Mystiset raudat siivittivät Patrick Reedin Tigerin kutsukisan paalulle - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Mystiset raudat siivittivät Patrick Reedin Tigerin kutsukisan paalulle

Uudet raudat tottelivat Patrick Reediä hyvin Hero World Challengen avauspäivänä. Kuva: Getty Images

Mailojen valmistaja vuoti julkisuuteen ennen aikojaan.

Patrick Reed aloitti tyylikkäästi Albanyn golfkentällä Bahamalla pelattavan Hero World Challenge -kilpailun. Hän iski kisan ensimmäisellä kierroksella taululle numerot 66 (-6) ja on saman tuloksen pelanneen Gary Woodlandin kanssa kahden lyönnin karussa.

Reedin kierroksen tapahtumarikkain vaihe osui reikien 11–16 jaksoon, missä hän tehtaili viisi birdieä ja yhden bogin. Etuysin puolella ”Captain America” teki kaksi birdieä.

Suuri mielenkiinto Tiger Woodsin perinteisessä kutsukilpailussa on kohdistunut Reedin rautoihin, joita hän testaa ensimmäisen kerran tositoimissa. Lavoissa on Reedin nimi ja lintua muistuttava logo, mutta valmistaja vaikutti olleen ainakin vielä alkuviikolla täysi arvoitus.

”Ne ovat custom-made-valmisteiset ja tehty yhteistyössä erään valmistajan kanssa”, salaperäinen Reed kertoi tiistaina.

Hän totesi, ettei voi kertoa mailojen valmistajaa ennen vuoden ensimmäistä päivää, mutta tietoa mailoista oli löydettävissä R&A:n hyväksyttyjen välineiden listalla. Sen mukaan valmistaja on Emery JPN Co.

View this post on Instagram

A better look at the new Patrick Reed Prototype Grindworks Co. Irons. • • Via R&A Conforming List

A post shared by The Equipment Junkie (@theequipmentjunkie) on

Välinefriikki ”Equipment Junkie” puolestaan kertoi maanantaina Instagramin välityksellä, että prototyyppi-rautojen takaa löytyy japanilainen Grindworks-niminen yritys.

Reed on ollut välinemarkkinoilla jo muutaman vuoden niin sanottu vapaa agentti. Pelaajan bägin sisältöä on voinut kutsua kirjavaksi, ja esimerkiksi voittaessaan elokuussa FedEx Cupin pudotuspelien ensimmäisen kilpailun, hän käytti Callawayn, Pingin, Titleistin ja Artisan Golfin välineitä. Rautapuolella hän käytti pidempään Callawayn kolmesta eri mallista koostuvia rautoja.

Vuoden 2018 Masters Tournamentin voittaja kertoi työskennelleensä rautojen kanssa hieman toista vuotta saadakseen niistä sellaiset kuin halusi. Hän saapui Bahamalle Houstonista Carlton Woodsin rangelta, missä hän teki 1,5 viikkoa tuttavuutta uusiin työkaluihinsa.

”Ne antavat minulle selkeää tietoa svingistäni. Kun tunnen svingaavani hyvin, pallo käyttäytyy niin kuin sen pitääkin. Jos pallo menee vasemmalle tai oikealle, tunnen näillä raudoilla heti, että svingi ei vaikuttanut tavoitteelliselta. Vältyn niillä siten myös ’manipuloimasta’ svingiäni.”

Kilpailun isäntä Tiger Woods pelasi keskiviikkona värikkään kierroksen. Pari kertaa pallonsa viheriön ulkopuolelta upottanut Tiger oli kymmenen reiän jälkeen kaksi yli, mutta siirtyi 15. reiän eaglen myötä jo tilanteeseen kolme alle. Kierros päättyi bogiin ja tuplabogiin, joten Woodsin ensimmäisen päivän tulokseksi kertyi 72 (par). Se oikeuttaa 18 pelaajan kisassa jaettuun 11. sijaan.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje