15. – 23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][13]
KilpailuaSuomalaista
PGA Tour

Tylsän kierroksen käsittämätön loppusuora – Alex Norén Bahaman turnauksen 3. päivän väriläiskä

Norén esitti Tiger Woodsin kutsukisan lauantain kierroksen lopussa poikkeuksellista golfia.

Alex Norénin kolmannen kierroksen tulos 70 Hero World Challenge -kilpailussa ei välttämättä nostata suuria tunteita, mutta tapa, millä se syntyi ei ole jokapäiväinen.

Ruotsalainen oli pelaamassa lauantaina tasaisen tappavaa, ellei suorastaan tylsää kierrosta. Norén teki Albanyn kentän 10. reiällä päivän toisen boginsa, ja nämä olivat takaysin alussa vielä hänen ainoat parista poikenneet reikätuloksensa.

Hän avasi birdie-tilinsä toisen kolmanneksen päätteeksi ollen kierrostaan sisääntulon puolivälissä yksi yli parin. Sitten seurasi viiden reiän omintakeinen loppuveto.

Norén iski 14. reiällä birdien ja heti perään eaglen 15:llä. Juuri kun hän näytti saaneen mukavasti juonen päästä kiinni, koitti 16. reiällä musta hetki triplabogin muodossa. Norénilla riitti kuitenkin takataskussa vielä ”ohjelmanumeroita”. Hän paiskasi toiseksi viimeisellä hole-in-onen, ja teki 18. reiällä mielenkiintoisen sarjan päätteeksi birdien.

Mainittu ”sirkustelu” tuotti kahden 69 lyönnin kierroksen seuraksi tuloksen 70, ja Norén on kilpailussa 54 reiän jälkeen kokonaistilanteessa kahdeksan alle. Se oikeuttaa jaettuun kahdeksanteen sijaan kahden muun rydercuplaisen Patrick Reedin ja Justin Rosen kanssa.

Maailmanlistan 18:s otti heinäkuussa uran kymmenennen voittonsa Euroopan kiertueella. Kausi 2018 oli Norénille, 36, muutenkin varsin hyvä, sillä hän kokosi isoilla toureilla myös neljä muuta top 3 -sijoitusta.

Tukholmalainen saa laittaa myös sunnuntaina – ja mieluummin ilman isompia virheitä – tuulemaan, mikäli aikoo vielä hätyytellä kisan paalupaikkaa jakavia Jon Rahmia, Henrik Stensonia ja Tony Finauta. Eroa kärkikolmikkoon on viisi lyöntiä.

Toisella kierroksella huomiota ja pientä kohua oudolla ”pusikkokauhaisullaan” herättänyt Tiger Woods sortui lauantaina lukuisiin virheisiin. Hän oli kierrostaan kolmen reiän jälkeen kolme yli, mutta sai lopulta parsittua kohtalaisen 72 lyönnin tuloksen.

Se ei kovassa seurassa pitkälle riittänyt, ja Woods onkin ”kohteliaana isäntänä” kilpailun peränpitäjänä kokonaistilanteessa kaksi alle.

Cameron Smithistä jälleen Australian PGA:n mestari

Cameron Smith (-16) puolusti onnistuneesti viimevuotista voittoaan Gold Coastilla käydyssä Australian PGA Championship -turnauksessa. Hän jätti kärkikamppailussa taakseen Euroopan kiertueen ohjelmaan kuuluvan kilpailun toisen ennakkosuosikin Marc Leishmanin kahdella lyönnillä.

Voitto oli jo luisua finaalipäivän kehnosti aloittaneen Smithin käsistä. Maailmanlistan 33:s oli kierrostaan viiden reiän jälkeen kaksi yli, ja etuysillä hyvässä vauhdissa ollut Leishman paineli kierroksen puolivälissä kahden lyönnin karkumatkalle.

Osat vaihtuivat sisääntulossa, missä Smith esitti jämäkkää ja virheetöntä peliä. 12 pykälää korkeammalle rankatun Leishmanin kohtaloksi osoittautuivat lopulta 14. ja 16. reiällä tulleet ainoat bogi-tulokset.

Englannin Ross McGowan (-11) kiri parhaana eurooppalaisena kisan kolmoseksi. Myös McGowanin maanmiehet, Tom Murray ja Andrew ”Beef” Johnston (-5) venyivät kymmenen joukkoon.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje