[14][27]

[14][27]
PGA Tour

Jason Day tarjosi voiton Billy Horschelille

Maailmanlistan nelonen missasi reilun metrin pituisen par-putin Teksasissa pelatun turnauksen uusinnassa.

Billy Horschel päihitti Jason Dayn viikonvaihteessa käydyn Byron Nelsonin turnauksen playoffissa. Kaksikko päätyi 72 reiän kilpailussa tasatulokseen 268 (-12).

Uusinnassa ei tarvittu yhtä reikää enempää, kun Day epäonnistui 1,2 metrin pituisessa par-putissaan TPC Four Seasons Resortin kentän 18. reiällä.

Voitto oli Horschelille neljäs PGA Tourilla ja ensimmäinen sitten vuoden 2014 Tour Championshipin, jolloin hän nousi myös FedEx Cupin ykköseksi. Tuore saavutus sinetöi Mastersista ulos jääneelle Horschelille paikan kauden kolmeen muuhun major-turnaukseen.

Horschelin yli viisimetrinen birdie-putti uusinnassa pysähtyi vain joidenkin senttien päähän reiästä.

”Linja oli loistava ja ajattelin että se putoaa reikään. En kuitenkaan odottanut, että hän (Day) missaisi oman par-puttinsa. Oletin että palaamme lyöntipaikalle pelaamaan reiän uudelleen”, hän sanoi.

Horschel ei aikaisempien kokemustensa perusteella ollut erityisen innostunut pelaamaan TPC Four Seasons Resortissa. Nyt oli toinen ääni kellossa ja hän olisi halunnut palata samalle areenalle vuoden kuluttua. Byron Nelsonin kisa siirtyy kuitenkin Irvingistä Dallasin eteläpuolelle sijaitsevalle Trinity Forest Golf Clubille.

”En ollut koskaan tämän kentän suuri ystävä, mutta nyt olen. Voitto muutti mielipiteeni, enkä haluaisi vaihtaa kisaa toiselle kentälle.”

Kolmen kierroksen jälkeen turnausta johtanut James Hahn (-11) oli venyä hienon lähestymisen seurauksena uusintaan. 111-metrinen lyönti viimeisellä reiällä pyörähteli kupin reunalla ja tasatulokseen vaadittava eagle jäi lopulta haaveeksi.

Daylle voitto olisi merkinnyt eräänlaisen ympyrän sulkeutumista, sillä hän otti ensimmäisen kymmenestä PGA Tourin ykköstilastaan Byron Nelsonin kilpailussa vuonna 2010.

”Olen hieman pettynyt, mutta ei tämä ensimmäinen niukka tappio itselleni ollut. Peli tuntuu kuitenkin sujuvan hyvin”, vasta kauden toisen top 10 -sijoituksensa tilastoinut Day sanoi.

Turnauksen voittoa puolustanut Sergio Garcia nousi lauantain hyvällä esityksellä kärjen tuntumaan, mutta Mastersissa ensimmäisen major-tittelinsä saavutttanut espanjalainen oli finaalikierroksella vaisu. Hän missasi alussa usemman lyhyen putin, ja jäi tuloksen 74 myötä sijalle 20.