7.5. – 14.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][17]

[10][17]

Sanna Nuutinen ja Noora Komulainen jatkokierroksille Australiassa

Sanna Nuutisen toisella kierroksella ei tapahtumia puuttunut. Kuva: Tristan Jones/LET

Synkkä takaysi nosti avauspäivän parhaan suomalaisen tien pystyyn.

Sanna Nuutinen ja Noora Komulainen (+2) etenevät tasatilanteesta Australian Uudessa Etelä-Walesissa meneillään olevan LET-kilpailun kolmannelle kierrokselle.

Sijaa 32 jakavasta kaksikosta Nuutinen oli perjantaina lyönnin verran parempi, pelaten kisassa suomalaisittain ensimmäisen alle parin painuneen tuloksen, 71.

Nuutinen oli kirjavaksi muodostuneen kierroksen alkupuolella hyvässä vauhdissa tehden viiden ensimmäisen reiän (kentän 10–14) jaksossa kolme birdieä. Seuraavat viisi reikää tuottivat puolestaan kolme bogia, mutta hän paikkaili tilannetta kahdella peräkkäisellä birdiellä.

Kaksi kierroksen loppupuolella lipsahtanutta bogia palauttivat Nuutisen takaisin par-tulokseen, kunnes viimeisen reiän birdie vei tapahtumarikkaan kierroksen saldon miinuksen puolelle.

”Putti ja rautapeli ovat olleet hyvää pari päivää. Kenttä on tosi kapea tiiltä; eilen oli ongelmia osua aukkoihin, mutta tänään paranemaan päin. Lisää väyläosumia hakusessa viikonloppuna”, Nuutinen sanoi.

Noora Komulaisen kierros sujui harmonisemmin, tuloksen 72 muodostuttua kahdesta birdiestä ja kahdesta bogista.

Women’s NSW Openin karsintarajaksi muodostui +5, missä oli yksi lyönti liikaa toistamiseen tuloksen 75 pelanneelle Ursula Wikströmille. Avauskierroksen paras suomalainen, Elina Nummenpää oli vielä etuysin (10–18) jälkeen menossa hyvää vauhtia jatkoon, vaikka päättikin ensimmäisen kenttäpuoliskon tuplaan.

Jatko oli Nummenpäälle tervanjuontia, ja sisääntulon kuusi bogia tekivät tehtävänsä. Jatkopaikka karkasi lopulta neljän lyönnin päähän.

Hienosti perjantaina parantaneen (73) Karina Kukkosen tuloksessa oli viikonlopun kierroksia ajatellen kaksi lyöntiä liikaa, kauden ensimmäisen kilpailun kovin suomalainen, Tiia Koivisto (+11) karsiutui selvemmin.

Dubbo Golf Clubilla Sydneyn luoteispuolella pelattavan turnauksen kärkipaikalle kiipesi kisan toistaiseksi parhaan tuloksen, 64, pelannut Manon de Roey (-9). Belgialaisella on kahden lyönnin etumatka Ranskan Agathe Sauzonin, Ruotsin Camilla Lennarthiin ja Intian Diksha Dagariin.

Pohjoismaalaisista myös Ruotsin Julia Engström (-6/T5) mahtuu viiden joukkoon.