[6][5]

[6][5]
PGA Tour

Sony Open Justin Thomasin näytöstä

Molemmat Havaijin turnaukset voittanut Thomas otti haltuunsa myös PGA Tourin 72 reiän ennätyksen.

Vuosi 2017 on alkanut Justin Thomasin osalta onnellisten tähtien alla. Toissa viikolla Tournament of Champions -kilpailun voittanut floridalainen jatkoi Waielae Country Clubilla siitä mihin Kapaluassa jäi. Hän hallitsi alusta alkaen Sony Openin tapahtumia, ja voitti turnauksen seitsemällä lyönnillä ennen Justin Rosea.

Viime viikonvaihteen kilpailusta muodostui Thomasille kaikin puolin ikimuistoinen tapahtuma. Hän pelasi kisan avauskierroksella kautta aikain seitsemäntenä pelaajana PGA Tourin historiassa viitosella alkavan tuloksen (59) ja rikkoi Waialaessa sekä kiertueen 36 että 72 reiän tulosennätyksen.

PGA Tourin edellinen 72 reiän ennätys (254) ehti olla yli 13 vuotta Tommy Armour III:n hallussa. Se parani sunnuntaina yhdellä lyönnillä.

Vaikka Thomasin (-27) voitto ei varsinaisesti ollut uhattuna ennen sunnuntain kierrosta, hänen pelistään puuttui alussa samanlainen rentous kuin aiempina turnauspäivinä. Nelosella bogin tehnyt pelaaja onnistui avaamaan finaalikierroksen birdietilin vasta kahdeksannella reiällä.

Sen jälkeen kaikki näytti helpommalta. Hän tehtaili jatkossa vielä viisi birdieä lisää ja kirjasi tuloksen 65.

”Olin todella hermostunut tänä aamuna. En ollut päästä omalle mukavuusalueelleni, mutta yritin vain pysyä kärsivällisenä. (72 reiän) Ennätys tuntuu uskomattomalta. Sanoin caddielleni, kun kaksi reikää oli jäljellä, että tarvitsemme vielä yhden birdien. Tämä on ollut uskomaton ja unohtumaton viikko”, Thomas sanoi.

Hän kertoi edenneensä takaysillä sillä ajatuksella, että pelaisi ikään kuin major-turnausta yhden lyönnin johdossa, sen sijaan että olisi ollut matkalla kohti seitsemän lyönnin voittoa Havaijilla.

Thomasista tuli vasta toinen pelaaja PGA Tourin historiassa, joka on pystynyt niin sanottuun Aloha Slamiin eli Kapaluan ja Waialaen turnausten voittoon. Ensimmäisen kerran tähän ylsi Ernie Els vuonna 2003. Hänen kahdeksan kierroksen yhteenlaskettu tuloksensa alitti tuolloin parin 47 lyönnillä. Thomas paransi tätäkin tilastoa ennätyshuumassaan kahdella lyönnillä.

Sopivasti perspektiiviä Thomasin uroteolle antaa maailmanlistan viitonen Jordan Spieth, joka hävisi ensin mainitulle Havaijin kilpailuissa yhteensä 14 lyönnillä.

”J.T. pelaa tällä hetkellä varsin uskomatonta golfia. Hänellä on täysi kontrolli peliinsä, ja hän pystyy koviin suorituksiin paineen alla. Sitä on hauska katsella”, kolmanneksi sijoittunut Spieth (-19) sanoi.

Vaikka Masters Tournamentiin on vielä kolme kuukautta, pitää moni kolmannen voittonsa tällä kaudella saavuttanutta Thomasia jo nyt kilpailun yhtenä suursuosikkina.

”Odotan Mastersia innolla. Sanoin sen jo viime vuoden viimeisen turnauksen ja viimeisen majorin jälkeen. Mielestäni Augusta sopii todella hyvin pelityyliini. Siellä on upea ilmapiiri, ja tulen olemaan valmis, kun kilpailu koittaa”, maailman tämän hetken kuumin pelaaja sanoi.

Kevin Kisner ja Jamie Lovemark (-18) jakoivat Waialaessa neljännen sijan. Ruotsin HenrikNorlander (-12) oli parhaana pohjoismaalaisena 20:s.