Ratkaisun makua? – Yhdysvallat painoi lisää kaasua Presidents Cupissa - Golfpiste.com

30.11.–7.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[3][3]
KilpailuaSuomalaista
Presidents Cup

Ratkaisun makua? – Yhdysvallat painoi lisää kaasua Presidents Cupissa

Kansainvälisen joukkueen on tehtävä lauantaina ryhtiliike, jotta sille jää päätöspäivän singeleihin edes jonkunlainen oljenkorsi.

USA:n nimivahva joukkue ei antanut vierailleen armoa Presidents Cupin perjantain kamppailuissa. Tällä kertaa vuorossa oli nelipallo-ottelut, joista Yhdysvallat voitti neljä ja yksi matsi tasattiin. Tilanne on isännille jo 8–2, joten kansainvälisen joukkueen tilanne on enemmän kuin huolestuttava.

Ainoan puolikkaan pisteen vieraille toivat Hideki Matsuyama ja Adam Hadwin matsissaan Jordan Spieth ja Patrick Reed vastaan. Jenkit olivat ottelua jo 2 down, mutta tulivat tasoihin osittain Matsuyaman haparoivien otteiden myötävaikutuksella. Isäntien kokonainen pistekään ei ollut kaukana, mutta Spiethin kuusimetrinen voittoputti tyytyi vain pyörähtämään reiän ympärillä.

Todelliseksi syömähampaaksi osoittautunut duo Justin Thomas-Rickie Fowler aiheutti Louis Oosthuizenille ja Branden Gracelle ensimmäisen tappionsa (5–1) joukkueturnauksissa. Ensin mainitut ehtivät numeroihin 3/2 päättyneessä kamppailussa tilanteeseen seitsemän alle, kiitos Thomasin reikien 12, 14 ja 15 hienojen yksilösuoritusten.

Päivän suurinumeroisimman voiton (6/5) takoi pari Charley Hoffman-Kevin Chappell. Ensimmäistä Presidents Cupiaan pelaavat Hoffman ja Chappell hankkiutuivat kierroksen puolivälissä tilanteeseen 5 up, eikä voittajasta ollut enää epäselvyyttä. Kaiken kukkuraksi Charl Schwartzelin kanssa pelanneen Anirban Lahirin kolmannen reiän suoritus diskattiin tämän suoritettua harjoituslyönnin hiekkaesteessä.

Dustin Johnsonin ja Brooks Koepkan ei tarvinnut esittää ottelussaan Adam Scottia ja Jhonattan Vegasia vastaan parastaan, vaikka latoivatkin päivän mittaan kuusi birdieä. Johnson nousi matsin loppuvaiheilla ratkaisevaan rooliin upotettuaan kuusimetrisen birdieputin reiällä 15 ja lyötyään seuraavalla lähestymisensä lipun tuntumaan. 3/2-numerot merkitsivät Scottille 19. häviötä Presidents Cupissa. Australialaisella on kyseenalainen kunnia olla henkilökohtaisen tappiotilaston kärjessä.

Moni olisi suonut viimeisessä (Phil Mickelson-Kevin Kisner vs. Jason Day-Marc Leishman) Liberty National -kentällä olleessa kamppailussa pientä lohtua kansainväliselle joukkueelle. Tilanne oli 17. reiän jälkeen tasan, kunnes Mickelson (4,5 metriä) ja Leishman (3 metriä) iskivät tiilyöntinsä hyvän birdie-etäisyyden päähän. Kun vain ”Lefty” onnistui putissaaan, ei vieraille ollut tarjolla tästäkään matsista kuin lämmintä kättä.

Lauantain nelinpelit pelataan seuraavin otteluparein:

Jordan Spieth-Patrick Reed vs. Jason Day-Marc Leishman
Matt Kuchar-Dustin Johnson vs. Adam Hadwin-Adam Scott
Kevin Kisner-Phil Mickelson vs. Emiliano Grillo-Jhonattan Vegas
Rickie Fowler-Justin Thomas vs. Branden Grace-Louis Oosthuizen

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje