23.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][40]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ladies European Tour

Sanna Nuutisesta Suomen uusi ykköspelaaja

Huippukauden pelannut Sanna Nuutinen sai uuden sulan hattuunsa. Kuva Getty Images

Ensimmäistä kertaa maailmanlistan parhaaksi suomalaispelaajaksi noussut Sanna Nuutinen on kiinni myös Tokion olympiaedustuspaikassa.

Vahvan syyskauden pelannut Sanna Nuutinen on noussut maanantaina päivittyneellä naisten maailmanlistalla parhaaksi suomalaiseksi. Hän ohitti listalla yli kaksi vuotta suomalaispelaajien valtikkaa hallussaan pitäneen Ursula Wikströmin.

Nuutinen on tuoreimmalla listauksella sijalla 300, Wikström sijalla 306. Kahden desimaalin tarkkuuteen pyöristettynä molemmilla on samat keskiarvopisteet, 0,33. Viidensadan parhaan joukkoon suomalaisista mahtuu myös sijalla 455 oleva Noora Komulainen, jonka Nuutinen ohitti listalla elokuun alussa.

Sanna Nuutinen ajoi Rolex Rankingissa Ursula Wikströmin kiinni viimeksi kuluneen puolen vuoden aikana.

Nuutisella on takanaan ammattilaisuran toistaiseksi paras kausi. Alkukaudella hänen pääkiertueenaan oli LET:n haastajakiertue LETAS, mutta käytännössä Nuutinen on pelannut läpi kauden kahta kiertuetta. Haastajakiertue LETASilla hän otti yhden voiton ja neljä muuta sijoitusta neljän joukkoon.

Ensi kauden pelioikeuden LET:lle Nuutinen varmisti sijoittumalla LETASin pistelistalla toiseksi. Kun sijoitus pelioikeuden lunastaneiden viiden parhaan pelaajan joukossa oli varmistunut, Nuutinen jätti kaksi viimeistä LETAS-kisaa väliin, ja pelasi loppukauden LET:llä. Pelivire on jatkunut vahvana myös pääkiertueella.

Sekin on vielä mahdollista, että Nuutisen ja Wikströmin kovin haastaja tulee suomalaisten nykyisen kärkikymmenikön ulkopuolelta.

Nuutinen on pelannut elokuun Czech Ladies Openista lähtien kaikki viisi LET:n kisaa, joissa hän on ollut kerran kakkonen ja kerran kolmas. Kauden kolmas top 10 -sijoitus, jaettu kymmenes sija, irtosi viime viikolla Open de Espanasta.

Viimeisen viiden kisan kokonaisansiot ovat Nuutisella yli 40 000 euroa. Kauden kokonaisansiot LET- ja LETAS-kisat yhteenlaskettuna ovat Nuutisella lähes 65 000 euroa.

LET:llä on pelaamatta enää torstaina Keniassa alkava kauden viimeinen turnaus, Magical Kenya Ladies Open. Ennen päätöskisaa Nuutinen on LET:n rahalistalla sijalla 22. Myös Ursula Wikström (18:s) ja Noora Komulainen (27:s) mahtuvat pistelistan 30 parhaan joukkoon.

Nuutinen on suomalaisten ykkösnimi myös maailmanlistan sijoituksia seurailevassa olympiarankingissa. Nuutinen ja Wikström ovat tällä hetkellä selvästi vahvimmat ehdokkaat Tokion olympiakoneeseen. Lähimpien uhkaajien, Rion kisoissa mukana olleen Noora Komulaisen ja neljäntenä olevan Krista Bakkerin on pelattava nousujohteinen alkukausi pystyäkseen haastamaan nykyisen kärkikaksikon edustuspaikoista.

Sekin on vielä mahdollista, että Nuutisen ja Wikströmin kovin haastaja tulee suomalaisten nykyisen kärkikymmenikön ulkopuolelta. Sensaatiomaisesti LPGA Tourille tiensä raivannut Matilda Castren pääsee ensi kaudella maailman ykköskiertueen kisoissa huomattavasti suurempien pistepottien pariin kuin Euroopassa pelaavat muut suomalaiset.

Jos pelivire löytyy, ja vuoden ensimmäiseen puoliskoon mahtuu muutama huippuviikko, Castrenin nousu kahden kärkipelaajan joukkoon on mahdollinen. Tuoreimmalla maailmanlistalla Castren on sijalla 1100 edellään yksitoista suomalaista.

Lue seuraavaksi: Päätöspäivän kovimman tuloksen pelanneelle Nuutiselle kauden kolmas top 10 -sijoitus LET-kiertueella

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje