Par-lukemaan avauskierroksensa pelannut Castren niukasti cut-rajan yläpuolella - Golfpiste.com

30.5.–6.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][19]
KilpailuaSuomalaista

30.5.–6.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][19]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - LPGA Tour

Par-lukemaan avauskierroksensa pelannut Castren niukasti cut-rajan yläpuolella

Matilda Castren harmitteli koko ryhmän heikkoa puttipeliä kierroksen jälkipuoliskolla. Kuva: Getty Images

Yhdeksän birdieä torstaina iskenyt Lydia Ko otti kärkipaikan Boca Ratonissa.

Matilda Castrenin par-tulos 72 riittää sijaan T63 avauskierroksen jälkeen Gainbridge LPGA -kilpailussa Floridan Boca Ratonissa. Tuolla tuloksella ollaan juuri tämänhetkisen cut-rajan yläpuolella.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu
Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu

Castren aloitti kierroksensa vauhdikkaasti, kun hän onnistui upottamaan birdiet väylille 2–4. Huippualun jälkeen Castrenin nimi komeili tuloslistan parhaassa kolmanneksessa, mutta loppukierroksen aikana tulleiden yhden birdien ja neljän bogin jälkeen hänen sijoituksensa laski porukan keskivaiheille.

Viime kaudella Ladies European Tourin kokonaiskilpailun voittanut Thaimaan Atthaya Thitikul jakaa Castrenin kanssa samaa sijaa, ja 72 lyönnillä avauskierroksesta selviytyi myös yhdysvaltalaistähti Jessica Korda.

Draiveja noin 250 jaardin päähän tiiltä lyövän Castrenin viheriöosumat olivat avauskierroksella hieman harvemmassa, kun hän osui 12/18 griiniin. Putterin kanssa hän joutui töihin 29 kertaa.

Viime viikolla Orlandossa takareitensä satuttanut Castren pelasi reisi teipattuna, mutta se ei tv-kuvien perusteella häirinnyt menoa.

Orlandon Tournament of Championsin voittanut Danielle Kang pelasi aamupäivän ryhmissä huippukierroksen 65 (-7), joka oli pitkään päivän paras noteeraus. Kahdeksan birdien päivä oli kova osoitus yhdysvaltalaisen tämän hetken tasosta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu

Aivan loppuun asti Kangin kärkipaikka ei kuitenkaan pitänyt, sillä uransa parasta kierrostulosta LPGA Tourilla sivunnut Uuden-Seelannin Lydia Ko tykitti tauluun bogittoman 63 (-9) lyönnin huippukierroksen. Lähes virheetöntä peliä esittäneen Kon torstainen huippuonnistuminen oli hänelle jo 15:s bogivapaa kierros kahden viime vuoden aikana LPGA Tourilla.

Castren lähtee perjantain kierrokselleen kello 14.43. Hän pääsee aamulähdössä tuoreille viheriöille pelaamaan, joka on Floridan kentillä yleensä merkittävä etu pelaajille. Häneltä vaaditaan pientä venymistä, jotta paikka viikonlopun peleille varmistuu. Toki hyvällä onnistumisella kärkeä on mahdollista ottaa kiinni reilustikin.

Kierroksen etenemistä voi seurata Elisa Viihde Viaplayn ja V Sportin kautta kello 18.30 alkaen.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje