Junnaava kolmas kierros pudotti Tiger Woodsin Bahaman kutsuturnauksen voittokamppailusta. Kuva: Getty Images
PGA Tour |
3.12.2017

Tiger Woodsilla vaisumpi päivä Bahamalla

Woodsin peli näytti lauantaina ensimmäisen kerran pitkältä tauolta palanneen pelaajan suoritukselta.

Suuresta mediahuomiosta paluuturnauksessaan nauttiva Tiger Woods ei onnistunut kahden aiemman päivän tapaan Bahaman kisan kolmannella kierroksella. 36 reiän jälkeen viidentenä ollut Woods pelasi tuloksen 75, putosi 18 pelaajan kilpailussa sijalle kymmenen.

Jos Woods yllätti valmiilla pelillään kisan ensimmäisellä ja toisella kierroksella, näytti hän lauantaina lähinnä tyypilliseltä pelaajalta, jota ei ole kentillä nähty kymmeneen kuukauteen.

Tigerilla oli vaikeuksia lauantain tuulisissa olosuhteissa. Uroteot antoivat odottaa, ja yllättävän korkealla tulosluettelossa ollut tähti teki ensimmäisen birdiensä vasta 14. reiällä.

Tulos 75 jätti Hero World Challengea isännöivän Woodsin (-4) kymmenen lyönnin päähän johdossa olevasta Charley Hoffmanista.

”Sain huonon alun. Mitä tahansa teinkin oikein, pallo päätyi huonolle paikalle, ja epäonnistumiset johtivat todella kehnoon lopputulokseen. En vain saanut kelkkaa käännettyä, kierros eteni tahmeasti”, Woods sanoi.

Vain kahdesti viheriölle 11 ensimmäisen reiän periodissa osuneen Tigerin päivän saalis sisälsi kaksi birdieä ja viisi bogia. Jälkimmäisiä ei kuitenkaan tullut enää viimeisen kahdeksan reiän puitteissa.

Woods ei ollut ainoa, jolla oli lauantaina vaikeuksia. Maailmanlistan ykkönen Dustin Johnson pelasi tuloksen 76 ja Henrik Stenson tarvitsi kierroksellaan lyönnin verran enemmän. Kahdeksan pelaajaa ei onnistunut alittamaan lauantaina kentän paria.

Vaikka Woods harmitteli saamattomuuttaan Albany Golf Clubin helpoimmilla rei’illä, kertoi hän olevansa hyvillään päästyään takaisin tositoimiin.

”On hienoa olla taas mukana taistelemassa menestyksestä, päästä kentälle ja kisailla kavereiden kanssa. Se on hauskaa, ja jäänyt kohdaltani vähäiseksi viime vuosina.”

Kävi sunnuntaina miten tahansa, Woods nousee maailmanlistalla 1000:n joukkoon. Jos Tiger on kisassa kymmenes, hänen uusi listasijoituksensa on 673:s, jumbosijakin nostaa hänet seuraavassa päivityksessä 932:nneksi.

Hero World Challengessa on Woodsia lukuun ottamatta vain maailmanlistan top 50 -pelaajia. Hän pelaa kilpailun neljännellä kierroksella Justin Thomasin kanssa. Kaksikon startti on kello 18.13 Suomen aikaa.

Charley Hoffmanilla (-15) on kärjessä mukava viiden lyönnin johto Justin Roseen ja Jordan Spiethiin. Hoffman pelasi toistamiseen päivän kovimman tuloksen. Tällä kertaa siihen riitti tulos 70, johon ylsi myös sijalla 16 oleva Daniel Berger.

Kommentit

Tiger Woodsin paluuta on odotettu ja mieluista lisäksi nähdä, että paluu on onnistunut. TW on tärkeä golfille, myös ainakin USA:n katsojaluvuille.
Mutta – USA:n ja PGA:n henkilöpalvonta menee liian pitkälle,kohta ollaan taas tilanteessa, jossa ei edes viitsi PGA:n kisoja katsoa. Sitä hymistelyä ei vaan jaksa kuunnella kun kisa, ei TW, on ja pitäisi olla oikea kiinnostuksen kohde.
Kun TW:llä menee huonosti, näytetään ja kerrotaan takavuosien suurista tapahtumista, vaikka samanaikaisesti kentällä on ihan eläviä tapahtumia ja huippuluokan golfaajia. Muut ovat sivuseikka, vain Woodsilla on merkitystä.
Samoin selitysten määrä, mitä selostajat kehittävät epäonnistumisiin lyö vertailussa ainoastaan joidenkin suomalaisten talvilajien asiantuntijakommentoijat.
Aloittelijaa varmasti hymistely ja ymmärrys lohduttavat, mutta tarvitseeko Woodsin tasoinen golfaaja kaikkea tätä, luulisi juuri päinvastoin? Katsojat nähtävästi tarvitsevat, ainakin USA:ssa, jossa nostetaan menestyjät korokkeelle, eikä heidän uskota koskaan epäonnistuvan – arvostelukin näyttää olevan pyhäinhäväistys.
Onneksi on ET, ei voi muuta sanoa ja onneksi siellä pelaa vielä enemmän suomalaisiakin kuin viime vuonna. Näitä kisoja seuraa mielikseen!

Oma kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.