23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista

23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista
Amatöörigolf - Kilpagolf

MM-kisoissa joukkueen yksin harteilleen ottanut Krista Junkkari pelasi huipputuloksen Ryder Cup -areenalla

Krista Junkkari näytti MM-kisojen kolmannella kierroksella parasta osaamistaan.

Saksalle kärkipaikkansa menettänyt Ruotsi oli kuin varjo edellisestä päivästä.

Krista Junkkari esitti erinomaista peliä Pariisissa perjantaina jatkuneissa naisten MM-joukkueturnauksessa. Hän iski vuoden 2018 Ryder Cupista tutulla Le Golf National -kentällä kovan tuloksen, 66, ja auttoi hienolla panoksellaan pitämään Suomen top 20:ssa.

Junkkari jakoi upealla kierroksellaan kilpailun toiseksi parasta tulosta. Parempaan on yltänyt vain samalla kentällä kolmannella kierroksella tuloksen 65 pelannut Skotlannin Hannah Darling.

Kokonaistilanteessa +2 oleva Junkkari nousi onnistumisellaan yksilökilpailun parhaaksi suomalaiseksi jaetulle 24. sijalle.

”Kristalta oli hieno rundi, ja kokonaisuuskin melkein todella hyvä. Le Golf Nationalin viimeset neljä väylää ovat pahoja, etenkin kun 15 ja 18 pelattiin tänään vastatuuleen”, valmentaja Jussi Pitkänen kertoi golf.fi-sivustolla.

”Tänään vielä treenataan St.Nomin kentällä huomista varten ja toivotaan että tuuli yltyy entisestään. Tavoitteena on saada lisää putteja uppoamaan ja nousta tuloslistalla. Saadaan juuri miesten joukkue myös kannustamaan huomenna”, Pitkänen summaa.

Joukkuekilpailussa toinen Suomen joukkueen yhteissaldoon otettu tulos oli Anna Backmanin 76. Katri Bakker pelasi saman tuloksen, mutta Backmanin noteeraus valikoitui tilastoihin paremman takaysin ansiosta. Suomen kolmannen kierroksen yhteistulos 142 oli joukkueen tähän asti kovin suoritus.

Suomen kanssa 18. sijaa ennen päätöskierrosta jakavat Irlanti ja Italia. Eurooppalaisista yhdistelmistä Suomen edellä on kymmenen joukkuetta.

Kilpailun kärkipaikan otti kokonaistilanteessa -13 oleva Saksa. Eroa toista sijaa jakaviin Taiwaniin ja Yhdysvaltoihin on neljä lyöntiä. MM-turnauksen puolivälissä johdossa ollut Ruotsi (-8) pelasi Le Golf Nationalilla kokonaistuloksen 143 ja putosi neljänneksi. Henkilökohtaista kisaa johtaa Saksan Helen Briem (-7).

Suomi pelaa kilpailun päätöskierroksen hieman helpommalla Saint-Nom-La-Breteche-kentällä. Aamun olosuhteet olivat perjantaina aiempia päiviä selvästi viileämmät ja tuulisemmat. Finaalikierroksella elohopean ennustetaan kuitenkin nousevan taas hellelukemiin.

”Tänään vielä treenataan St.Nomin kentällä huomista varten ja toivotaan että tuuli yltyy entisestään. Tavoitteena on saada lisää putteja uppoamaan ja nousta tuloslistalla. Saadaan miesten joukkue myös kannustamaan huomenna”, Jussi Pitkänen sanoi.

Lue seuraavaksi: Suomen MM-joukkueella hankala päivä Ryder Cup -kentällä – ”Huomenna uuteen nousuun”

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje