9.4.–16.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[5][8]
KilpailuaSuomalaista

9.4.–16.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[5][8]
KilpailuaSuomalaista
Amatöörigolf - Kilpagolf

Sankaruutta tarjolla Vanajanlinnan EM-kilpailuissa

Henri Pyykölä, Tuomas Salminen ja Juho Vesanen kehuivat ulkomaalaispelaajien tavoin Vanajanlinnan viheriöitä huippukuntoisiksi.

Henri

Vanajanlinnnassa oli tiistaina odottava tunnelma vajaata vuorokautta ennen nelipäiväisen kisan alkua. ”Maanantaina pelattu am-am oli EM-kisojen historian ensimmäinen, toistaiseksi kaikki on mennyt todella hyvin ja vieraspelaajat ovat kovasti kehuneet olosuhteita, kenttää ja erityisesti viheriöitä, iloitsi Vanajanlinnan toinen isäntä Pekka Vihma.

Mukana on 144 pelaajaa, suomalaisten määrä kasvoi tiistaina iltapäivällä kolmella. Odotuslistalla olleista paikalla oli luonnollisesti enimmäkseen suomalaisia, Henri Pyykölä, Tuomas Salminen ja Juho Vesanen hymyilivät kuin hangonkeksit saatuaan paikan elämänsä suurimpaan kisaan.

”Upea juttu. Kenttä on tuttu aiemmilta vuosilta, liiton tilaisuuksien lisäksi olen ollut mukana Vanajanlinnassa mm. kevään viiden päivän leirillä, kertoi Juho Vesanen haettuaan kilpailutomistosta asiaan kuuluvat materiaalit. Suomalaisjoukkue asuu kisa-alueen ytimessä, klubialueen pihalla olevissa sviiteissä, ”täydennysmiehet” hieman vaatimattomammin kahden hengen huoneissa.

”Mitali olisi unelmien täyttymys”

StaffanMaajoukkueen ruotsalaisvalmentaja Staffan Johansson toivotti isällisesti Pyykölän, Salmisen ja Vesasen tervetulleiksi joukkueeseen antaen näille samalla ajatuksia harjoituskierrokselle jota kolmikko ehti pelata muutaman reiän ennen avajaisten alkamista.

”Viheriöt ovat hieman pehmeämpiä kuin mihin olemme harjoituskierroksilla tottuneet. Hakekaa tuntumaa niiden nopeuteeen , samoin siihen, miten spinni pureee , Johansson evästi.

Toista vuotta maajoukkuetta luotsaava Johansson ei uhoa ennen kisan alkua.

”Olisi hienoa jos saisimme 4-5 pelaajaa jatkoon, 60:n joukkoon. 1-2 edustajaa 20:n joukossa olisi hieno saavutus. On hyvä muistaa, että pitkässä juoksussa pelaajamme ovat tässä porukassa haastajia, lyöntipelikisoissa emme ole kyenneet vielä heittämään vakavaa haastetta Euroopan tähdille. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö joku kykenisi ylittämään itseään. Mitali on mahdollinen, se vaatiin kuitenkin huippusuoritusta ja hyviä pomppuja, kuului Johanssonin kisaennuste.

Karheikot aiempia vuosia lyhyempiä

title_33923SM-kisoissa kolmanneksi sijoittunut Tuomaksen veli Mikael Salminen harjoitteli rangella yhdessä valmentajansa Marko Kostensalon kanssa. Salminen oli jokerikortti joukkueiden EM-kisoissa. 120:n pelaajan joukossa hän oli tuolloin häkellyttävästi kolmas, kierroksia toki pelattiin tuolloin vain kaksi.

Henkilökohtaisissa EM-kisoissa kahdella yrittämällä parempi sijaluku on 44:s.

”Kenttä on upeassa kunnossa. Karheikkoja ei käytännössä ole kuin paikoitellen, ne ovat melkoisen palaneita, Salminen ynnäili olosuhteita.

Golfliiton puheenjohtaja Antti Peltoniemi on virkansa puolesta paikalla koko viikon ajan.

”Suomalaiselle golfille tämä tapahtuma on oiva tasonmittaus, amatöörit näkevät missä mennään.Linus Väisänen, Albert Eckhardt ja Juhana Kukkonen ovat viimeisten viikkojen aikana menestyneet loistavasti. Toivottavasti tämä menestyksen kierre jatkuu EM-kisoissa”

” Pelitaktiikan osalta Vanajanlinna on todellinen testi, täällä on hyvä pitää pallo kentällä, maltti on valttia. Oma veikkaukseni on se, että voittotulos on luokkaa kahdeksan alle. Potentiaalisia voittajia on nähdäkseni noin parikymmentä. Kotimaisten osalta ratkaisevaa on se, millaisen vireen he saavat aikaan. Menestyäkseen täytyy pelata kauden paras suoritus”, Peltoniemi ennustaa.

Katseet kohdistuvat Kalle Samoojaan

Kalle

Suomalaisten suurimmat toivot ennakkoon ovat Kalle Samooja, Tapio Pulkkanen, Toni Hakula sekä tuore SM-kisojen ykkönen MIro Veijalainen.

Samooja ei ollut parhaimmillaan 19.7 Vanajanlinnassa pelatussa näytöspeliss ammattilaisia vastaan, SM-kilpailuissa hän jäi varsin kauas kärjen taakse. Alakanttiin menneet kenraaliharjoitukset eivät ole lannistaneet turkulaista.

”Tänään oli hyvä päivä kentällä ja rangella jossa kertasin vielä perusasioita valmentajani Pasi Purhosen kanssa. Maltillisesti lähdetään hakemaan menestystä. Mukavaa olisi jos saisimme hyvin yleisöä mukaan heti ensimmäisistä päivistä alkaen, hän mietti ennen avajaisia.

Vanajanlinnan tapahtumaan on vapaa sisäänpääsy. Harjoituspäivänä katselijoita oli vain kourallinen, keskiviikon suomalaismenestys sanelee pitkälti seuraavien päivien yleisömäärän. Edellisvuonna CT:n kisassa väkeä riitti varsinkin viikonloppuna Antti Ahokkaan, Mikko Ilosen ja Roope Kakon taisteltua voitosta.

Golfliiton

EM-kisoissa hekuma koetaan jo lauantaina. Vuodesta 1986 asti pelatuissa kisoissa vain yksi suomalainen, Panu Kylliäinen (2000) on yltänyt mitaleille. Johanssonin varovainen ennuste, kaksi miestä 20:n joukkoon on varsin realistinen. Neljän päivän ajan 11 suomalaista pyrkii kuitenkin ylittämään itsensä. Voittajalle on luvassa paikka myös seuraavan vuoden British Openiin.

Suomalaisten lähtöajat keskiviikkona

7.40. Tuomas Salminen

7.50. Mikael Salminen

7.50 Joonas Hinkkanen

8.20 Juho Vesanen

8.30 Toni Hakula

8.30 Tapio Pulkkanen

8.40 Miro Veijalainen

8.40 Kalle Samooja

9.10 Henri Pyykölä

12.30 Niclas Kaivola

13.30 Henri Satama

EM-kisat televisiossa

Lähetysajat YLE FST 5-kanavalla

Ke 4.8 klo 20.25-21.00

to 5.8. klo 21.00-21.30

pe 6.8 klo 20.45-21.15

la 7.8 klo 19.50-20.30

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje