USA Presidents Cupissa odotetusti kuskin paikalle - Golfpiste.com

30.11.–7.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[3][3]
KilpailuaSuomalaista
Presidents Cup

USA Presidents Cupissa odotetusti kuskin paikalle

Kansainvälinen joukkue otti kuitenkin tärkeän tasapelipisteen päivän viimeisessä kamppailussa.

Yhdysvallat on tänäkin vuonna ehdoton suosikki Presidents Cupin voittajaksi. USA näytti vahvuutensa haasteottelun ensimmäisenä päivänä ottamalla viidestä nelinpelimatsista kolme voittoa ja yhden tasapelin. Kansainvälisen joukkueen laariin kolahti 1,5 pistettä yhdestä voitosta ja tasapelistä, joten sillä on kohtalaiset lähtökohdat jatkettaessa perjantain nelipallo-otteluihin.

Torstain ylivoimaisimmista voitosta vastasivat Rickie Fowler ja Justin Thomas, jotka päihittivät kaksikon Hideki Matsuyama-Charl Schwartzel lukemin 6/4. Pienen alkukangertelun jälkeen jenkit ottivat neljä reikävoittoa kuuden reiän jaksossa, eikä etuysin neljä yli parin pelanneilla vierailla ollut parempia konsteja kierroksen jälkipuoliskollakaan. FedEx Cupin playoffeissa vaisusti esiintynyt Matsuyama oli pahasti jäässä, mikä teki Fowlerin ja Presidents Cupissa debytoivan Thomasin tehtävän entistä helpommaksi.

Kamppailu Dustin Johnson-Matt Kuchar vs. Adam Scott-Jhonattan Vegas oli alusta loppuun tasainen. Isäntien voiton kannalta ratkaisevammaksi reiäksi osoittautui 16, jossa Johnsonin tarkka lähestyminen rautaseiskalla johti birdieen ja 1 up -johtoon. Tilanne säilyi loppuun saakka muuttumattomana, ja USA venytti johtoaan.

Jordan Spieth ja Patrick Reed olivat matsissa Emiliano Grilloa ja Si Woo Kimiä vastaan omaa luokkaansa. Yksi viimevuosien toimivimmista nelinpelikaksikoista otti ilman urotekoja neljä peräkkäistä reikävoittoa ulosmenon puolivälissä, eivätkä vastustajat päässeet enää missään vaiheessa 2 down -tilannetta lähemmäksi. Spieth ei ole hävinnyt koskaan nelinpeliotteluaan Presidents Cupissa, voittoja on neljä.

Branden Grace oli hankkimassa avauspäivänä vierasjoukkueen ainoata voittopistettä. Kuva: Getty Images

Kansainvälinen joukkueen ainoasta voitosta torstaina vastasi kaksikko Louis Oosthuizen-Branden Grace lyötyään Brooks Koepkan ja Daniel Bergerin numeroin 3/1. Vieraiden voiton kannalta tärkeimmiät reikävoitot tulivat sisääntulon puolivälissä rei’illä 13 ja 15. Eteläafrikkalaiset ovat pelanneet nyt yhdessä viisi Presidents Cup -kamppailua, ja taulukko näyttää pelkkiä voittoja.

Vieraiden kannalta elintärkeän tasapelipisteen torstaina toivat Jason Day ja hienot playoffit PGA Tourilla pelannut Marc Leishman. 23. peräkkäisessä haasteottelussa pelaava Phil Mickelson ja debytantti Kevin Kisner hankkiutuivat ulosmenossa jo 3 up -johtoon, mutta australialaiset kampesivat takaysin alussa väkisin edelle. Mickelson ja Kisner tasoittivat kamppailun 17. reiällä ja saivat vielä viimeisellä mainion tilaisuuden kokonaiseen pisteeseen. ”Lefty” kuitenkin missasi Liberty National -kentän 18. viheriöllä vajaan kaksimetrisen voittoputin.

Perjantaina on vuorossa viisi nelipallo-ottelua seuraavin koostumuksin:

Patrick Reed-Jordan Spieth vs. Adam Hadwin-Hideki Matsuyama
Justin Thomas-Rickie Fowler vs. Branden Grace-Louis Oosthuizen
Kevin Kisner-Phil Mickelson vs. Marc Leishman-Jason Day
Charley Hoffman-Kevin Chappell-Anirban Lahiri-Charl Scwartzel
Brooks Koepka-Dustin Johnson vs. Jhonattan Vegas-Adam Scott

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje