5.12.–12.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][9]
KilpailuaSuomalaista

5.12.–12.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][9]
KilpailuaSuomalaista
Amatöörigolf - Kilpagolf

Pulkkanen simahti Halmstadissa

Tapio Pulkkanen joutui pettymään kisaesitykseensä Halmstadissa.

Miesten EM-kisat päättyivät lauantaina Ruotsin Halmstadissa suomalaisittain laimeissa tunnelmissa. Realistisin mitalitoivein ratkaisupäivään lähtenyt Tapio Pulkkanen menetti pelinsä hallinnan kierroksen puolivälissä tehden sisääntulon alkuun perättäin yhden tuplabogin ja kolme bogia.

Tulos 79 oli kisojen viimeiselle suomalaistoivolle (+3) kova pettymys. Pudotus kymmenenneltä tilalta 45:nneksi kävi tuskin suurimpien pessimistienkään mielessä valoisan kolmannen kierroksen jälkeen.

”Keskustelimme eilen illalla pitkään Tapion [Pulkkanen] kanssa ja päätimme rakentaa hyvin aggressiivisen pelisuunnitelman. Oli ehkä minun syytäni, että pelisuunnitelmasta tuli liian vaativa. Tapio oli luonnollisesti hyvin pettynyt esitykseensä, sillä myös hänellä oli tunne, että kärkeen on vielä mahdollisuuksia”, päävalmentaja Staffan Johansson sanoi.

Miro Veijalainen onnistui lauantaina kohtuullisesti pelaamalla kierroksensa 74 lyönnillä. Veijalainen (+1) oli lopputuloksissa suomalaisista paras 29. sijallaan.

”Mirolle [Veijalainen] rakennettiin päätöspäivään huomattavasti konservatiivisempi pelistrategia. Hän pelasi juuri niin hyvää golfia kuin tänään oli näissä olosuhteissa mahdollista”, Johansson totesi

Miro

Miro Veijalainen oli EM-kisojen paras suomalainen.

Euroopan mestaruudesta käytiin kolmen uusintareiän kamppailu, jossa Itävallan Manuel Trappel kukisti Englannin Steven Brownin. Tulokseen -10 päätyneelle kaksikolle lyönnillä hävinnyt Ranskan Julien Brun sai pronssia. ”Jatkossa osaamme varmasti luoda paremmat pelikirjat kaikille joukkueen jäsenille. Nuoret pelaajamme, jotka eivät selviytyneet viimeiselle kierrokselle, harjoittelivat tänään aktiivisesti. Heille kisa antoi hyvää kokemusta jatkoa ajatellen. Meillä on vahva runko kasassa tulevina vuosina”, Johansson valoi uskoa tulevaisuuteen.

Kommentti: Suomalaisten kokonaissuoritusta Ruotsin EM-kisoissa on vaikeaa pitää onnistuneena. Olihan ryhmän virallinen tavoite tulla mitali kaulassa Halmstadista kotiin. Pelaajien esitykset olivat silti linjassa aiempien vuosien saavutuksiin nähden. Viimeisen 20 vuoden aikana vain kolme suomalaista on sijoittunut EM-kisoissa top-6:een.

Omia saavutuksia on turha peilata muiden tekemisten kautta. Paras suomalainen piti takanaan kuitenkin kaikki tanskalaiset ja norjalaiset pelaajat. Ja eipä Miro Veijalaisen edelle päässyt pujahtamaan yksikään edes paljon puhutuista italialaisista.

Kotiyleisö odotti tietysti omiltaan kunnon menestystä. Pientä suvantovaihetta maajoukkuetason amatöörigolfin kanssa elävän Ruotsin parhaaksi sijoitukseksi jäi Nordea Mastersissa edukseen esiintyneen Robert Karlssonin yhdeksäs tila.

Itävallan Manuel Trappelin voitto antoi uskoa pienemmille golfmaille, että menestyksen esteenä ei ole passissa mainittu kansallisuus.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje