23.7.–30.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][25]
KilpailuaSuomalaista

23.7.–30.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][25]
KilpailuaSuomalaista
PGA Tour

Taas mennään Havaijilla – ”Täysin päinvastainen kenttä”

Maailmanlistan viitonen pääsee Waialaessa mieleisiinsä olosuhteiisiin.

PGA Tourilla pelataan toisena perättäisenä viikkona Havaijilla, kun vuoronsa saa torstaina käynnistyvä Sony Open. Vaikka maisemat säilyvät samanlaisena, ei tämän viikon kentällä ole liiemmin yhtäläisyyksiä voittajien turnausta isännöineen Kapalua Resortin Plantation Coursen kanssa.

Siinä missä Kapaluassa sai tykittää huoletta draiverilla ja pitkillä raudoilla, Waialae Country Clubilla on syytä edetä kieli keskellä suuta; WCC on lyhyempi ja huomattavasti Plantationia vaativampi areena, joka palkitsee etenkin taitavimmat pallonlyöjät.

”Vaatimustaso nousee, nyt on kiinnitettävä pallon lentoon erityistä huomiota. Täällä on tiukemmat laskeutumisalueet, ja niukemmin varaa virheille. Eli juuri sellainen kenttä, missä itse viihdyn”, Jordan Spieth sanoi turnauksen alla.

”Tärkeintä on missata huonoimmat lyönnit oikeisiin paikkoihin. Kapaluassa sillä ei ollut merkitystä, siellä on vain muutama vaikeampi reikä. Viime viikon kisan kentällä on enimmäkseen massiiviset väylät ja viheriöt. Kapalua kävi tänä vuonna lähinnä kohdeharjoittelusta, koska se oli myös alustaltaan pehmeämpi.”

Waialae (6515 metriä) on yksi PGA Tourin tiukimmista kentistä. Sitten vuoden 2003 vain Quail Hollow Clubin kentällä on ollut vaikeampi osua väylille: kyseisen ajanjakson puitteissa vain 51,1 prosenttia avauksista on löytänyt tiensä fairwaylle.

Kaikkein vaikemman väylän mainetta lyöntipaikalta katsoen kantaa osuvasti numero 18.

Spiethin ohella menestysuosikkien eturiviin Sony Openissa kuuluvat muun muassa Hideki Matsuyama, Jimmy Walker sekä MattKuchar. Viime viikolla Tournament of Champions -kilpailun voittanut Justin Thomas uhkuu vahvaa virettä, mutta onko Waialae hänen kaltaiselleen bighitterille liian ahdas areena?

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje