11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Amatöörigolf - Kilpagolf

Pulkkanen mitalinmetsästyksessä EM-kilpailuissa

Kymen Golfin Tapio Pulkkanen sai apinan harteiltaan voitettuaan kolmen niukan tappion jälkeen SM-tittelin. Olisiko hän kypsä tavoittelemaan kärkisijoja myös EM-kilpailuissa?

Kymen

”Mitali on tavoitteemme”, linjaa maajoukkueiden toimintaa pitkälti koordinoiva Juha Juvonen keskiviikkona käynnistyvien EM-kilpailujen alla. Tavoite on kivikova, mutta ei missään mielessä epärealistinen.

Suomalaisista Halmstadin kisoihin osallistuvat Tapio Pulkkanen, Miro Veijalainen, Albert Eckhardt, Tuomas Salminen sekä Niclas Hellberg. Pulkkanen on ollut kaksissa edellisissä kisoissa 17:s ja 28:s.Näistä ensimmäisellä kerralla hän oli pitkään kärkikymmenikössä, ote lipesi kuitenkin ratkaisun hetkillä.Menestystä kansainvälisillä kentillä juniorisarjoissa saavuttanut Albert Eckhardt on myös ison mahdollisuuden edessä. 17-vuotias nykyinen espoolainen tietää ainakin sen, että Sergio Garcia voitti miesten EM-tittelin jo 15-vuotiaana. Eckhardt pokkasi ykköspalkinnon ammattilaisten edestä kesäkuussa pelatussa Finnish Tourin kisassa, vaikka aivan kovien odotusten mukaan kausi ei olekaan sujunut.

Albert

Yhdenkin suomalaisen sijoittuminen kymmenen joukkoon vaatisi nyt hienoa onnistumista, kolmen joukkoon nouseminen vielä suotusia pomppujakin. Osallistujista tunnetuimmaksi nousi British Openissa avauspäivän jälkeen johtanut Englannin Tom Lewis. Suosikkien listalla korkealla ovat myös Vanajanlinnassa vuosi sitten voittanut Tanskan Lucas Bjerregaard, sekä isäntämaan Robert Karlsson joka kunnostautui niinikään avauspäivänä Tukholman ET-kilpailussa ollen lopulta 24:s.

Eniten osallistujiaPohjoismaiden parhaaksi kentäksi joissan yhteyksissä arvioidulla Halmstadin North Coursella on Ranskasta (23), ruotsalaisia lähtee kisaan 14. Kolmen kierroksen jälkeen 60 parasta jatkavat launtain päätöskierrokselle.

Suomalaismenestys on jäänyt keskimäärin vaisuksi. Viimeisen 20 vuoden aikana kymmenen joukkoon ovat yltäneet Panu Kylliäinen ( 2. 2000), Kalle Väinölä ( 4. 1993) ja Heikki Mäntylä (6. 2005).

Tom

Kisan kuuluisimpia ykkösiä ovat olleet Sergio Garcia, Carl Pettersson sekä Rory McIlroy. Viikonlopun kisan ykkönen pääsee Bjerregaardin tavoin mukaan mm. vuoden 2012 British Openiin.

Teemu Tyry

Miesten EM-kilpailut, Halmstad

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje