5.12.–12.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][10]
KilpailuaSuomalaista

5.12.–12.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][10]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - LPGA Tour

Minni pysyy LPGA Tourilla

Minea Blomqvistin ja Roope Kakon kaudesta 2011 tulee ennätyksellisen kiireinen, päätoureilla pelaava kaksikko kiitää sinne missä kisoja on tarjolla © Getty Images

Minea

Avomies Roope Kakko käänsi perheen golfmenestyksen loppusyksystä menestykseksi ansaitsemalla itselleen paikan Euroopan Tourille. Minni teki kovan urakan mailatyttönä, kymmenen kierroksen jälkeen kortti tuli lyönnin marginaalilla.

”Olihan se upea tapahtuma meille molemmille. Tulevana vuonna olemmekin paljon matkoilla, ja nimenomaan eri suunnilla. Roope pelaa kaikki mahdolliset kisat joihin pääsee ET:lla, minä teen samoin LPGA Tourilla, lisäksi tulevat LET:n kisat.Sinne on mentävä, missä kisoja on tarjolla”, Minea Blomqvist kiteyttää pariavaljakon tilanteen. (Roopen mainio blogi aiheesta osoitteessa www.roopekakko.fi)

Minean oma kausi jäi synnytyksestä johtuen vain puolittaiseksi. Kahdeksan kisaa , USA:ssa pelkkiä karsiutumisia, Finnair Mastersissa Blomqvist veti vanhalla rutiinilla itsensä jatkoon, mutta oli kaukana parhaasta vireestään.

”Finnair Mastersin haluaisin tietty pelata myös kaudella 2011. LPGA on kuitenkin päätyöpaikkani. Sielläkään ei kisoja ole liikaa tarjolla. Kalenteria ei vielä ole julkaistu, toivottavasti Talin kisa mahtuu ohjelmaani”, vuoden 2008 voittaja pyörittelee sanojaan poliitikon tavoin.

Ajatus LET:n kisan järjestämisestä Suomessa ilman Blomqvistia tuo monelle kylmät väreet selkäpiihin. Vuoden 2011 kisa järjestetään heti juhannuksen jälkeen.

Tommi Ruissalo caddienä

Talin kisan jälkeen Minealla oli aikaa keskittyä harjoitteluun valtameren takana Orlandon kodissaan. Blomqvistilla on asunto Champions Gaten alueella jossa on myös kenttä sekä harjoituskeskus. Sieltä löytyi valmentaja Kevin Smelz joka nuotittaa myös Roope Kakon tekemisiä.

”Syksy Floridassa meni varsin hyvin. Hakeuduin Smelzin oppiin, otin häneltä viisi tuntia. Tekemiseen on tullut selkeyttä, sellaista yksinkertaisuutta jota olen kaivannut. Viimeksi kehitimme wedgepeliäni. Sain hyviä ajatuksia ja käsityksen siitä, miksi lyöntini siltä osin ovat olleet tehottomia.Pallo lähtee nyt lavasta jo aivan eri malliin. Yhteistyö jatkuu kun matkaamme tammikuussa takaisin”.

Minean

Blomqvist on analysoinut peliään myös tilastojen kautta ja tehnyt merkintöjään kuuluisiin ruutuvihkoihinsa. Ei tarvitse kovin pitkää silmäystä, kun huomaa mikä osa-alue on kilpasisaria heikompi.

”Olen hyvä tekemään paréja griinin ulkopuolelta, puttikin uppoaa hyvällä prosentilla. Mutta en minä pärjää siten, että viheriöosumia on 9-10 keskimäärin kierroksella. Tuon määrän kun saa nostettua välille 12-13, voi tulostakin odottaa ihan eri tavalla.Siihen tarvitaan sitä selkeyttä, yksinkertaista hyvää harjoittelua ja svingaamista”, Minni tietää.

Lastenhoitajaksi palkattu Saana on osoittautunut hyväksi rekrytoinniksi.

”Siltäkin osin meillä on erittäin hyvä tilanne, Saanalla on homma hallussa ja viihdymme hyvin keskenämme. Lisäksi molemmilla on tulevalla kaudella vakkaricäddie, minulla Tommi Ruissalo, Roopella Peter Rosenberg. Nämä ovat hyvin merkityksellisiä asioita kokonaisuuden kannalta.”

Tommi Ruissalo toimi osittain Minean apuna jo päättyneellä kaudella.

”Hyvänä pelaajana ja urheiluihmisenä Tommi on tärkeä palanen. Paljon enemmän kuin pelkkä mailankantaja Tarkoituksemme on jatkuvasti mm. monipuolisen tilastoinnin kautta analysoida ja kehittää peliä sekä harjoittelua. Hänellä on loistava asenne tekemiseen, olen todella iloinen, että Tommi tarttui yhteiseen haasteeseen”, Minea hehkuttaa.

Jouluna ulkoilua ja karaokea

Marjukka

Jouluvalmistelut Roopen ja Minean Espoon kodissa jäivät lyhyiksi Euroopan Tourin karsintafinaalin johdosta.

”Perheessä ja meidän molempien vanhempien kanssa juhlapyhiä vietetään. Roopen päivät alkavat jääkiekolla, Elmeri tuo jouluumme tietysti ihan uutta ilmettä.Syödään hyvin ja illalla lauletaan karaokea, minä muiden mukana. Anna Erikssonin kappaleet ovat suosikkejani. Uudenvuodenaattona olemme kutsuneet kotiimme golfareita. Sitten Roope lähteekin kisamatkalle Etelä-Afrikkaan, minä treenaamaan Floridaan.”, Minni luettelee.

Juniorien kanssa tekeminen kiinnostaa

Blomqvist on noussut syystäkin vuosien varrella naisgolfille tärkeäksi lähettilääksi ja esikuvaksi junioreille. Hän on pitänyt nimeään kantavia leirejä ja käynyt innostamassa Golfliiton junnujoukkueita näiden tilaisuuksissa.

”Haluan jatkossakin tehdä varsinkin junnujen kanssa töitä. Siinä kokee antavansa, samalla oppii itsekin. Tältäosin tuleva vuosi on vielä avoinna, toivottavasti saamme jotain aikaan”, hän heittää palloa yhteistyökumppaneille sekä kentillle.

Minni

Minea Blomqvistilla ei ole tällähetkellä kotiseuraa Suomessa. Uransa alkuvaiheilla hän harjoitteli Espoon Golfseuran ryhmissä, siirtyi sieltä Sarfvikiin ja ammattilaisajan vuodesta 2004 kesään 2010 Minea on kantanut Kulloon värejä. Tämän jälkeen Minni neuvotteli vakavasti kotimaisen kentän kanssa moninaisesta yhteistyöstä. Tämä hanke kuitenkin kariutui, vaikka alkuvaiheilla visiot olivat varsin yhteneväiset.

Välinepuolellakin Blomqvist teki kokeiluja. ”Testasin itselleni uutta merkkiä, mutta en sittenkään nähnyt lähtenyt vaihtamaan. Olen pelannut harrastelijioille suunnatuilla Titleistin AP 1-mallin raudoilla jotka testien mukaan ovat minulle sopivammat kuin ne paremman pelaajan AP 2 –raudat. Se on vähän hassua, sillä LPGA Tourilla kaikilla muilla Titulla pelaavilla on nuo kakkoset bägissään, nyt minäkin vaihdan niihin. Mutta ei siis sillä saralla mitään ihmeellistä.Välineet ovat kunnossa, itsestä tämä on kiinni”

Merkittävä kausi tulossa

MInea25-vuotias Minea Blomqvist voidaan luokitella ammattilaisena jo konkariksi. Tulokasvuosi 2004 oli häkellyttävän hyvä. Tuolloin suomalainen nostettiin monella listalla Euroopan ja maailman tulevien supertähtien joukkoon. 2005 kaudella Blomqvist oli vahva ehdokas Solheim Cupiin, Talin kisan voitto olisi sen varmistanut. Ura kääntyi laskuun vuosina 2006 & 2007, LPGA Tourilla Minea löysi hetkellisesti pelillisen kevään ja menestyksen vuonna 2008. Hän kruunasi vuoden voittamalla Finnair Mastersin Talissa.

Kaksi viimeistä vuotta ovat olleet taas vaisuja. Käynnistyvä kausi on kahdeksas ja monella tavalla vedenjakaja uralla. Perhe ja Elmeri-poika tuovat peliuran kehittämiseen oman lisähaasteensa. Odotukset ovat pelaajalla itsellään , yhteistyökumppaneilla, medialla ja suurella yleisöllä edelleen varsin korkealla.

Minni mielletään supertähdeksi. Maailmanlistan tämänhetkinen sijoitus 282:s antaa hyvää perspektiiviä siitä, että Blomqvist on kauteen 2011 lähdettäessä jälleen haastajan asemassa. USA:ssa 50:n ensimmäisen joukkoon nouseminen rahalistalla on onnistunut neljällä varsinaisella yrittämällä (2006-2009) vain kerran.

Tähän saavutukseen yltäminen olisi sekin jo varsin kova näyttö. Minean kohdalla rima on koko ammattilaisuran ajan asetettu varsin korkealle. Solheim Cup pelataan syksyllä 2011 Irlannissa. Euroopan joukkueeseen pääseminen vaatisi pelin viemistä uudelle tasolle. Helmikuussa Australiassa pidettävät LET:n kilpailut antavat osviittaa siitä, palaako Minea Blomqvist menestyksen tielle kaudella 2011 vai jääkö hän kovassa kilpailussa jononjatkoksi.

”Itseluottamus on hyvällä tasolla, nälkää harjoitteluun riittävästi. Mukavaa suomalaisgolfin kannalta on sekin, että Kaisa Ruuttila tuli päättyneellä kaudella niin vahvasti mukaan kärkikahinoihin kansainvälisissä kisoissa” Minea Blomqivst lopettaa siirtäen paineita pois itsestään.

Teemu Tyry

Roope Kakon kotisivut

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje