PGA Tourillakin ”aussijuhlat” – Leishman piti rajusti kirineen Rahmin niukasti takanaan - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][16]
KilpailuaSuomalaista

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][16]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

PGA Tourillakin ”aussijuhlat” – Leishman piti rajusti kirineen Rahmin niukasti takanaan

Päätöskierroksen kahdeksas ja viimeinen birdie osoittautui Marc Leishmanille elintärkeäksi. Kuva: Getty Images

Koripallotähti Kobe Bryantin traagisesta kuolemasta järkyttynyt Tiger Woods kiilasi vuoden avauskisassaan top 10:een.

Marc Leishman (-15) otti San Diegossa viikonvaihteessa käydyssä Farmers Insurance Open -kilpailussa täpärän voiton ennen 54 reiän jälkeen paalulla ollutta Jon Rahmia.

Hän ilmoittautui voittotaisteluun tekemällä sunnuntaina viisi birdieä kahdeksan ensimmäisen reiän jaksossa. Etuysiin 31 lyöntiä käyttänyt Leishman pakeni parhaimmillaan neljän lyönnin karkumatkalle, eikä horjunut jatkossakaan. Toiseksi viimeisellä tulleen päivän ainoan boginsa hän kuittasi elintärkeäksi osoittautuneella 18. reiän birdiellään.

Rahm näytti menettävän otteensa kärkikamppailussa nopeasti, sillä hän oli kierrostaan viiden reiän jälkeen jo neljä yli parin. Kuutosen birdie ei käynnistänyt kiriä, jollaisen espanjalainen kuitenkin esitti kierroksen viimeisellä kolmanneksella.

Vanajanlinnassakin amatöörivuosinaan EM-joukkuekisoissa pelannut Rahm iski loppuun yhden eaglen, neljä birdieä ja yhden bogin jääden sunnuntain kovinta tulosta, 65, Charley Hoffmanin (-9/T9) kanssa jakaneesta Leishmanista lopulta vain lyönnin päähän.

Toivottavasti tämä saavutukseni tuo Australiaan tämän kaiken keskellä pientä iloa.

Ykköstila oli Leishmanille viides PGA Tourilla, edellinen tuli Malesiassa vuonna 2018 pelatussa CIMB Classic -turnauksessa. Hän nousi tuoreen menestyksensä myötä maailmanlistalla top 20:een, ja kohenteli asemiaan taistelussa paikasta Tokion olympialaisiin. Toisena australialaisedustajana tämän hetken tilanteen mukaan Tokioon olisi lähdössä Masters-voittaja Adam Scott.

”Voitto tyydyttää todella paljon. Kun tekee hyviä asioita tarpeeksi kauan, se maksaa jossain vaiheessa itsensä takaisin. Se voi tarkoittaa golfturnauksen voittoa tai vaikka sitä, että sinua vain pidetään hyvänä tyyppinä”, Leishman sanoi.

Voitonkin hetkellä Leishmanin ajatukset siirtyivät nopeasti kotimaahan, jossa on taisteltu pitkään valtavaa tuhoa tehneiden metsäpalojen kanssa.

”Toivottavasti tämä saavutukseni tuo Australiaan tämän kaiken keskellä pientä iloa.”

Kulunut viikonvaihde oli todellista australialaisten juhlaa, sillä samanaikaisesti Dubaissa pelatussa Euroopan kiertueen turnauksessa Leishmanin maanmies Lucas Herbert otti ensimmäisen pääkiertuevoittonsa uusinnan jälkeen.

Tiger Woodsin vuoden 2020 ensimmäinen turnaus sujui myönteisissä merkeissä. Kuva: Getty Images

Torrey Pinesin golfkeskuksessa pelatussa kisassa yhdeksännen sijan jakanut Tiger Woods (-9) sai kuulla vasta kierroksen jälkeen caddieltaan Joe LaCavalta viisinkertaisen NBA-mestarin Kobe Bryantin traagisesta kuolemasta helikopterionnettomuudessa.

”En tiennyt siitä ennen kuin ’Joey’ kertoi asiasta poistuessamme 18. viheriöltä. Ihmettelin, kun katsojat huusivat minulle ’Do it for Mamba’. Tämä on valtava shokki ja olen erittäin surullinen. Minun on istuttava alas, että käsitän mitä on tapahtunut”, Woods kertoi kierroksen jälkeisessä haastattelussa.

Woodsin vuoden ensimmäinen turnaus sujui ehyesti, kaikkien kierrostulosten vaihdeltua 69 ja 71 lyönnin välimaastossa. Voittotaisteluun Tigerista ei missään vaiheessa ollut, mutta eroa kolmen joukkoon jäi vain kohtuulliset kolme lyöntiä. Megatähti osoitti kaikin puolin olevansa valmis vuoden 2020 koitoksiin.

Maailmanlistan kuutonen iski sunnuntaina pallonsa South-kentän kakkosväylältä reikään 129 metrin etäisyydeltä, joskaan peliväline ei hänen epäonnekseen jäänyt kupin perukoille.

Rory McIroylla (-12) oli voitolla mahdollisuus nousta maailmanlistan kärkipaikalle. Yritys oli hyvä, sillä pohjoisirlantilainen jakoi kolmannen sijan Brandt Snedekerin kanssa, kolme lyöntiä Leishmanille hävinneenä.

Pohjoismaalaisista Sebastian Cappelen (-6) hääri pari ensimmäistä päivää kärkikahinoissa, mutta jatkossa tanskalaiselta ei löytynyt enää keinoja parhaiden kyydissä pysymiseksi. Euroopassa tuntemattomampi Cappelen jakoi kisassa 21. sijan.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje