18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Amatöörigolf - Kilpagolf

Miro Veijalainen sai paikan MM-kisoihin

Miro Veijalainen (vas.) voitti amatöörien SM-kisat 2010, Antti Ahokas (oik.) kaudella 2005. Kuva Kostioniemen kentältä.

Suomen Golfliiton hallitus on vahvistanut päävalmentaja Staffan Johanssonin ehdotuksen perusteella joukkueet golfin joukkueiden MM-kisoihin Turkkiin. Miesten joukkueen muodostavat Tapio Pulkkanen, Toni Hakula ja Miro Veijalainen.

Noora

Noora Tamminen on ennakkoon naisten maajoukkueen vahvin lenkki.

Naisissa maatamme edustavat Noora Tamminen, Sanna Nuutinen ja Krista Bakker. Naisten MM-kisa, Espirito Santo Trophy, pelataan Gloria Golf Clubin kentillä 27.9.-30.9. Naisten valmentaja on Mikael Mustonen. Miesten MM-kisa, Eisenhower Trophy, pelataan Antalya Golf Clubilla ja Cornelia Golf Clubilla 4.10.-7.10. Miesten valmentaja on Golfliiton päävalmentaja Staffan Johansson.

Veijalainen ja Eckhardt keskinäisessä vertailussa

Albert

Albert Eckhardt pelit eivät ole sujuneet odotetusti, hän jäi MM-kisavalinnoissa varamieheksi.

Valintojen suurena yllätyksenä voidaan pitää sitä, että Lappeenrannan Miro Veijalainen otettiin mukaan, kansainvälisissä kisoissa kausina 2010 ja 2011 loistavasti menestynyt Albert ”Hippu” Eckhardt jäi varamieheksi. Staffan Johansson perustelee ratkaisua Veijalaisen ja Eckhardtin keskinäisillä kisoilla kuluvalla kaudella. Niissä Veijalainen on sijoitusten perusteella edellä luvuin 4-2. ”Valinta oli tietty vaikea, mutta se perustuu faktoihin. Miro Veijalainen oli siis edellä henkilökohtaisessa vertailussa, näiden joukossa olivat myös kaksi kaksi kansainvälistä kisaa”, Johansson muistuttaa. Tilanne vertailussa muuttuu , kun miesten esitykset puretaan lyönneiksi ja sijoituksiksi. Veijalainen voitti Eckhardtin seuraavissa kisoissa:

EM-kisat , molemmat karsiutuivat. Veijalaisen lyönnit 225, Eckhardtin 228 (+3) SM-kisat, Veijalainen 6:s, Eckhardt 13:s. Veijalaisen lyönnit 288, Eckhardtin 292 (+4) British Amateur, molemmat karsiutuivat. Veijalaisen lyönnit 149, Ekchardtin 153 (+4) Meri-Teijo Open, Veijalainen toinen, Eckhardt 15:s. Veijalaisen lyönnit 209, Eckhardtin 218 (+9)

Eckhardt voitti Veijalaisen: Finnish Challengesssa, molemmat karsiutuivat, Eckhardtin lyönnit 145, Veijalaisen 152. (+7) Erkko Trophyssa, Eckhardt voitti, Veijalainen karsiutui. Eckhardtin lyönnit 203 ( kaksi kierrosta 135), Veijalaisen 147 (+12)

Miehet pelasivat yhteensä 17 kierrosta samoissa kisoissa, Veijalainen oli näissä yhden lyönnin parempi. Merkittävä ero miesten välillä tulee amatöörien World Rankingilla jolla Eckardt on 484:s, Miro Veijalainen 822:s. Tapio Pulkkanen on listan 122:s, Toni Hakula 159:s. Veijalainen voitti 2010 Turkin avoimet mestaruuskilpailut Glorian kentällä, joka toimii naisten kisanäyttämönä. Hän selvitti ET:n ensimmäisen karsintavaiheen 2011, näiden lisäksi plusmerkinnät kansainvälisissä kisoissa ovat 24-vuotiaalla Veijalaisella harvassa. Eckhardt voitti 2010 ensimmäisenä suomalaisena 16-vuotiaiden European Mastersin. Hänet valittiin samana syksynä pelattuun juniorien Ryder Cupiin Skotlantiin. Kansainvälistä kokemusta ja menestystä tuli myös kaudella 2011, lisäksi Eckhardt voitti Suomessa 2011 ja 2012 Erkko Trophyn, lisäksi viime vuonna FT:n kisan Kytäjällä. Vaikka Eckhardt on pelannut tämän vuoden varsin vaatimattomasti , ovat hänen näyttönsä kansainvälisillä kentillä valovuoden Veijalaisen vastaavia edellä. ”Mirolla on ollut vaikeaa viimeisen vuoden ajan. Toivon kuitenkin, että hänestä tulee joukkueessamme se mies joka pelaa Turkissa kenttää pariin”, Johansson ennustaa. Veijalainen on ollut mukana henkilökohtaisissa EM-kisoissa viisi kertaa ja karsiutunut yhtä monesti.

Staffan Johanssonin ratkaisua valita Veijalainen mukaan voidaan pitää erittäin rohkeana. Haasteelliseksi sen teki sekin, että hän toimi Veijalaisen valmentajana 1,5 vuoden ajan. Tälla kaudella vastuun valmennuksesta on kantanut Jussi Helkala.

”Olen valinnoissani nojannut vain faktoihin”, Johansson vakuuttaa.

Menestyspaineita MM-kisoissa

Maajoukkuepelaajien menestys yksilöinä ja joukkueina on jäänyt kuluvalla kaudella melkoisesti tavoitteista. Panostukset ja henkilöresurssit valmennuksen tueksi ovat olleet melkoisia. EM-kisoissa kaikki miespelaajat karsiutuivat, naiset jäivät niinikään kauas kärjestä. Kovin odotuksin EM-kisoihinsa lähteneet poikien ja tyttöjen maajoukkueet jäivät jo lyöntipelien jälkeen ulos sijoilta 1-8.

Toni

Toni Hakula ja tyttöystävänsä Päivi ovat kotiutuneet mainiosti Teksasiin.

Positiivisia signaaleja etsittäessä Johansson nostaa esiin Toni Hakulan pelit USA:ssa, sekä Tapio Pulkkasen neljännen sijan Portugalista , kuten myös ”ok pelit” Linkst Trophysta ja Lytham Trophysta.

MM-kisoista odotetaan kasvojenpesua takaiskujen jälkeen. Belekin MM-kisoihin nyt nimetyt joukkueet lähtevät selkeästi haastajan asemasta. Golfliiton kunnianhimoiset tavoitteet nostaa Suomi amatöörigolfin osalta maanosan eliittiin ovat kuluvalla kaudella ottaneet takapakkia. Turkissa joukkueiden nousu kymmenen joukkoon vaatisi todella kovia onnistumisia.

”Miesten joukkue yltää onnistuessaan 20:n joukkoon. Kymmenen ensimmäisen ryhmään nouseminen vaatisi täydellistä onnistumista kaikilta pelaajilta”, ruotsalaisvalmentaja myöntää realiteetit.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (6 kpl)

  samppa says:

  Ihan oikea valinta! Hippu ei ole onnistunut tällä kaudella kuin talissa ja muuten touhu on ollut onnetonta räpellystä. Veijalaisenkaan pelit eivät ole kulkeneet mutta tässä kaverissa on enemmän potentiaalia ja valinnat perustuivat suoraan faktoihin

  mai says:

  Miro Veijalainen valittu ja kuvassa on Albert Eckhardt???? Onko Hippu niinkuin Tiger Woods, jonka kuva on pakko saada jokaiseen uutiseen, pääasiasta viis. Toni Hakulastakin joukkuekuva. Saisimmeko tähän uutiseen kuvan kavereista Tapio Pulkkanen, Toni Hakula ja Miro Veijalainen, myös mielellään kuvan naisista Noora Tamminen, Sanna Nuutinen ja Krista Bakker, jotta opimme heidät tuntemaan myös ulkonäöstä.

  jammu says:

  kirjoitin samasta asiasta kun kuronen miki voitti viime viikolla meri teijossa. toimituksella on tasan kai yhdet kuvat ja omat suosikki poikansa ”hippu”.onko tämänkin toimituksen mielestä suuryyllätys, kun hippu jäi rannalle. niinhän se oli miki kurosenkin voitto meriteijossa.respect .

  Jokke says:

  Hipun kuva oli myös viime viikonlopun FT-uutisessa, jonka voitti aivan toinen henkilö. Lisäksi uutisessa vähäteltiin voittajan kykyjä maininnalla: voitti yllättäin. Kun kaivelin, ko. kaverilla on tänäkin vuonna 2 SM-mitalia, kulta ja pronssi, viime vuoden Erkon T2 ja RP-SM P18-sarjassa. Jos tämän kauden menestystä tarkastellaan, ennemmin kuin Hippu tällä kertaa joukkueeseen olisi valittu nuoremmista vaikkapa Lauri Ruuska tai Erik Myllymäki. Saattaisi olla niin, että tässä maassa haluttaisiin nähdä uutisia ja kuulla hyvää muistakin pelaajista kuin vain Hipusta. Meillä on esim. loistavia nuoria pelaajia, niin Hipun ikätovereita, kuin vuotta vanhempiakin.

  pessimisti says:

  Joo kyllä Ruuskan ja Myllymäen olis voinu nostaa kisakoneeseen ennen miroa tai hippua. Vähän oltais saattu uutta virtaa tohon touhuun. Samat jätkät pyörii vuodesta toiseen ja MC aina taulussa. Hieno voitto hipulta talissa, mutta siihen se on jäänyt. Esim. Ruuska esittänyt todella hyvää peliä läpi kauden ja tuollaisia kavereita tarvittaisiin kisoihin, että saataisiin koko joukkueen tulos tasaiseksi, voitosta nyt kun ei kannata haaveillakkaan

  Pete says:

  Juu kyllä enemmän pitäisi mennä tuloskunnon käyrän mukaan , ja valita sen hetken kuumimmat pelaajat edustamaan. Ei paljoa ykköstiillä paina jos olet menestynyt vuonna 2010 hyvin jossain. Minun mielestä ainoat selkeät valinnat kisoihin oli Pulkkanen ja Tamminen, ja ehkä joku muu, mutta joku musta hevonen esim. Myllymäki tai Ruuska olisi rohkea veto valmennusportaalta. Jossain vaiheessa pitää kuitenkin uutta porukka ”ajaa sisään” noihin karkeloihin. Tosin edellä monesti mainittujen nuorten lupausten aika tulee vielä, se on varmaa!