25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista

25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista
Amatöörigolf - Kilpagolf

Pulkkanen ja Veijalainen paransivat asemiaan

Tapio Pulkkanen piristyi Ruotsissa pelattavien EM-kisojen toisella kierroksella.

Yltynyt tuuli teki Halmstadin kentästä amatöörimiesten Euroopan mestaruuskilpailujen toisena pelipäivänä kovemman, millä oli suora yhteys tulostason laskuun. Torstain parhaasta tuloksesta vastasi Daan Huizing, jonka 67 lyönnin kierrokseen sisältyi kahdeksan birdietä sekä yksi bogi ja yksi tuplabogi. Hollantilainen kiipesi tulosluettelossa onnistumisellaan kuudenneksi.

Alavireisesti kisat aloittaneista suomalaisista Tapio Pulkkanen ja Miro Veijalainen kohentelivat asemiaan toisella kierroksella. Saman tuloksen 71 lyöntiä pelanneet Pulkkanen ja Veijalainen (-1) nousivat 36 reiän jälkeen jakamaan 20. sijaa. Kohennusta sijoituksissa tuli avauspäivään nähden 27 pykälää.

Kun 60 parasta jatkaa henkilökohtaisten EM-kisojen päätöskierrokselle, on Albert Eckhardt tällä hetkellä tuosta rajasta lyönnin päässä. Eckhardtin toinen kierros sujui 74 lyönnillä.

Niclas Hellbergillä (77) on cut-rajalle matkaa jo viisi lyöntiä, joten mahdollisuudet pelien jatkumiselle lauantaina ovat huippukierroksen varassa. Tuomas Salmisen epäonnistuminen oli torstaina sen sijaan totaalinen. Tulos 83 vei hänet jo kokonaistilanteeseen +12, joten Salmisen pelit Halmstadissa tulevat päättymään perjantaina varmuudella.

Kapea kenttä

”Tapio [Pulkkanen] ja Miro [Veijalainen] pelasivat tänään hyvää golfia. Miro ei saanut kovin hyvää starttia, mutta teki sisääntuloon tärkeitä birdieitä. Tapiolla alkaa peli olla uomissaan ja hänkin voi pelata todella kovia kierrostuloksia täällä, mikäli saa ne muutamat tarvittavat parimetriset putit sisään. Molemmilla on hyvät mahdollisuudet nousta top-10:een”, päävalmentaja Staffan Johansson sanoi.

”Norra Banan on kapea ja puiden reunustama, joten siellä ei voi juuri missata avauksilla väyliä. Yksi ennakkosuosikeista (Ruotsin Pontus Widegren) pelasi tänään yksitoista yli parin, joten se kertoo paljon olosuhteiden ja kentän haastavuudesta. Voittotulos tulee olemaan luokkaa 10-12 lyöntiä alle parin.”

Kisan kärjessä jatkaa ensimmäisellä kierroksella kenttäennätyksen (65) tehnyt britti Steven Brown (-8). Julien Brun, George Thacker, Manuel Trappel ja Gary Stal jakavat toista sijaa lyönnin päässä.

Viime vuonna Hämeenlinnassa EM-kultaa voittanut Lucas Bjerregard joutui jättämään loukkaantumisen vuoksi kisan kesken 36 reiän jälkeen.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje