Stricker luotti Mickelsoniin – ”Leftyn” hurja joukkueturnausputki jatkuu Presidents Cupissa - Golfpiste.com

23.–30.11. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[3][5]
KilpailuaSuomalaista
Presidents Cup

Stricker luotti Mickelsoniin – ”Leftyn” hurja joukkueturnausputki jatkuu Presidents Cupissa

Vasurin merkitys New Jerseyssä pelattavassa haasteottelussa lienee suurempi joukkueen sisällä kuin kentällä.

Phil Mickelson on kuulunut Yhdysvaltain jokaiseen Ryder Cup – ja Presidents Cup -joukkueeseen kaudesta 1994 lähtien, eikä tämäkään vuosi tuo tähän perinteeseen poikkeusta.

Vasuri pukee USA:n edustusasun päälleen 23. peräkkäisen kerran syys-lokakuun vaihteessa Liberty National Golf Clubilla New Jerseyssä pelattavassa Presidents Cupissa.

Urallaan viisi majoria ja 37 PGA Tourin muuta kilpailua voittanut Mickelson ei ole voittanut sitten vuoden 2013 Open Championshipin yhtään turnausta. Hän jäi USA:n Presidents Cup -karsinnassa sijalle 15, kun kymmmenen parasta pelaajaa valikoitui automaattisesti joukkueeseen Bostonissa pelatun playoff-kisan jälkeen.

Mickelson oli Dell Technologies Championship -turnauksessa viimeisen oljenkorren varassa, mutta jaettu kuudes sija oli riittävä näytö Presidents Cup -joukkueen kapteenille Steve Strickerille. Toisen villin kortin Stricker antoi Charley Hoffmanille.

Mickelsonin ja Hoffmanin kanssa viimeisistä joukkuepaikoista kisailivat Brian Harman, Jason Dufner ja Gary Woodland. Harman voitti Wells Fargo Championshipin ja oli U.S. Openissa kakkonen. Dufner oli puolestaan Jack Nicklausin nimikkoturnauksen, Memorial Championshipin paras.

”Tämä valinta merkitsee minulle tänä vuonna paljon, koska kapteenisto ja pelaajat halusivat minut joukkueeseen – siitäkin huolimatta, etten pystynyt saavuttamaan sitä esityksilläni”, Mickelson sanoi.

”On hienoa toimia näiden kavereiden kanssa, ja tämä on aivan erityinen joukkue.”

Mickelson myönsi PGA Championshipin jälkeen, että hänen mentaalinen fokuksensa ja energiataso ovat olleet pitkin vuotta puutteelliset. Mickelson kertoi tavanneensa hiljattain lääkärin, joka auttoi häntä muutama vuosi sitten niveltulehduksen kanssa. 47-vuotias pelaaja kertoi tunteneensa olonsa nyt paljon paremmaksi.

”Pallonlyöntini on ollut viimeiset 1–1,5 vuotta yhtä hyvää tai jopa parempaa kuin koskaan aikaisemmin. En ole vain hahmottanut riittävän kirkasta kuvaa lyönneilleni.”

”Pelaajan on voitava etukäteen nähdä lyönti, jonka hän aikoo muokata, ja antaa sitten kropan toteuttaa sen. Tämän asian kanssa olen kamppaillut. Nyt energiataso ja keskittymiskyky ovat tulleet takaisin. Olen oikealla polulla ja viime viikko oli erittäin rohkaiseva.”

Kyseessä oli vasta kolmas kerta 23 vuoden aikana, kun Mickelson joutui turvautumaan kapteenin valintaan.

”Phil tuo valtavasti kokemusta ryhmäämme. Hänellä on ollut hieman vaikeuksia, mutta hän osoitti intohimonsa päästä mukaan joukkueeseen pelaamalla mainiosti Bostonissa. Pelaajilta kantautuneiden tietojen mukaan kisassa esiintyi vanha kunnon Phil”, Stricker sanoi.

Siitäkään ei liene haittaa, että Mickelson on New Yorkin suosikkipoika.

”Häntä rakastetaan kaikkialla, mutta erityisesti juuri New Yorkissa. Yleisö tulee rynnimään hänen perässään”, kapteeni jatkoi.

Kansainvälisen joukkueen kapteeni Nick Price antoi villit kortit Emiliano Grillolle ja Anirban Lahirille.

Presidents Cup -joukkueiden kokoonpano National Golf Clubilla 28.9.–1.10. pelattavassa haasteottelussa:

USA – Dustin Johnson, Jordan Spieth, Justin Thomas, Daniel Berger, Rickie Fowler, Brooks Koepka, Kevin Kisner, Matt Kuchar, Patrick Reed, Kevin Chappell, Phil Mickelson ja Charley Hoffman. Kapteeni: Steve Stricker.

Kansainvälinen joukkue – Hideki Matsuyama, Jason Day, Adam Scott, Louis Oosthuizen, Charl Schwartzel, Marc Leishman, Branden Grace, Jhonattan Vegas, Si Woo Kim, Adam Hadwin, Emiliano Grillo ja Anirban Lahiri. Kapteeni: Nick Price.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje