[10][12]
Challenge Tour - Kilpagolf

Pavanille avausvoitto Challenge Tourilla

Andrea Pavan sai Norjassa balsamia haavoilleen. © Getty Images

Kolmas kerta toden sanoo. Näin voidaan sanoa Andrea Pavanin (-9) kohdalla, joka nappasi ensimmäisen voittonsa ammattilaisena Plattumissa pelatussa Norwegian Challengessa. Italialainen sai tehdä saavutuksensa eteen kuitenkin täyden päivätyön, sillä hän nujersi kolmannella uusintareiällä FlorianPrägantin.

Tänä vuonna ammattilaiseksi ryhtynyt Pavan oli lähellä voittaa aiemmin kaudella Kärnten Golf Openin, mutta huolimatta finaalikierroksen alun viiden lyönnin johdostaan hän jäi kisassa toiseksi. Credit Suisse Challengessa Pavan johti joukkoja 36 reiän jälkeen, mutta mureni täysin viikonlopun kierroksilla.

”Voitto tuntuu fantastiselta, etenkin sen jälkeen mitä tapahtui Itävallassa ja Sveitsissä. Sain todistettua itselleni, että osaan päättää turnauksen myös voitokkaasti”, Pavan sanoi.

Pavanille aukesi kauden alussa tie Challenge Tourin kisoihin lähinnä sponsoreiden kutsulla, mutta sittemmin pelipaikat ovat irronneet omilla avuilla. 22-vuotias roomalainen nousi voittonsa myötä kiertueen rankingissa jo seitsemännelle sijalle.

Pavan rankattiin ennen ammattilaiseksi siirtymistään maailman amatöörilistalla aivan terävimpään kärkeen. Hän oli mukana viime vuoden elokuussa Hämeenlinnassa pelatuissa EM-kisoissa, jossa sijoittui lyönnillä Lucas Bjerregaardille hävinneenä toiseksi.

Skotlantilaiset Chris Doak ja Andrew McArthur jakoivat tuloksellaan -8 Norwegian Challengessa kolmannen sijan.

Hyvin turnauksen aloittanut Antti Ahokas ei saanut pidettyä kisan edetessä peliään aivan yhtä hyvin koossa. Kaksi birdietä ja neljä bogia sunnuntaina tehnyt Ahokas päätyi finaalikierroksella lukemaan 74. Yhteistuloksellaan -1 Ahokas sijoittui Norjassa 37:nneksi.