18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Amatöörigolf - Kilpagolf

Naisten joukkueiden MM-kisat käynnistyvät tänään Ranskassa

Golfin amatöörien MM-kisat pelataan neljän vuoden tauon jälkeen Pariisissa, Ranskassa. Naisten kilpailu, joka kantaa nimeä Espirito Santo Trophy, kisataan keskiviikosta lauantaihin 24.–27.8. kaikkiaan 56 joukkueen voimin. Miesten kisa, Eisenhower Trophy, pelataan viikkoa myöhemmin 31.8.–3.9.

Suomen joukkueessa pelaavat Krista Junkkari, Anna Backman ja Katri Bakker. Heistä Backman on edustanut MM-tasolla aiemmin. Valmentajina ovat Jussi Pitkänen ja Pasi Purhonen, joukkueen kapteenina ja fysiona Matti Lindholm.

Kisakenttinä ovat Le Golf National (Albatros Course) sekä Golf de Saint-Nom-La-Brèteche (Red Course). Le Golf National on golfmaailmalle tuttu vuoden 2018 Ryder Cupista, ja siellä pelataan myös olympiagolf vuonna 2024.

”Edessä on kaksi todella erilaista kenttää. Links-tyylinen National pelaa pitkänä, naisille noin 5800 metriä, mitä entisestään korostavat korotetut griinit. Etenkin par 4-väylissä on muutamia monstereita. Kieli täytyy pitää keskellä suuta, sillä raffit ovat paksut ja vettä on paljon pelissä takaysillä”, Pitkänen kertoo.

Toinen kenttä Golf de Saint-Nom-La-Bréteche taas on lyhyempi, noin 5600 metriä, ja pienille griineille pääsee lähestymään lyhyillä raudoilla.

”Puistomainen Red Course on selkeästi tuloksentekokenttä, Nationalilla täytyy vain selviytyä”, Pitkänen summaa.

Olosuhteet Pariisissa ovat olleet harjoituspäivinä ihanteelliset, mukavan lämmin kesäkeli ja molemmat kentät erinomaisessa kunnossa. Kisapäiville on luvassa vaihtelevaa säätä kovasta helteestä sadekuuroihin.

Suomen naiset hakivat extrafiilistä Le Golf Nationalilla säilytetystä voittoisan Euroopan Ryder Cup -joukkueen pukuhuoneesta. Samanlainen vahva joukkuehenki onkin myös yksi Suomen vahvuuksista.

”Todella hienoa olla täällä, meillä on huippujengi kasassa! Kentät on tosi erilaiset, hereillä saa olla. Vähän vielä treeniä edessä, ja Masa virittelee kropat huippukuntoon. Tavoitteena on hoitaa oma tekeminen kuntoon ja keskittyä siihen mitä tekee parhaiten”, MM-kisojen ensikertalainen Katri Bakker kertoo.

Suomen paras saavutus MM-tasolla on naisten pronssi vuodelta 2012. Tänä vuonna joukkueella ei ole virallista menestystavoitetta kisoissa, mutta jollain tapaa ainakin valmennusjohdon takaraivossa painavat ensi vuoden MM-kisat Dubaissa, joihin joukkuemäärää pudotetaan alustavasti 36:een.

”Tavoitteena on tehdä kaikki niin hyvin kuin voidaan. Karsintasysteemistä tai mahdollisista maanosakiintiöistä ei ole vielä varmuutta, mutta luonnollisesti hyvä sijoitus tänä vuonna varmistaisi paikan”, Pitkänen kertoo.

Suurimpina ennakkosuosikkeina kisaan lähtee puolustava mestari Yhdysvallat. Maailmanrankingin perusteella vahvoja joukkueita on myös Ruotsilla, Japanilla ja Korealla. Pitkänen nostaa listalle myös kotikenttäetua nauttivan Ranskan, jonka maajoukkueen harjoituskeskus sijaitsee Le Golf Nationalilla.

Kilpailu on lyöntipelimuotoinen, 72 reiän joukkuekilpailu kolmihenkisin joukkuein. Kisakenttiä pelataan vuoropäivinä. Joukkueen tulokseen lasketaan jokaiselta kilpailukierrokselta kaksi parasta henkilökohtaista kierrostulosta.

Suomen naiset starttaavat urakkansa keskiviikkona Golf de Saint-Nom-la-Bretèchen kentältä. Naiset pelaavat kolmessa peräkkäisessä ryhmässä klo 13.28 alkaen.

Kilpailun kotisivu ja tulosseuranta: https://www.igfgolf.org/watc/watc-2022

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje