16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista

16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista
Finnish Tour - Kilpagolf

Päivä päivältä peliään parantanut Alex Hietala Finnish Tourin avauskisan ykkönen

Alex Hietala oli odotetun vahva Hirsalan kilpailussa. Kuva: Juha Hakulinen

Naisten kenttäennätyksen rikkonut Emilia Väistö nousi komeaan voittoon naisten sarjassa.

Finnish Tourin kauden avauskilpailusta muodostui Alex Hietalan näytös. Päätyökseen Keski-Euroopan Pro Golf Touria kiertävä Hietala pelasi Hirsalassa kierrostulokset 72–70–69 (–8), jotka siivittivät hänet neljän lyönnin voittoon ennen Roope Kakkoa. Yleisen sarjan kolmanneksi nousi kenttäennätyksen (66) lauantaina pelannut Eemil Alajärvi (–2).

Pro Golf Tourilla on nyt muutaman viikon tauko, joten Hirsalan kilpailu osui mukavasti Hietalan kisakalenteriin. Hän käytti Finnish Tour -visiitin täydellisesti hyväkseen.

”Peli on ollut ihan ok, mutta tulosta ei meinaa tulla. Sitä se oli taas pari ensimmäistä päivää, mutta olen tosi iloinen, että sain kolmannen päivän vedettyä parhaiten”, Vanajanlinna Golf & Country Clubia edustava Hietala iloitsi.

Pinnat olivat niin loogiset, että sen näki heti, onko putti hyvä vai huono.

Hietala nosti esille pienet puttiongelmat, joiden kanssa hän on talven aikana paininut. Hirsalan loistavilla viheriöillä nekin helpottivat.

”Pinnat olivat niin loogiset, että sen näki heti, onko putti hyvä vai huono. Siinä se putti rauhoittuu. Sillä oli iso osuus, että sai palloja reikään.”

Hietalan kausi jatkuu kesäkuun alussa, jolloin hän pelaa Challenge Tourin osakilpailun Espanjassa.

Naisten sarjassa päätöspäivänä nähtiin Emilia Väistön tykitystä, johon muut eivät pystyneet vastaamaan. Väistö pelasi päätöskierroksen takaysin kuusi alle parin, joka siivitti hänet kierrostulokseen 68 (–5). Väistön voittotulos oli –3.

Naisten sarjan muut palkintosijat menivät Fanni Grönlundille (par) ja Sandra Palinille (+1).

Etelä-Pohjanmaan Golfia edustavan Väistön voitto rakentui vahvan lyöntipelin päälle.

”Ensimmäisenä päivänä löin huonoiten, mutta sain pidettyä kuitenkin pelin hyvin kasassa.”

Hirsalasta tullut voitto oli pitkälyöntiselle Väistölle uran toinen ykköstila Finnish Tourilla. Edellisestä oli ehtinyt vierähtää jo tovi.

”Se tuli Peuramaalla 2021. On se kiva aina voittaa, kun siitä edellisestä voitosta on jo aikaa.”

Hietalan tavoin Väistöllä on edessään pieni treenitauko ennen seuraavaa kilpailua. Väistön seuraavaa kilpailu on juhannusviikolla Irlannissa.

”Tässä on ylioppilasjuhlat tulossa, enkä myöskään halua vetää itseäni ihan piippuun tässä kesällä, kun lähden syksyllä jenkkeihin opiskelemaan. Siellä alkaa kausi heti, kun sinne pääsen”, Väistö kertoi.

Finnish Tour -kausi on nyt saatu käyntiin, ja kausi jatkuu touko-kesäkuun vaihteessa Suur-Helsingin Golfissa pelattavalla osakilpailulla.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje