[14][27]
Nordic League

Antti Ahokas 20:s Swedish Golf Tourilla

Suomalaiset ovat olleet viime aikoina vaisuja Nordic Liigassa.

Antti Ahokas sijoittui parhaana suomalaisena 20:nneksi PGA Sweden National -golfkeskuksessa pelatussa Ruotsin kiertueen turnauksessa.

Viipurin Golfin pelaaja oli avauskierroksen (69) jälkeen kärjen tuntumassa, mutta kaksi seuraavaa (72–72)  pudottivat hänet ensin kymmenen ja sitten 15:n joukosta.

Lopputulokseen 213 (-3) päätynyt Ahokas teki kolmella kierroksella yhteensä 12 birdieä ja yhdeksän bogia.

Niclas Hellberg ja Lauri Ruuska (-2) jakoivat 23. sijan. Erik Myllymäki ja Tuomas Salminen karsiutuivat.

Star for life PGA Championship -turnauksen paremmuus ratkaistiin tuloksen 204 (-12) pelanneiden ruotsalaisten Niklas Lemken ja Christopher Feldborg Nielsenin sekä Islannin Haraldur Magnusin kesken.

Lemke käänsi lopulta pelin edukseen ensimmäisellä uusintareiällä tekemällään birdiellä.

Kyseessä oli jo toinen hieman alavireinen peliesitys suomalaisilta Nordic Liigassa, joskin parannus viime viikolla käytyyn Fjällbackan turnaukseen oli ilmeinen. 41:nneksi sijoittunut Miro Veijalainen oli tuolloin ainoa cut-rajan selvittänyt sinivalkoinen.

Ahokas on Nordic Liigan rankingissa sijalla 12. Kärjessä on Feldborg Nielsen.

Samassa golfkeskuksessa pelatussa naisten haastajakiertueen kilpailussa Leena Makkonen (+8) oli 28:s. SannaNuutinen, Oona Vartiainen, Tiia Koivisto, ja LETAS:in edellisen turnauksen voittanut Linda Henriksson eivät selviytyneet finaalikierrokselle.

Forget Foundation PGA Championship -kilpailun voitto lähti Ranskaan Valentine Derreyn (-6) matkassa.

Derrey on myös kiertueen Ordef of Meritin ykkösenä. Henriksson löytyy viidenneltä tilalta.