[10][12]
Kilpagolf - Nordic League

Pulkkanen paras Kristianstadissa

Tapio Pulkkasen jäätävät peliesitykset saivat jatkoa Ruotsissa.

Tapio Pulkkasen (70-71-67) hienot otteet saivat jatkoa viikonvaihteessa pelatussa Kristianstad Åhus Openissa. Hän voitti Nordic Liigaan kuuluvan kilpailun kolmen lyönnin erolla Tanskan Daniel Løkkeen.

Pulkkanen pelasi päätöspäivänä kisan parhaan kierroksensa. Tulos 67 sisälsi yhden eaglen, neljä birdieä ja yhden bogin.

”Kahden ensimmäisen kierroksen alut olivat huonoja, enkä saanut itsestäni kaikkea irti. Lopussa sain paikattua tulosta. Viimeinen on päivä oli osaltani täydellinen”, Pulkkanen sanoi.

”Löin ykkösellä pallon sadasta metristä reikään ja tein eaglen. Hankala 16. reikä oli eräänlainen sinetti voitolle; tein siinä bogin, mutta siitä olisi voinut tulla tuplakin. Eric Blomilla oli birdieputti, jonka hän missasi. Huonoimmassa tapauksessa ero olisi saattanut kaventua 16:lla yhteen lyöntiin.”

Voitto oli hänelle jo viides Nordic Liigassa kaudella 2015, näistä ensimmäinen tuli toukokuun alussa Tanskan Lyngbygaardissa. Tämän jälkeen Pulkkanen on koonnut ykköstilat Saksan Winsenistä (kesäkuu), Hirsalan Finnish Openista (heinäkuu) sekä Tanskan Silkeborgista (heinäkuu).

Hän ei osaa laittaa kauden voitokkaita kisoja paremmuusjärjestykseen.

”Vaikeata niitä on priorisoida, jokainen voitto on tärkeä. Tämä Kristiansandin kisa taisi olla Nordic Liigan toiseksi isoin kisa, joten siinä mielessä tämä oli ihan merkittävä saavutus.”

Pulkkanen (56 452) johtaa ylivoimaisesti Nordic Liigan rankingia ennen Kristianstadissa kolmanneksi sijoittunutta Ruotsin Eric Blomia (36 786).

”Jo kauden alusta otin tavoitteeksi mahdollisimman korkean sijoituksen Nordic Liigan rankingissa. Ykköstila takaa kattavan kilpailukalenterin ensi vuonna Challenge Tourille, ja samalla pääsee pelaamaan CT:n ja ET:n yhteisturnaukset, kuten Madeiran kisan ja muut.”

Kristianstadin turnauksen ohella pelattiin myös pro am -kilpailu, jossa Pulkkasen parina oli eturivin kotimaisiin kärkiamatööreihin takavuosina kuulunut Pasi Piispa. Kaksikko sijoittui 44 joukkueen kisassa 13.

”Hyvin meillä sujui. Pasi pelasi parhaiten toisella kierroksella, jossa hän teki neljä birdieä. Lopussa meillä ei oikein riittänyt palaa voittoon saakka.”

Pulkkanen osallistuu syksyllä Euroopan kiertueen karsintoihin 15 muun suomalaisen ohella. Hän hyppää leikkiin mukaan toisessa karsintavaiheessa, marraskuun alussa.

”Ainoana päämääränä on saada kortti ET:lle ensi kaudeksi. Minulla on jo paikka Challenge Tourille.”

Sitä ennen Pulkkanen osallistuu vielä Nordic Liigan loppuhuipennukseen eli neljä turnausta käsittävään Freja Final4 Four -sarjaan. Näistä ensimmäinen kilpailu Danaeg PGA Championship pelataan tällä viikolla Tanskan Skjoldenaesholmissa.

”Olen vielä Malmössä, kun missasimme eilisillan lennon. Tänään sitten Kööpenhaminan kautta kohti Suomea, ja sitten yhden päivän jälkeen takaisin Tanskaan”, nykyään Vantaalla asuva Pulkkanen sanoi.

Niclas Hellberg (69-71-76) oli Kristianstadissa 11:s. ja Jonas Haglund (74-71-72) 16:s. ErikMyllymäki (77-76-71) päätyi sijalle 49.