16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista

16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

Sanooko kolmas kerta toden? Bryson DeChambeau tuuletteli U.S. Openissa karkumatkalle

Tuttu näky kolmannelta kierrokselta. Pallo reikään, ja Bryson DeChambeau tuulettaa. Kuva: Getty Images

Voittomahdollisuutensa menettäneen Scottie Schefflerin pelissä on meneillään poikkeuksellinen vaihe.

Bryson DeChambeau (-7) oli rautaa Pinehurst Resortissa jatkuneessa U.S. Openissa. Hän iski kolmannella kierroksella tuloksen 67, ja karkasi kolmen lyönnin johtoon, Jaetulla toisella sijalla kärkkyvät Matthieu Pavon, Rory McIlroy sekä Patrick Cantlay (-4).

Vuoden 2020 mestarilla oli lauantaina henki päällä. Hän tuuletti antaumuksella onnistumiselleen ja villitsi helteisenä päivänä Pinehurst Course No. 2:lle saapunutta yleisöä. Tahmean alun jälkeen ”hullu tiedemies” teki kymmenen reiän jaksossa viisi birdieä, ja kiilasi kärkeen. Reiän 16 tuplabogey hidasti tahtia, mutta heti perään par-kolmosella tullut birdie maistui makealle.

LIV-kiertueella vakituisesti pelaava DeChambeau lähtee hyvällä itseluottamuksella kauden kolmannen major-turnauksen päätöskierrokselle. Masters Tournamentissa tuli kuudes sija ja PGA Championshipissä hän hävisi Xander Schauffelelle voiton yhdellä lyönnillä. Dallasissa asuvalla 30-vuotiaalla pelaajalla on hyvä syy uskoa, että kolmas kerta sanoo toden.

Toista sijaa jakava Matthieu Pavon on DeChambeaun ohella ainoa pelaaja, joka ei ole ylittänyt kierroksillaan paria. Vaikka ranskalaista voi pitää turnauksen suurimpana yllättäjänä, on hän näyttänyt tänä vuonna muutamaan otteeseen kyntensä.

Pavon nousi viime kauden päätteeksi DP World Tourin kiintiöstä PGA Tourille, jossa hän on tuntunut olevan kuin kotonaan. Pavon voitti tammikuun lopussa Farmers Insurance Openin ja oli heti seuraavalla viikolla Pebble Beachin Signature-kilpailussa kolmas. Hän mahtui myös Mastersissa kärkitusinaan, mutta ennen U.S. Openia Toulousessa syntynyt pelaaja karsiutui kahdesti peräkkäin. Pieni laskusuhdanne on saattanut sopivasti haihduttaa DeChambeaun kanssa kärkiryhmän sunnuntaina muodostavan Pavonin ennakko-odotuksia.

Isojen menestyssuosikkien joukkoon kuuluva Rory McIlroy aloitti kilpailun lupaavasti. Hän paineli avauspäivänä kärkeen, kuten kolmessa edellisessä voittamassaan major-turnauksessa. Nämä ovat kuitenkin painuneet monella unholaan, sillä viimeisimmästä major-tittelistä on jo kohta kymmenen vuotta.

Pinehurst Course No. 2 on niin vaativa kenttä, että otteiden on oltava aivan huipussaan voidakseen tehdä kovan tuloksen.

McIlroy esitti kierroksen puolivälissä ja takaysillä vahvaa puttipeliä upottaen tärkeitä birdieputteja ja pelastaen pareja. Lopussa par-kolmosilla tulleet kaksi bogia tekivät kuitenkin tulokselle hallaa, ja antoivat DeChambeaulle mahdollisuuden pieneen irtiottoon.

Triplabogey sotki Åbergin peliä

Kärjessä 36 reiän jälkeen ollut Ludvig Åberg (-2) ei ollut kahden ensimmäisen päivän kaltaisessa vedossa. Erityisen paljon tulosta rokotti triplabogey jouduttuaan 13. reiällä hankalan viheriön uhriksi.

Tuloslistan top 10 on major-turnauksille hyvin tyypillinen. Pavonia lukuun ottamatta joukossa ei ole yhtään yllättäjää. Pinehurstin ”lauantaisaunan” mittarissa oli 38 astetta, ja 15 alle parin olleesta pelaajasta enää kahdeksalle jäi yhteistuloksen eteen miinusmerkki.

Päivän parhaasta tuloksesta, 66, vastasi bogittomalla kierroksellaan Collin Morikawa (par), joka kiipesi takasin kymmenen parhaan joukkoon. Seitsemän lyöntiä on paljon, mutta ei mahdoton ero kiinniotettavaksi.

Yksikään lauantaina aiemmin startanneista kilpailijoista ei onnistunut esittämään sähköistä peliä. Pinehurst Course No. 2 on niin vaativa kenttä, että otteiden on oltava aivan huipussaan voidakseen tehdä kovan tuloksen. Top 20:n ulkopuolella olevista pelaajista vain viisi pelasi paremman tuloksen kuin perjantaina. Parhaista tuloksista vastasivatkin ne kilpailjat, jotka keikkuvat kärkipäässä.

Maailmanlistan ylivoimainen ykkönen Scottie Scheffler (+6) on ollut tällä viikolla kaukana parhaastaan, ja se näkyy tuloslistalla. Sijaa 42 jakava Scheffler pelasi neljännen peräkkäisen parin yli painuvat tuloksen. Vastaavaa ei ole tapahtunut aiemmin hänen pääkiertueurallaan.

Lue seuraavaksi: Johtopaikalle noussut Ludvig Åberg pelaa U.S. Openissa kuin vanha tekijä: ”Löin palloa valtavan hyvin”

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje