Yhdysvalloilla raudanluja joukkue Presidents Cupissa – Nick Pricen suojatit kuitenkin yllätysvalmiita - Golfpiste.com

30.11.–7.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[3][3]
KilpailuaSuomalaista
Presidents Cup

Yhdysvalloilla raudanluja joukkue Presidents Cupissa – Nick Pricen suojatit kuitenkin yllätysvalmiita

Vuorovuosin Ryder Cupin kanssa pelattava Presidents Cup on ollut totutusti USA:n juhlaa.  

Yhdysvallat tavoittelee seitsemättä perättäistä voittoa, kun se kohtaa kansainvälisen joukkueen torstaina Liberty National -kentällä New Jerseyssä käynnistyvässä Presidents Cupissa.

11 pelatusta haasteottelusta yhdeksän on päättynyt USA:n voittoon. Kansainvälisen yhdistelmän ainoa voitto on peräisin Melbournesta vuodelta 1998, jolloin se jyräsi vastustajansa yhdeksän pisteen erolla. Western Capessa pelattu vuoden 2003 ottelu tasattiin.

USA:n joukkue vaikuttaa jälleen ylivertaiselta, kun sillä on kokoonpanossaan muun muassa maailmanykkösen Dustin Johnsonin lisäksi kolme – Brooks Koepka, Jordan Spieth ja Justin Thomas – kauden neljästä major-voittajasta.

Takki auki sen ei kuitenkaan kannata otteluun lähteä, sillä etenkin kansainvälisen joukkueen kärki on laadukas. Rosterin toinen puolisko on iso kysymysmerkki, mutta hengen päälle saatuaan Nick Pricen ryhmä saattaa osoittautua yllättävänkin hankalaksi vastustajaksi kotijoukkueelle.

12 pelaajan joukkueet aloittavat urakkansa viidellä foursome-ottelulla. Perjantaina on ohjelmassa viisi nelipallo-ottelua ja lauantaina pelataan sekä neljä foursome- että neljä nelipallo-ottelua. Päätöspäivänä kaikki pelaajat pääsevät vielä tositoimiin kaiken ratkaisevissa singeleissä.

Edellinen, Etelä-Korean Incheonissa käyty ottelu oli äärimmäisen tasainen päättyen pisteen erolla Yhdysvaltain eduksi. Vierasjoukkueen voiton sinetöi Bill Haas, joka päihitti viimeisessä kentällä olleessa kaksinpelissä Sang Moon Baen numeroin 2/0.

Haasin nimen ilmestyminen USA:n rosteriin herätti tuolloin hieman keskustelua, sillä hän oli joukkueen kapteenina toimineen isänsä Bill Haasin villi kortti -valinta.

Callawayn kanssa koko uran kestävän välinesopimuksen tällä viikolla tehnyt Phil Mickelson on ollut historiallisesti mukana jokaisessa vuodesta 1994 lähtien pelatussa Presidents Cupissa. Hänellä on henkilökohtaisessa tilastossaan 23 pistettä. Vuoden 2015 jaossa olleista neljästä pisteestä vasuri haali 3,5.

Tom Kiten ja Bob Cuppin suunnittelema Liberty National Golf Clubin kenttä avattiin 11 vuotta sitten. Se on rakennettu Hudsonjoen rantamille entiselle teollisuusaueelle, mistä on ainutlaatuiset näkymät Manhattanille ja Vapaudenpatsaalle. Liberty National rakentaminen kustansi peräti 250 miljoonaa dollaria, tehden siitä yhden kaikkien aikojen kalleimmista golfkentistä.

USA:n joukkue:

Dustin Johnson, Jordan Spieth, Justin Thomas, Daniel Berger, Rickie Fowler, Brooks Koepka, Kevin Kisner, Matt Kuchar, Patrick Reed, Kevin Chappell, Phil Mickelson ja Charley Hoffman. Kapteeni: Steve Stricker

Kansainvälinen joukkue:

Hideki Matsuyama, Jason Day, Adam Scott, Louis Oosthuizen, Charl Schwartzel, Marc Leishman, Branden Grace, Jhonattan Vegas, Si Woo Kim, Adam Hadwin, Anirban Lahiri ja Emiliano Grillo. Kapteeni: Nick Price

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje