[14][27]

[14][27]
Challenge Tour - Kilpagolf

Rautapelinsä iskuun saanut Oliver Lindell teki Portugalissa vakuuttavaa nousua

Oliver Lindell onnistui Portugalin avointen toisella kierroksella. Kuva: Getty Images

Lindell tähyilee Challenge Tourin kisan puolivälissä korkeita sijoituksia.

Oliver Lindell otti Portugalin länsirannikolla meneillään olevassa Challenge Tourin kilpailussa ison harppauksen kohti kärkeä. Hän pelasi lauantaina jatkuneella turnauksen toisella kierroksella tuloksen 68, ja on noussut 57. sijalta 14:nneksi.

Kokonaistilanteessa neljä alle oleva Lindell kirjasi kierroksellaan yhden eaglen, viisi birdieä ja kolme bogia. Parasta meno oli Royal Obidos Spa & Golf Resortin kentän jälkipuoliskolla, jolla hän alitti parin kolmella lyönnillä.

”Oikein vakaata tekemistä. Oli hyvä parin viikon breikki kisoista, ja sai laitettua rautapeliä iskuun. Toisella rundilla sain vähän putteja sisään ja sitä kautta tuloskin parani. Samalla setillä jatketaan iltapäivällä”, Lindell kertoi.

Lindell on Open de Portugal -kilpailun kärkipaikkaa jakavia Saksan Philipp Mejowia ja Englannin Todd Clementsiä (-8) neljä lyöntiä perässä. Kahdeksatta sijaa jakaviin pelaajiin matkaa on yksi lyönti.

Seitsemännen kerran peräkkäin jatkokierroksille yltänyt Lindell on sijoittunut tällä kaudella kertaalleen top 10:een. Heinäkuussa Itävallan kilpailussa tullut kolmas tila on hänen korkein sijoituksensa Challenge Tourilla.

Suomalaisista myös Roope Kakko (par) ylsi Lissabonin pohjoispuolella pelattavassa kilpailussa jatkokierroksille.  Lauri Ruuska (+8) karsiutui.

Sumu viivästyttyi turnauksen startteja perjantaiaamuna lähes kolmella tunnilla, minkä vuoksi iso osa pelaajista ei ennättänyt saada toista kierrostaan valmiiksi ennen pimeän tuloa.