23.7.–30.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][25]
KilpailuaSuomalaista

23.7.–30.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][25]
KilpailuaSuomalaista
PGA Tour

Kenttäennätys, holari ja albatrossi PGA Tourin kauden avauskierroksella

Scott Piercy otti Safeway Openin kärkipaikan sivuamalla kenttäennätystä. Kuva: Getty Images

Kauden 2016–2017 ja Safeway Openin ensimmäinen kierros oli melkoista ilotulistusta.

PGA Tourin kausi 2016–2017 käynnistettiin torstaina Kalifornian auringon alla Napassa. Säihkettä riitti myös kentällä, vaikka kiertueen isot nimet eivät kärkisijoja vielä miehittäneetkään.

Kauden ensimmäisen kierroksen hahmo oli Scott Piercy. Hän teki Silveradon kentällä tuloksen 62 (-10) ja otti nimiinsä kenttäennätystä. Yhdeksättä kauttaan PGA Tourilla pelaava Piercy teki kierroksellaan kaksi bogia ja peräti kaksitoista birdietä.

Kovin pitkälle karkumatkalle edes kenttäennätys ei riittänyt, sillä toisena oleva Paul Casey (-8) on vain kahden lyönnin päässä yhdessä Patton Kizziren kanssa.

Superlupaus, ensimmäistä kokonaista ammattilaiskauttaan käynnistävä John Rahm vastasi suuriin odotuksiin pelaamalla kierroksensa kuusi alle parin. Espanjalainen jakaa kilpailussa kuudetta sijaa.

Rahm on palkittu kahdesti Yhdysvaltojen parhaana yliopistopelaajana, mutta menestyksekkäällä amatööriurallaan hän ei ollut koskaan tehnyt hole in onea. Torstaina sellainen nähtiin jo toisella reiällä (kentän 11.), kun Rahm upotti rautaseiskansa kuppiin 158 metristä.

”Elämäni ensimmäinen. Tämä on erityinen hetki. Tätä on vaikeaa uskoa. Luulin, että löin sen keskelle kuppia, josta se kimposi ulos, mutta onneksi se pysyi siellä”, Rahm lausui.

Toisen golfmaailmaa puhuttaneen nuoren kyvyn, Bryson Dechambeaun kierrostulos torstaina oli kaksi alle parin.

Phil Mickelsonin uran 26. kausi PGA Tourilla käynnistyi kahdella peräkkäisellä bogilla. Tahmeasta alusta huolimatta ”Lefty” kirjasi loputa tuloksekseen kolme alle parin. Sillä hän jakaa kisassa sijaa 22.

Morgan Hoffman huudatti yleisöä päättämällä kierroksensa albatrossiin. Katso videolta, miten Hoffmannin toinen lyönti 230 metristä painuu kupin pohjalle.

Albatrossi tuli tarpeeseen, sillä ennen sitä Hoffman oli karsintarajan alapuolella tuloksessa +2.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje