11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Challenge Tour - Kilpagolf

Roope Kakko valmis menestymään Gant Openissa

Roope Kakko kävi voittoisan Madeiran kisan jälkeen kierroksilla, mutta muutama vapaapäivä palautti työrauhan ennalleen. Kuva: Getty Images

Gant Open saa torstaina vauhdikkaan startin kun kilpailun ennakkoon kaksi mielenkiintoisinta pelaajaa, Roope Kakko (8.10) ja Walesin Rhys Davies (8.20) lähtevät kierrokselleen. Kakko siirtyy pääkiertueelle Turun kisan jälkeen Madeiran voittonsa ansiosta. Davies joka ansaitsi tulokaskaudellaan 2010 ET:lla yli 1,2 miljoonaa euroa on käytännössä varmistanut paluunsa pääkiertueelle kahdella CT:n osakilpailun voitollaan kuluvalla kaudella.

”Aura Golf on hyvin klassinen, old school-kenttä, jossa palloa pitää sijoitella avauksissa tarkasti. Viheriöt ovat kumpuilevia ja vaikeita. Pidän todella paljon tulevasta haasteesta”, Davies sanaili mediatilaisuudessa pro-amin jälkeen.

Kakko nyökkäili näille kommenteille vieressä, ja vakuutti että latinkia kisassa pärjäämiseen löytyy.

”Madeiran jälkeen kävin kovilla kierroksilla monta päivää. Asiat pyörivät mielessä, nukkuminen oli vaikeaa. Päätin lähteä mukaan kisaan monen asian summana. Torstaina uskon olevani hyvässä formussa, vaikka edellisviikolla tuli otettua monta tarpeellista golfista vapaata päivää.”

Kakko on Challenge Tourin menestyksekkäin suomalaispelaaja kautta aikojen. Voittojen määrässä Anssi Kankkonen (3) on samassa luvussa, Kakon tienestit ja lukuisammat top-ten sijoitukset nostavat hänet omaan luokkaansa.

”Hienoa olla Turussa. Lapsuudenystäväni Peter Rosenberg on caddienä, perhe on mukana. Pyrin saamaan mailan tulosuunnan vielä paremmalle tolalle iltapäivän rangeharjoittelulla”, Kakko kertoi pro-amin jälkeen.

Aggressiivisesta pelityylistään tunnettu Kakko ei aio jarrutella Ruissalon avauksissa.

”Kyllä minun pelini kulminoituu pitkälti draiverin käyttöön; sillä uskon lyöväni lähes kaikki avaukset par-nelosilla ja viitosilla.”

Pitkä rivi haastajia

Niclas Hellberg onnistui Nordic Leaguen kisassa Naantalissa. Miten käy hieman isommissa kinkereissä? Kuva: Juha Hakulinen

Niclas Hellberg onnistui Nordic Leaguen kisassa Naantalissa. Miten käy hieman isommissa kinkereissä? Kuva: Juha Hakulinen

Ulkomaisia suosikkeja ja menestyneitä pelaajia on mukana Daviesin lisäksi runsaasti. Lähtölistaltä löytyy ET:n kisojen voittajia, jotka ovat Daviesin tavoin pudonneet haastajakiertueelle, sekä kovassa nousukiidosa olevia junnutähtiä.

Challenge Tourilla alkukaudesta viidennen ja seitsemännen sijan saavuttaneen Jaakko Mäkitalon (rahalistan 67.) caddienä toimii Tuomas Tuovinen.

”Karheikot ovat kyllä pitkiä, sinne ei auta mennä. Viheriöillä miehestä otetaan kovasti mittaa, jos joutuu puttaamaan epäedullisesta kulmasta. Jaskalla on kaikki mahdollisuudet menestyä, mikäli peli lähtee kulkemaan oikeaan suuntaan”, kauden 2006 European Tourilla pelannut Tuovinen pohti.

Niclas Hellberg voitti kesäkuun lopulla PGA:n mestaruuden. Aurinko Golfin Nordic Leaguen kisassa hän kuittasi myös ykkösrahat, 16-vuotias amatööri Oliver Lindell pokkasi kuitenkin voittopystin.

”Tämä on hieno tapahtuma, kenttä on viritetty niin hyväksi kuin on mahdollista,” myhäili Peuramaa Golfin edustuspelaaja.

Tapio Pulkkanen oli ensimmäisessä ammattilaisena pelaamassaan CT:n kisassa keväällä 2013 kakkonen. Tuon jälkeen hän on pelannut yli 30 CT:n kisaa, joissa paras sijoitus on 28. Nordic Leaguen kisoista on tältä kaudelta kuitenkin neljä voittoa. Pulkkasella on Turussa varmasti paljon näyttöhaluja kautta 2016 silmälläpitäen. Hän saa vahvan kortin kakkoskiertueelle Nordic Leaguen menestysten johdosta, jollei sitten pääse suoraan ET:lle karsintojen kautta.

Mukana on 156 pelaajaa, näistä reilut 20 suomalaisia.

Kisasta on ennakoitu melkoisia tulosmurskajaisia. Aura Golfin kenttä (5851 m) on useita satoja metrejä Tourin keskiarvoja lyhyempi. Tästäkin johtuen ainakin kahdella ensimmäisellä kierroksella saatetaan nähdä yllätysnimiä kärkipäässä.

Neljän päivän ja 72 reiän myötä jyvät erottuvat varmasti akanoista. Voittaja kuittaa 170 000 euron potista 27 200.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)