[14][27]

[14][27]
Amatöörigolf - Kilpagolf

Ratkaisuhetkien eaglet siivittivät Emilia Väistön Erkko Trophyn voittoon – Pehkonen miesten ykkönen

Erkko Trophyn pokaaleihin kaiverretaan Emilia Väistön ja Arto Pehkosen nimet.

Kummassakin sarjassa voittaja jouduttiin hakemaan uusintareiän kautta.

Finnish Amateur Championshipin ratkaisupäivästä tuli juuri niin jännittävä kuin etukäteen saattoi aavistaa. Sekä miesten, että naisten sarjassa voittajaa jouduttiin hakemaan uusintareikien kautta, ja lopulta tämän vuoden Erkko Trophyn voittajiksi pelasivat Laukaan Peurunkagolfin Arto Pehkonen (-4) ja Etelä-Pohjanmaan Golfin Emilia Väistö (+2).

Kilpailun päätöspäivään lähdettiin Mikko Laihosen johtaessa miesten sarjaa. Kaksi ensimmäistä päivää ennakkoluulotonta golfia esittäneen Laihosen kierros lähti kuitenkin väärään suuntaan heti alusta lähtien, ja 77 lyönnin kierros tiputti hänet yhdeksänneksi. Muut kärkipelaajat sen sijaan esittivät tasaisia otteita koko päivän, ja lopulta 54 reiän urakan jälkeen Pehkonen ja Saku Halonen päätyivät neljä alle par -lopputulokseen.

Uusintareikänä pelattiin Talin 18. reikää, ja heti ensimmäisellä kerralla Pehkonen laittoi pelin pakettiin tekemällä komean birdien. Halonen joutui tyytymään pariin. Voitto oli 29-vuotiaalle Pehkoselle makoisa.

”Voitin SM-kultaa kahdeksan vuotta sitten, ja tässä välissä on ollut melkoista hiljaiseloa. Tällä viikolla kaikki palaset loksahtivat kuitenkin paikalleen. Oli kyllä hienoa voittaa pitkästä aikaa”, Pehkonen iloitsi.

”Olen aina pitänyt SM-kisoja ja Erkkoa hienoimpina amatöörikisoina Suomessa. Kyllä tuntuu hyvältä saada nimi tuohon pokaaliin.”

Tuomas Nukari (-3) teki seuraa Pehkoselle ja Haloselle palkintokorokkeella. Kevin Jegers ja Eeli Kujanpää (-2) jakoivat neljännen sijan.

Naisten kilpailussa Emilia Väistö oli joutunut kierroksen puolivälin jälkeen takaa-ajajan asemaan, kun Kerttu Hiltunen oli tullut muutaman lyönnin takamatkalta kärkipaikalle. Hiltusen kolmen lyönnin etumatka suli kuitenkin hetkessä, kun hän teki itse bogin 16. reiälle, ja takana tulevassa ryhmässä pelannut Väistö löi 15. reiällä bunkkerilyöntinsä reikään ja teki eaglen.

Naisten uusinta oli yhtä lyhyt kuin miehilläkin, kun Väistö löi upean toisen lyönnin kahteen metriin lipusta. Kun Hiltusen birdie ei uponnut, oli Väistöllä helppo työ kuitata voitto itselleen eagleputillaan.

Juniorimaajoukkueen vakiokasvoksi noussut Väistö otti Talissa uransa ensimmäisen voiton aikuisten tasolla.

”Tämä tuntuu sanoin kuvaamattoman hyvältä. Täällä oli tosi kovia pelaajia mukana, ja onnistuin siitä huolimatta voittamaan”, Väistö sanoi onnellisena.

Kaksi eaglea viiteen viimeiseen reikään tehnyt Väistö kertoi, että 15. reiän bunkkerieagle oli kilpailun käännekohta hänelle.

”Sitä ennen oli ollut muutama vaikea reikä, mutta eaglen jälkeen tiesin, että vielä minulla on vielä rahkeita voittoon asti.”

Naisten kilpailussa kolmanneksi sijoittui Anna Backman (+3), joka jäi lyönnin päähän uusinnasta. Aada Rissasen (+4) kohtalona oli neljäs sija.

Huippukuntoinen Talin kenttä keräsi jälleen kehut pelaajilta, ja kun Helsinkiin ennustettu kova vesisade alkoi vasta kilpailun palkintojenjaon jälkeen, oli 56. kertaa järjestetty Erkko Trophy menestys.

Lähde: Tiedote