18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ryder Cup

Sade siirtää Ryder Cupin ratkaisun maanantaille...

Rory McIroy ja Graeme McDowell tavoittelevat ensimmäistä voittoaan, saldona on toistaiseksi tasapeli ja tappio. © Getty Images

Rory McIroy ja Graeme McDowell tavoittelevat ensimmäistä voittoaan, saldona on toistaiseksi tasapeli ja tappio. &copy Getty Images

Ryder Cupin toinen päivä Walesin Celtic Manorissa sujui laaditun ohjelman mukaan. Perjantaina aloitetut nelipallopelit päättyivät USA:n eduksi 2,5-1,5. Tiger Woods ja Steve Stricker (2/0)kylvettivät Ian Poulterin ja Ross Fisherin, toisen pisteen toivat ensikertalaiset Bubba Watson & Jeff Overton luvuin 3/2.

Euroopan ainoan kokonaisen pisteen ottivat Lee Westwood&Martin Kaymer voittamalla Phil Mickelsonin ja Dustin Johnsonin 3/2.

Järjestäjien päätös yhdistää toinen ,kolmas ja neljäs kierros kahteen osoittautui ainakin lauantaina toimivaksi. Kuusi nelinpeliä saatiin pelattua iltapäivän aikana. USA vei ne 3,5-2,5. Vain Tiger Woods ja Steve Stricker pääsivät tilastoihin kahdella voitolla. Kaikki 12 pelaajaa molemmista tiimeistä pelaavat kolme tai neljä peliä. Perjantaina aamulla urakkansa aloitaneille tulee neljä peliä, mutta käytännössä seitsemän sessiota pelejä koska ensimmäinen kierros pelattiin kolmessa osassa, kolmaskin kahdessa.

Euroopalla kova kiri meneillään

Tämän jälkeen käynnistettiin kolmas kierros, kaksi nelinpeliä ja neljäi nelipalloa jotka finaliseerataan sunnuntain aamupäivällä. Euroopan pelaajat ovat löytäneet jostain taikajuomaa, sillä kun peleistä on suoritettu 4-9 reikää, ovat vanhan mantereen pelaajat johdossa kaikissa kuudessa pelissä joka olisi loppuun kestäessään käsittämätön tyrmäys.

Lee Westwood ja Luke Donald saivat melkoisen niskalenkin Tiger Woodsista ja Steve Strickerista. Ensimmäinen reikä taisi ratkaista korvien välissä varsin paljon. Woodsin hienon avauksen jälkeen Stricker löi bunkkeriin, englantilaiset heikosta avauksesta huolimatta tekivät varman parín. Seitsemän reiän jälkeen Westwood & Donald olivat jo viisi up, kierroksen puolivälissäkin tilanne on lohduton jenkeille ( neljä down). Tappio on USA:N joukkueelle tässä hyvin todennäköinen.

Ylivoimaista taituria ei lauantaina löytynyt, Lee Westwood noussee pistelistan kärkeen kolmen kierroksen jälkeen, samaan voivat vielä yltää Martin Kaymer, Stewart Cink ja Matt Kuchar.

Sunnuntaista on tulossa jännityksentäyteinen, lopullinen ratkaisu tapahtuu suurella todennäköisyydellä vasta iltapäivän kaksinpeleissä.

Rory McIlroylla kasvojenpesun paikka

Ricky Fowler ja Jim Furyk nousivat päätösreiällä tasapeliin ottelussaan Lee Westwoodia ja Martin Kaymeria vastaan &copy Getty ImagesKisan nuorin osanottja Rory McIlroy oli kahteen otteeseen nousta ratkaisijan rooliin. Aamupäivällä hän nosti parinsta tasoihin 17:n jälkeen upottamalla pitkän birdeputin. Päätösreiällä pitkän avauksen jälkeen pohjois-irlantilainen löi paksulla osumalla spoonin vesiesteeseen, tähän hävisivät voitonmahdollisuudet.

Toisella kierroksella onni käänsi selkänsä nuorukaiselle vieläkin konkreettisemmalla tavalla. 16:lla McIlroy löi avauksen väylän vieren mutta vaikeaan paikkaan. Lähipelkisan eurooppalaiset hävisivät, Stewart Cink ja Matt Kuchar nousivat tasoihin. Seuraavalla Cink upottti yli kymmenmetrisen birdieputin, McIlroy missasi parista metristä. Päätösreikä oli todellinen Waterloo, McIlroyn wedge alle sadan metrin matkalta painui oikealle bunkkeriiin, pohjois-irlantilaisten tasoitusmahdollisuudet menivät sen sileän tien.

Kolmannella kierroksella peli kulkee paremmin, McDowell ja McIroy ovat kolme up seitsemän reikää pelattuaan. Saadkseen hyväksyttävän todistuksen Ryder Cupista, McIroyn pitäisi sunnuntaina saada mielellään voitto myös kaksinpelistä.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje