26.–31.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[2][0]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ladies European Tour

Päätöspäivän kovimman tuloksen pelanneelle Nuutiselle kauden kolmas top 10 -sijoitus LET-kiertueella

Sanna Nuutisen kelpaa hymyillä, kun pelit sujuvat. Kuva: Tristan Jones/LET

Sanna Nuutinen on esittänyt vakuuttavia otteita vuoden jälkipuoliskon turnauksissa.

Syyspuolella mainioon pelivireeseen yltänyt Sanna Nuutinen (-6) esitti tyylikkään loppukirin Espanjan Marbellassa päättyneessä naisen Euroopan kiertueen turnauksessa. Hän pelasi kisan viimeisellä kierroksella päivän parhaan tuloksen, 67, ja nousi lopulta jaetulle 10. sijalle.

Nuutinen yltyi kierroksen alkupuolella vahvaan liitoon tehtyään kolme perättäistä birdieä. Hän oli kierrostaan 12 reiän jälkeen neljä alle, kunnes teki seuraavalla sunnuntain ainoan boginsa. Lopussa tulleet kaksi birdieä sinetöivät nousun kärkikymmenikköön.

”Olin tosi stedi (luotettava) tiiltä koko viikon, mutta putterin kanssa oli on/off-suhde. Viimeisenä päivänä se oli onneksi on-asetuksella. Pääsin päivä päivältä paremmin kiinni muodokkaisiin viheriöihin”, Nuutinen sanoi.

”Koutsi Dallu (Niklas Dahlgren) oli taas reissussa mukana, ja hänen kanssa vedettiin eilen puttigriinillä pelin jälkeen hyvät griininlukutreenit, kun puttaaminen kentällä jäi isosti hampaan koloon. Jotain tuli ilmeisesti opittua siinä sessiossa.”

Kyseessä oli helsinkiläisen uran ja kauden kolmas top 10 -sijoitus LET-kiertueella. Kaksi edellistä tulivat elokuussa ja syyskuussa, jolloin hän venyi kahdesti kolmen joukkoon. Kun tähän lisätään vielä LET Access Series -kiertueelta hankitut voitto ja viisi muuta vahvaa top 10 -sijoitusta, ei ole vaikea arvioida, kuka on kauden 2019 suomalaiskomeetta.

Muut suomalaiset jäivät kauas Nuutisesta. Ursula Wikström (+5) menetti hyvän otteensa neljännellä kierroksella lyötyään tuloksen 78. Hän jakoi 55. sijan. Sunnuntain kierrokseen 74 lyöntiä käyttäneen Noora Komulaisen (+8) sijoitus oli viisi pykälää heikompi.

Aloha Golf Clubilla käydyn Andalucia Costa del Sol Open de Espana -kilpailun voitti viimevuotiseen tapaan Anne Van Dam (-13). Kyseessä oli pitkälyöntisen hollantilaisen viides ykköstila LET-kiertueella.

Kakkostilan jakaneet Intian Aditi Ashok ja Tanskan Nanna Koerstz Madsen hävisivät Van Damille yhdellä lyönnillä. Madsenin ja Nuutisen ohella pohjoismaalaisista top 10:een mahtuivat myös Ruotsin Julia Engström (-9/T4) sekä Norjan Marianne Skarpnord (-8/T7).

Sanna Nuutinen nousi onnistumisensa myötä LET:n rankingissa sijalle 22. Ursula Wikström on parhaana suomalaisena 18:ntena. Noora Komulaisen sijoitus on 27:s. Listan kärjessä jatkaa Marianne Skarpnord.

Neljä sijaa Nuutista edellä oleva Wikström on saavuttanut tällä kaudella vain yhden top 10 -sijoituksen oltuaan neljäs Barcelonan kilpailussa syyskuun lopussa. Tilastoista löytyy kuitenkin myös kuusi top 20 -sijoitusta, mikä selittää hänen korkeamman sijoituksensa Nuutiseen nähden.

LET-kauden viimeinen kilpailu käydään ensi viikolla Keniassa, Mombasan pohjoispuolella.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje