16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista

16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista
Finnish Tour - Kilpagolf

Golf Pirkkalassa pyöräytettiin Pro-Am-konsepti kokonaan ympäri

Alex Hietalalla on jo yksi Finnish Tour -voitto vyöllä tältä kaudelta. Kuva: Juha Hakulinen

Tiistaina käynnistyvässä Hook Openissa on reippaan kokoinen palkintopotti, joka on houkutellut paikalle kovat pelimiehet.

Golf Pirkkala on viime vuosina isännöinyt ison palkintopotin Finnish Tour -kilpailua, eikä tämäkään vuosi tee asiaan poikkeusta. Tiistaina käynnistyvässä Hook Openissa on peräti 40 000 euron potti, ja sen vaikutus näkyy kilpailun osallistujalistalla.

Pirkkalaan on tulossa paljon pelaajia, jotka muuten kiertävät pääasiassa Nordic Liigan ja Pro Golf Tourin osakilpailuja. Kovatasoisessa osallistujajoukossa ovat muun muassa Nordic Liigan pistetilaston kymmenentenä oleva Kim Koivu, Pro Golf Tourilla tällä kaudella kertaalleen kakkoseksi yltänyt ja kauden ensimmäisen Finnish Tour -osakilpailun voittanut Alex Hietala sekä useita muita meritoituneita pelureita.

Itse kilpailun osalta Pirkkalassa edetään kuten aiemminkin, mutta yhteistyökumppaneille suunnattu Pro-Am-tapahtuma on toteutettu mielenkiintoisella tavalla. Normaalisti Pro-Am pelataan aina ennen kilpailua, mutta tällä kertaa Pirkkalassa päätettiin kokeilla toisenlaista konseptia.

”Pro-Ameissa mukana olevat ihmiset harvoin näkevät itse kilpailua, kun Pro-Am on pelattu jo edellisenä päivänä. Me tehdään homma niin, että tulemme torstaina seuraamaan kilpailun loppuhetket ja sen jälkeen alkaa varsinainen Pro-Am”, kertoo Golf Pirkkalan toimitusjohtaja Markus Junni.

Ei jää kentän kunnosta kiinni tänäkään vuonna.

Mielenkiintoisessa konseptissa on pelaajillekin panosta, sillä Pro-Amiin kutsutut ammattilaiset pelaavat ylimääräisestä 5000 euron potista, josta voittaja kuittaa 3000 euroa.

”Sen mitä olen toistaiseksi pelaajien kanssa jutellut, niin heidän mielestään tämä on hyvä konsepti.”

Junni nostaa esiin myös toisen seikan, joka on tärkeässä roolissa Hook Openissa.

”Perustimme viime vuonna rahaston, joka toimii Golfin Edistämissäätiön alaisuudessa. Keräämme sinne tänäkin vuonna varoja huutokaupassa. Viime vuonna huutokauppa tuotti 31 500 euroa.”

Kilpailukentästä Junnilla on myös hyvää sanottavaa. Viimeaikaiset otolliset säät ovat suosineet kenttiä Pirkanmaallakin.

”Nyt on ollut ihan täydelliset kelit. Tämä +20 on ollut todella hyvä. Ei jää kentän kunnosta kiinni tänäkään vuonna.”

Lue seuraavaksi: Päivä päivältä peliään parantanut Alex Hietala Finnish Tourin avauskisan ykkönen

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje