Poikien EM-joukkue lyöntipelikarsinnan paras kakkosdivarissa - Golfpiste.com

7.2.–14.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][10]
KilpailuaSuomalaista

7.2.–14.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][10]
KilpailuaSuomalaista
Amatöörigolf - Kilpagolf

Poikien EM-joukkue lyöntipelikarsinnan paras kakkosdivarissa

Poikien EM-joukkue voitti 2.divisioonan lyöntipelikarsinnan. Kuva: SGL

Poikien tavoin nousua ylimmälle tasolle jahtaava miesten joukkue on pelannut toisella lyöntipelikierroksella ryhdikkäästi.

Virossa 2. divisioonan EM-kilpailua pelaavat Suomen miesten ja poikien joukkueet ovat edenneet Estonian Golf & Country Clubilla tavoitteensa mukaisesti. Turnausvoittoa jahtaavien joukkueiden kisa käynnistyi päivää myöhemmin kuin ylemmällä sarjatasolla, joten sijoitusotteluihin päästään käsiksi vasta perjantaina.

Poikien joukkue (+16) pelasi myös toisella lyöntipelikarsintakierroksella kovimman tuloksen ja eroa kakkoseksi sijoittuneeseen Norjaan kertyi lopulta 11 lyöntiä. Suomen parhaasta toisen kierroksen esityksestä vastasi Roope Juslin tuloksellaan par (72). Henkilökohtaisissa kokonaistuloksissa Jesse Saareks (70−73) oli toinen, edellään vain Viron Richard Teder (68−71).

Suomi kohtaa ensimmäisessä sijoitusottelussaan isäntämaa Viron, ja voittamalla tämän kamppailun se varmistaisi jo huomenna nousun ensi kaudeksi ylimmälle sarjaportaalle.

Miesten toinen lyöntipelikierros on vielä kesken, mutta Suomi on hyvää vauhtia ottamassa itselleen kakkostilan. Tässä tapauksessa ensimmäisessä sijoitusottelussa Suomea vastaan asettuisi todennäköisimmin joko Viro tai Slovenia, ja poikien tavoin ottelun voitolla sinetöityisi paikka vuodeksi 2022 EM-kisojen ykköstasolle.

Islannin kanssa tiukkaa

Ensimmäisenä A-flightista pudonnut Suomen tyttöjen EM-joukkue otti niukan 3–2-voiton Islannista torstaina pelaamassaan ensimmäisessä sijoitusottelussa. Suomi hävisi foursome-kamppailunsa ja yhden singelin, mutta voitti ongelmitta loput kolme matsiaan.

Kamppailut olivat yllättävän selvänumeroisia, sillä tasaisimmatkin ottelut päättyivät jo 16. reiällä. Suomen voittopisteet toivat Aada Rissanen, Emilia Väistö ja Oona Kuronen.

Portugalissa Montado Golf Resortissa käytävän turnauksen B-flightin avausottelun ylivoimaisimmasta voitosta vastasi Kuronen, joka löylytti Helga Signy Palsdottiria ratkaisevassa matsissa lukemin 7/6.

Suomi kohtaa toisessa sijoitusottelussaan Slovakian, ja panoksena on pääsy B-flightin finaaliin Norjan ja Venäjän välisen ottelun voittajaa vastaan.

B-flightin muut ottelut (tytöt):

Slovakia-Sveitsi 3–2
Norja-Belgia 4½-½
Venäjä-Puola 4½-½

Pohjois-Irlannissa tunnetulla Royal County Downin kentällä pelaava naisten joukkue sai tyttöjen tavoin vastaansa Islannin B-flightin avausottelussa. Tämän taistelun vei puolestaan Islanti yhden pisteen marginaalilla numeroin 3–2.

Ratkaisun avaimet oli viimeisessä matsissa pelanneen Kerttu Hiltusen käsissä, mutta Ragnhildur Kristinsdottir kampesi voiton kolmannella jatkoreiällä. Voittopisteet Suomelle toivat Krista Junkkari ja Tia Teiniketo foursomessa ja Anna Backman singeleissä.

Naiset pelaavat seuraavan ottelunsa Itävaltaa vastaan, ja voittaja pääsee pelaamaan turnauksen päätöspäivänä, lauantaina, sijoista 13–14.

B-flightin muut ottelut (naiset):

Sveitsi-Itävalta 5–0
Saksa-Hollanti 4–1
Ranska-Slovakia 4–1

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)