18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Challenge Tour - Kilpagolf

Rory McIlroy mittaa Challenge Tourin tason Egyptissä

Rory McIlroy voitti viikonlopun ylivertaisen esityksen jälkeen Pohjois-Carolinan kisan PGA Tourilla © Getty Images

MIikko

Rory McIlroy tähditttää CT:n Egyptin osakilpailua jossa Tourin vakipelaajilla on isot panokset. Rahaistan 45 parasta pääsee Tour Finaliin, sijioille 46-80 jäävät saavat lohdutukseksi vahvan kortin CT:n vuodelle 2011.

Mikko Korhonen (44:s) on reilut 2400 euroa rajan oikealla puolella. Hänelle saattaa riittää Tour Finaliin ja ET:n karsintafinaaliin pääsemiseksi riittää karsiutuminenkin. Voitto tai hyvä sijoitus pitäisivät tietty hengissä myöskin toiveet nousulle 20:n ensimmäisen joukkoon ja ET:lle ilman karsintojakin.

Ahokkaalla (106:s) ja Kakolla (112:s) on kaksi mahdollisuutta varmistaa kortti kakkostourille. Nousu 80:n joukkoon vaatisi Egyptissä kuudetta sijaa yksin tai jaettuna korkeintaan kahden muun pelaajan kansssa. Toinen vaihtoehto on sekin hankala ja vielä kaksiosainen. Selvittää ET:n toinen karsintavaihe ja tämän jälkeen nousta niiden 75:n joukkoon 168:sta yrittäjästä jotka saaavat minimissään kortin CT:lle.

McIlroyn kausi sujunut alle odotusten

Rory

Pohjois-Irlannin nuorelta supertähdeltä odotettiin valtavia tekoja kuluvan vuoden aikana. Voitot puuttuvat, sen mukana kaikki. Toki McIlroy voitti PGA Tourilla Quil Hollow-kisan loistavan viikonlopun kirinsä ansiosta, mutta isoissa kisoissa hän hyytyi aina jossani vaiheessa. 21-vuotiaalle on loistava saavuts sijoittua kahdesti kolmanneksii Majorissa. Sekä Openista kuin myös PGA Championshipista jäi kuitenkin kitkerä jälkimaku Openissa McIlroy tyssäsi mahdollisuutensa loistavan avauspäivän jälkeen jo perjantaina.

Loppukaudesta McIlroylle riittää haasteita isoissa kisoissa, mutta rahalistan tavoiteltu ykkösitila on karannut. Edellisvuonna McIlroy ahdisteli Westwoodia Dubain finaaliin asti. Nyt hän on saman listan 14:s. Paljastava on myös ET:n kierroskeskiarvolista. Kaudella 2009 McIlroy kiersi 69,5 lyönnin keskiarvolla, nyt sama luku on noin 70,8. Egpytissä pelataan Kairossa,Mirage City Golfin kentällä.

”Tietysti haluaisin voittaa täällä, se on aina perimmäinen tavoitteeni, vaikka olen myös markkinoimassa tapahtumaa ja kenttää. Ei ole pienintäkään epäilystä siitä, etteivätlö monet amatööriaikojeni kovat kilpakumppanini kykenisi pelaamaan todella kovia tuloksia, McIlroy ennakoi.

Monille huippua tavoittelevilla ammattilaisillle Challenge Tour on muotoutunut melkoiseksi toiveiden hautausmaaksi, nousu ET:lle jää tapahtumatta. McIlroy selvitti tämän miinan nousemalla heti vuonna 2007 villiien korttien avulla ET:n kisoihin ja tätä kautta vakiinnutti paikkansa.

Viikonloppuna McIlroy pelaa varmasti enemmmän kuin tosissaan. Kunnia on kyseessä, samoin kovat näyttöhalut voittamisen kyvystä puskevat pintaan. Vaikka McIlroy on maailmanlistalla upeasti yhdeksäntenä, hän on voittanut vain kaksi kisaa. Ainoan ET:n ykköstilan, Dubain (2009) voiton jälkeen hän on siijoittunut 18 kertaa top-teniin ja joutunut tyytymään kakkostilaan myös World Cupissa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje