolmanneksi Lauri Rosendahl (-1). Kilpailun paras ammattilainen oli Jesse Waaralinna (+4).

Naisten sarjassa voitosta nähtiin todella tiukka kisa, joka ratkesi lopulta Tawast Golfin Oona Kurosen (+8) voittoon. Kuronen kukisti Elina Saksan kolmen lyönnin turvin, mutta kisa oli paljon tiukempi, miltä se tuloslistan mukaan näyttää.

Itkin tiistain treenien jälkeen, kun mistään ei tullut mitään.

Toista kertaa Finnish Tourilla voittanut Kuronen joutui kaivamaan voittoon kantaneen peli-ilmeen todella syvältä, sillä lyönti ei vielä alkuviikosta ollut lähelläkään hyvää.

”Itkin tiistain treenien jälkeen, kun mistään ei tullut mitään. En tiedä, mistä sain kaivettua tämän pelin”, Kuronen ihmetteli.

”Putti ja lähipeli olivat hyvää. On vaikeaa pelata, kun Elina Saksa hengittää niskaan. Tuntuu, että jokainen lyönti voi mennä hänellä reikään. En olisi muutama vuosi sitten uskonut, että olisin pystynyt pitämään pintani. Olen siitä todella ylpeä.”

Kisan jälkeisissä puheissa annettiin todella isot ja ansaitut kiitokset kisajärjestäjille. Yli 70 vapaaehtoista oli toteuttamassa kisaa, ja ilman heidän panostaan tapahtuma olisi ollut täysin erilainen. Kiitosta sai myös kenttä, joka oli loihdittu loistokuntoon.

Nimisponsori Infra Kiri Oy:n toimitusjohtaja Timo Kiri oli itsekin vapaaehtoisena kisajärjestelyissä mukana. Kisan finaalipäivänä hän ehti vaihtamaan muutaman sanan kisan kulusta.

”Hyvä fiilis kisasta. Vaikka keli on tuollainen, ei se ainakaan kärkiryhmiä tuntunut häiritsevän. Kehuja olemme saaneet, ja täytyy sanoa, että talkoolaisilta on iso uhrautuminen lähteä tuonne hommiin”, Kiri totesi sadevaatteita riisuessaan.

Infra Kiri Open oli iso ponnistus Lakeside Golfilta, ja toivottavasti jatkoa hienolle kisalle seuraa ensi vuonna.

Finnish Tourin härkäviikot jatkuvat ensi viikolla, kun vuorossa on perinteinen Paltamo Open. Kilpailu käynnistyy keskiviikkona.

Lue seuraavaksi: Mies Texasista otti tukevan otteen Finnish Tour -kisan kärkipaikasta

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje