14.5.–21.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][18]
KilpailuaSuomalaista

14.5.–21.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][18]
KilpailuaSuomalaista
Amatöörigolf - Kilpagolf

Pelimiehiä Pariisiin

Saku Rautasen ja Kimmo Kempin yhteistyö tuotti voiton ja Pariisin matkan VIP-sarjassa.

Panu

Peugeot RCZ Cupissa pelattiin kauden mittaan yhteensä yhdeksän alkukisaa. Näiden perusteella 43 paria osallistui Kytäjän finaaliin. Avoimen sarjan parhaiksi scramle-kisassa nousivat Juuso Ilkka ja Panu Palomäki nettotuloksella 11 alle. VIP-sarjassa voittoa juhlivat samalla tuloksella Kimmo Kemppi ja Saku Rautanen.

Molemmat parit lähtevät syyskuun alussa kansainväliseen finaaliin jossa on mukana noin 100 paria ympäri maailman. Scramblessa pärjäsivät tasoitukseltaan kovat pelimiehet. Kimmo Kempini tasoitus on noin nolla, Ilkan kaksi ja Panun neljä. Saku Rautanen ( hcp 12) on nelikosta ainoa joka ei ole singel tasoituksella mitattuna. Suomen nelimiehinen joukkue saattaa olla ainakin paperilla tasoituksilla mitattuna kovatasoisin Pariisissa.

Juuso Ilkka ja Panu Palomäki voittivat myös viimevuonna ja maiskuttelivat paitsi voittoa, myös tulevaa finaalimatkaa palkintojenjaossa.

”Se on niin hyvin järjestetty tapahtuma kentällä ja kentän ulkopuolella, että jo nyt pistää hymyilyttämään mitä kaikkea onkaan edessä. Viimevuonna pelasimme ”lämppärikierroksella” tulevan Ryder Cup-areenan, Le Nationalin”, Palomäki muisteli leveä hymy suupielillään.

Pelikavereita lukioajoilta

Juuso Ilkka ja Panu Palomäki tutustuivat toisiinsa Lahden golflukion aikoina vuosina 1995-1999. Koulun he kävivät Lahdessa, muu toiminta ja majoitus oli Vierumäellä jossa Juuso Ilkka asui perheensä kanssa . Isä Tapani Ilkka johti urheiluopistoa. Lukiossa kurssikavereihin kuuluivat mm. Riikka Hakkarainen, Jenni Kuosa ja Olli-Pekka Nissinen. Juuso Ilkka pelasi parhaimmillaan poikien maajoukkueessa. Siviiliuraa hän rakentaa kuitenkin lentäjänä ilmavoimissa asemapaikkanaan Tampere. Vaimo on entinen Suomenmestari Hanna-Riikka Ilkka, tyttönimeltään Kuitunen . Perheessä on yksi pieni lapsi.

”Perheellisenä kentälle ei jouda jokaisena päivänä, pari kertaa viikossa pyrin kiertämään. Pelaaminen ja kilpaileminen edelleen kiehtoo ja tämäntyyppiset kisat ovat parhaita mahdollisia tapoja pitää kentällä hauskaa. Scrabmle pelimuotona on erittäin haastava. Voi ottaa pieniä riskejä ja pelata tavanomaista aggresssiivisemmin”, Ilkka määrittää.

Siilinjärveltä kotoisin oleva Panu Palomäki on päätynyt yrittäjäksi pääkaupunkiseudulle. ”Sama tarina, vaimo ja kaksi pientä lasta kotona, pelaaminen säännöllisen epäsäännöllistä. Meillä oli hyvä vuoroveto päällä finaalissa. Saimme lentävän lähdön , viisi alle kuuden jälkeen. Päästyämme hodarikioskille tahti hyytyi , loppu sujui taas mainiosti”, Panu kertoi.

Miehen ansiolistalla on ensimmäisenä Mikko Ilosen kukistaminen juniorisarjoissa reikäpelissä. ”Pariisissa on vielä parempia herkkuja kierroksenkin aikana tarjolla, viininmaistajaisia ja juustoherkkuja välipaloina ranskalaistyyliin.Viimevuonna olimme scratch-sarjassa kakkosia, sen saavutuksen parantaminen yhdellä olisi kova juttu”, Panu suunnitteli.

Kimmo Kemppi loi pelikirjan

Saku

Business/Vip-Sarjassa oli 18 paria jotka henkin olivat selvittäneet tiensä finaaliin karsintojen kautta. Lahdesta kotoisin oleva Kimmo Kemppi ja ”stadista” Kytäjälle lähtenyt Sakari Rautanen tapasivat toisensa Kytäjän alkukilpailuissa ensimmäistä kertaa. Sama South East-kenttä oli näyttämönä myös finaalissa. ”Kimmo tuli finaaliin voittamaan pelikirja, selkeä suunnitelma mukanaan. Minä olen lomalla ja otin ainakin periaatteessa tilanteet rennommin,” määritteli tasoituksella 12 pelaava Rautanen.

Parivaljakon työnjako oli selvä, Kemppi hoiti suuren osan pitkistä lyönneistä, Rautasen antoi tärkeän panoksen lähipelissä, varsinkin putissa.

” Sakari upotti pitkiä putteja kuin pelimies, hyvän tiimin me muodostimme”, Kimmo Kemppi kiitteli.

Perheyrityksen toimintaa jatkavan Kimmo Kempin menestyslista golfissa on vaikuttava. Hän aloitti vasta 15-vuotiaana, muitta nousi nopeasti kansalliselle amatööri huipulle. Ensimmäisen kerran ura päättyi 1994 miesten EM-kisoihin 22-vuotiaana. . Plakkarissa oli tässä vaiheessa myöskin simulaattorigolfin MM-kulta yhdessä seuratoveri Kalle Väinölän kanssa Salt Lake Citystä.

”Innostuin uudestaan vuonna 2006 jolloin voitin haastajakiertueen pistelistan ja olin miesten SM-kisoissa seitsemäs. Kuluvalle kaudelle panostin jo talvella tavanomaista enemmän. Alkukausi oli vaikeaa, tuli loukkaantumisia ja lajiteknisiä ongelmia. Viimeiset viikot ovat olleet hyviä”, Kemppi kertoo.

Paras näyttö on ehdottomasti 35-vuotiaiden kiertueen SM-kisojen voitto Lohjassa kolmen kierroksen yhteistuloksella kolme alle parin. Kilpailuhenkeä on riittänyt myös ammattiin liittyvässä raviurheilussa. Kemppi on ollut raveissa ohjaksissa 246 kertaa, voittoja on 45, josta voittoprosentiksi tulee lähes 20 prosenttia. Voittajatyyppi siis.

Ohjelma on tiukka myös syyskesällä ja aiheuttaa pienen mutkan myös Pariisin finaalimatkaan.

”35-vuotiaiden kiertueen kisa on lähes päällekkäin tämän kanssa. Pelaan sen ja matkusta samana iltana muiden perässä Pariisiin”, hän suunnitteli kantaessaan runsasta palkintosaalistaan Kytäjällä autoonsa.

Voittajien lisäksi molemmissa sarjoissa sijoille 2-6 päätyneet saivat varsin runsaat palkinnot. Erikoiskilpailuista kiehtovin oli Kytäjän kympillä pidetty lähimmäksi lippua kisa. Hole-in-onesta olisi matkaan lähtenyt upea musta Peugeot RCZ, Tourin nimikkoauto.

Lähimmäksi osui Tahkovuoren kisan voittanut Kim Kujala jonka pallo päätyi 96 sentin päähän reiästä.

Scramble toimii

Vesa

Peugeot RCZ Cupia pelattiin Suomessa nykymuodossaan toista kertaa. Toimitusjohtaja Vesa Tikka kiersi finaalia VIP-sarjassa yhdessä autoalan legndoihin kuuluvan Martti Jalosen kanssa.

”Kiertueen kilpailuista on tullut täälläkin paljon hyvää palautetta. Pelimuoto on erinomainen, tiimipeli virittää ihmiset parhaimilleen. Jännitys on käsinkosketeltava ja ryhmien sisälle muodostuu tervettä kannustusta sekä omaa kisaa. Uskon, että Pariisin finaalista tulee taas voittajille unohtumaton kokemus . Syksyllä lyömme kokemuksia nippuu ja lähdemme rakentamaan kauden 2012 RCZ Cupista entistä parempaa, ” Tikka mietti palkintojenjaon yhteydessä

Teemu Tyry

Peugeot RCZ CUP

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje