PGA Tourilla jälleen hehtaariuusinta – olympiakävijän otteissa eniten poweria - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

PGA Tourilla jälleen hehtaariuusinta – olympiakävijän otteissa eniten poweria

Seamus Powerista tuli kauden kuudes eurooppalaisvoittaja PGA Tourilla. Kuva: Getty Images

Koko uransa ajan Yhdysvalloissa pelannut irlantilainen ei ansainnut voitostaan huolimatta paikkaa ensi kevään Masters Tournamentiin.

PGA Tourilla on kuluvan kesän aikana koettu tavallista pidempiä uusintoja. Sellainen nähtiin jälleen sunnuntaina, kun tasatulokseen 267 (-21) päätyneet Seamus Power ja J.T. Poston tahkosivat Nicholasvillessä Kentuckyssa pelatun Barbasol Championshipin playoffissa kuusi reikää ennen kuin saivat selvyyden paremmuudestaan.

Ilmassa oli ratkaisun makua, kun Poston löi avauksensa viimeiseksi jääneellä uusintareiällä, Keene Trace Golf Clubin kentän 18:lla, oikealle veteen tehden bogin. Tämä teki oman draivinsa väylälle sivaltaneen Powerin tehtävän huomattavasti helpommaksi. Hän löi lähestymisensä kolmen metrin päähän lipusta ja otti vaivattomasti voiton kahdella putilla.

Kesäkuun lopussa Connecticutissa tarvittiin kahdeksan reiän playoff, kunnes Harris English käänsi Travelers Championshipissä pelin edukseen. Heti seuraavalla viikolla Detrotissa käydyssä Rocket Mortgage Classicissa Cameron Davis jätti Troy Merrittin ja Joaquin Niemannin nuolemaan näppejään viiden reiän pituikseksi venyneessä uusinnassa.

Ykköstila oli Powerille uran ensimmäinen PGA Tourilla. Se ei kuitenkaan avaa hänelle portteja ensi kevään Masters Tournamentiin, sillä Barbasol Championship oli samanaikaisesti pelatun Open Championshipin vuoksi eräänlainen sivuturnaus. Tämän vuoksi myös voittajan palkintosumma oli normaalia pienempi, 630 000 dollaria.

Euroopassa tuntemattomammaksi jäänyt 34-vuotias irlantilainen pelasi Yhdysvalloissa college-golfia East Tennessee State -yliopistojoukkueen riveissä ja jäi sille tielle Atlantin taakse.

Kymmenen vuotta sitten ammattilaiseksi ryhtynyt Power pelasi USA:n minikiertueilla, kunnes sai kortin karsinnoista Web.com Tourille kaudeksi 2015. Myös Rion olympialaisissa Irlantia vuonna 2016 edustanut Power voitti samalla kaudella ensimmäisen kerran kakkoskiertueella ja nousi PGA Tourille.

Maailmanlistalla sijalle 113 kiivennyt Power on tehnyt viime aikoina vahvaa nousua Yhdysvaltain kiertueella, jolla hän on ottanut tänä vuonna kolme muutakin top 10 -sijoitusta. Näistä kaksi tuli kahdella edellisellä viikolla.

Waterfordin ”kristallikaupungissa” syntynyttä pelaajaa ei ole ammattilaisuran aikana liiemmin Euroopassa nähty. Hän on osallistunut kahdesti kotimaansa avoimeen mestaruusturnaukseen, Irish Openiin – viimeksi vuonna 2019.

Kolmannen sijan jakaneet Anirban Lahiri ja Sam Ryder (-20) jäivät lyönnin päähän uusinnasta.

Powerin lisäksi eurooppalaisista top 10:een mahtui viidennen sijan jakanut Ruotsin Henrik Norlander (-19). Samalle sijalle päätyneellä James Hahnilla oli loistava tilaisuus pelata lauantaina viitosella alkava kierrostulos. Se jäi haaveeksi, kun Hahn joutui tyytymään 18. reiällä birdien sijaan pariin. Hahn käytti muihin kilpailukierroksiinsa 9−10 lyöntiä enemmän.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje