[14][27]
PGA Tour

PGA Tour -konkari: ”Enää ei tarvitse vastata siihen samaan kysymykseen

180:s turnaus PGA Tourilla toi Kevin Chappellille täysosuman Teksasissa.

Onnistunut 2,5-metrinen birdieputti 18. reiällä takasi Kevin Chappellille voiton San Antoniossa pelatussa Valero Texas Openissa. Eroa toiseksi sijoittuneeseen Brooks Koepkaan jäi yksi lyönti.

Kyseessä oli Chappellin ensimmäinen voitto PGA Tourilla. Tähän hän tarvitsi kaikkiaan 180 turnausta.

”Olen todella tyytyväinen, ettei minun tarvitse vastata enää siihen samaan kysymykseen: mitä minun olisi tehtävä, jotta pystyisin voittamaan turnauksen”, Chappell sanoi huojentuneena.

Chappell, 30, väläytteli hyviä otteita jo edellisessä turnauksessaan, Masters Tournamentissa, jossa hän jakoi seitsemännen sijan RoryMcIlroyn kanssa.

Chappell oli viime syksynä isossa voitossa kiinni, kun hän taisteli McIlroyn ja Ryan Mooren seuraksi uusintaan PGA Tourin playoffien finaaliturnauksessa Tour Championshipissä. Tuolloin McIlroy veti kuitenkin pisimmän korren.

Viime vuoden Ryder Cupissa USA:n joukkueessa pelannut Koepka vastasi finaalikierroksen kovimmasta tuloksesta, 65.

Voittotilinsä PGA Tourilla toissa kaudella avannut Koepka opetteli kiertuepelaamisen salaisuuksia vuosikymmenen alkupuolella Euroopan Challenge Tourilla, missä hän saavutti neljä voittoa. Vuoden 2014 syksyllä Koepka debytoi ET-voittajana Turkish Airlines Openissa.

Toisen polven kiertueammattilainen Kevin Tway jakoi TPC San Antionion Oaks-kentällä pelatussa kisassa kolmannen sijan Tony Finaun kanssa, kolme lyöntiä Chappellille hävinneenä. Kevin on major-voittaja Bob Twayn poika, jonka amatöörivuosien saavutuksiin kuuluu muun muassa U.S. Junior Amateurin ykköstila vuodelta 2005.

Espanjan Gonzalo Fernandez-Castano (-5) jakoi ”Teksasin avoimissa” parhaana eurooppalaisena 13. sijan. Ruotsin Carl Pettersson (-4) oli 16:s.